Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γυναίκα καταγράφει κρυφά πώς είναι να ζεις με τους τζιχαντιστές

Τη φρίκη του να ζεις υπό τον φόβο των τζιχαντιστών στη Συρία κατέγραψε, με κίνδυνο της ζωής της, μια γυναίκα βάζοντας μια κάμερα κάτω από την νικάμπ της και καταγράφοντας μια καθημερινότητα που προκαλεί τρόμο.

Η κρυφή κάμερα της μυστηριώδους γυναίκας καταγράφει στιγμές της καθημερινότητας υπό το νέο καθεστώς, αυτό των τζιχαντιστών ανταρτών, στην πόλη Ράκα της Συρίας, στο προπύργιο των ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους.

Αναγκασμένη να φοράει την παραδοσιακή ισλαμική μαντίλα, την νικάμπ, η οποία καλύπτει όλο της το σώμα εκτός από τα μάτια της, η γυναίκα καταγράφει τους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους να περιδιαβαίνουν στην πόλη κρατώντας Καλάζνικοφ. Όμως δεν είναι μόνο οι άντρες που κυκλοφορούν ένοπλοι στους δρόμους της Ράκας. Το βίντεο καταγράφει και γυναίκες να πηγαίνουν με τα παιδιά τους στο πάρκο κρατώντας πυροβόλα όπλα.

Το βίντεο, το οποίο μεταδόθηκε αρχικά στην γαλλική τηλεόραση, δείχνει πώς είναι να ζεις χωρίς ψυχαγωγία, χωρίς μουσική και αναγκασμένος να προσεύχεσαι σε συγκεκριμένες ώρες. Σε κάποια στιγμή του βίντεο, μάλιστα ένας άνδρας διακρίνεται να παρατηρεί την γυναίκα επειδή η μαντίλα της δεν καλύπτει όλο το πρόσωπό της.

Χαρακτηριστική είναι και η σκηνή όπου, σε ένα ίντερνετ καφέ, διακρίνονται κάποιες από τις περίπου 150 Γαλλίδες που εκτιμάται ότι διέφυγαν οικειωθελώς στη Συρία προκειμένου να ενταχθούν στις δυνάμεις των τζιχαντιστών.

Μία από αυτές ακούγεται να λέει: «Μαμά δεν επιστρέφω σπίτι. Στο λέω ξεκάθαρα. Βάλτο στο κεφάλι σου ότι έφυγα. Δεν θέλω να γυρίσω γιατί εδώ είμαι καλά, μαμά. Δεν κερδίζεις τίποτε με το να κλαις και να φοβάσαι. Η τηλεόραση λέει υπερβολές».




Πηγή:
Daily Mail


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]