Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Περί πλαστών εγγράφων Αλλοδαπών...

Χρειάζεται ένας νόμος ειδικά για όσους αλλοδαπούς με πλαστά χαρτιά, εικονικούς γάμους κ.τ.λ. κ.τ.λ., οι οποίοι τα χρησιμοποιούν για να αποκτούν άδεια παραμονής, εργασίας, ή και… άσυλο.

Να προβλέπεται, αν ποτέ συλληφθούν, η πλήρης κατάσχεση όλων των περιουσιακών τους στοιχείων, επιπλέον πρόστιμο 100.000 ευρώ, με πενταετή φυλάκιση χωρίς εξαγορά και απέλαση, και βέβαια απέλαση με δικαίωμα αναστολής της ποινής.

Ανάλογα πρόστιμα να ισχύουν όμως και σε απλούς έλληνες πολίτες ή κρατικούς λειτουργούς που εμπλέκονται σε τέτοια θέματα.

Βέβαια ένα τέτοιο τιμωρητικό πρέπει να ισχύει για όσο χρόνο ο αλλοδαπός κάνει χρήση (εκμετάλλευση) αυτής της πλαστότητας.

Υπάρχει πολύ ανοχή στο θέμα αυτό, όπως έγινε και με την φάμπρικα πλαστών εγγράφων από τους δημοσίους υπαλλήλους για να προσληφτούν στους δήμους και στο δημόσιο γενικά.

Το ζήτημα με τους αλλοδαπούς είναι πολύ σοβαρό, γιατί ακριβώς εξ αρχής (σχεδόν αμέσως μετά την είσοδό της στην χώρα, ή ακόμη και πριν να έρθουν ενημερώνονται διεξοδικά για τα «πλεονεκτήματα» της ελληνικής πραγματικότητας) αποκτούν την άποψη ότι εύκολα μπορούν να εξαπατούν το κράτος που τους φιλοξενεί, γεγονός που τους εθίζει σε μια μόνιμη κουτοπόνηρη, κακώς νοούμενη διαχρονική εκμετάλλευση των νόμων του ελληνικού κράτους.

Ένας πολίτης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Κωνσταντίνε, όταν περιηγούμαι την ιστοσελίδα σου, εδώ και κάποιες μέρες, μού εμφανίζει ένα μήνυμα ότι πρέπει να ενημερώσω την γραφή Java. Mόλις πατήσω ΟΚ, η σελίδα εξαφανίζεται και στην θέση της βγαίνει το ακόλουθο μήνυμα:

    This web page at dl32.llstny.com has been reported as a web forgery and has been blocked based on your security preferences.

    Web forgeries are designed to trick you into revealing personal or financial information by imitating sources you may trust.

    Entering any information on this web page may result in identity theft or other fraud.

    Τι είναι αυτό, άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποια "παρενόχληση" που προσπαθώ να απομονώσω και να αφαιρέσω (πιστεύω ότι θα το καταφέρω μέσα στο Σαββατοκύριακο). Όταν εμφανίζεται να πατάς Esc και μετά "πίσω" για να γυρνάς στο ιστολόγιο. Κάποιοι προσπαθούν να φοβίσουν τους επισκέπτες και να μην έρχονται στο ιστολόγιο. Θα το ξεπεράσουμε κι αυτό. Αυτοί τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας δουλειά...

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ, Κωνσταντίνε, για την άμεση απάντηση και καλή δύναμη. Όντως, "Αυτοί τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας δουλειά..." :)

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]