Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΟΗΕ: Υψηλοί τόνοι μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ουκρανίας και του μόνιμου αντιπρόσωπου της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν. Ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας, επειδή ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας μίλησε για τον Πούτιν, τον ”έβαλε στην θέση του” δηλώνοντας πως μάλλον ξέχασε ότι δεν βρίσκεται στην θέση του Προέδρου για να αναπτύξει διάλογο με τον Πούτιν.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπαν:

«Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού της Ουκρανίας ”Arseniy Yatsenyuk” στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υπήρξε το αντικείμενο σκληρής κριτικής από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν, δήλωσε την Πέμπτη ο ειδικός απεσταλμένος του ”RIA Novosti”».

«Είναι περίεργο το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας, αντί να αναλάβει τη φροντίδα των πολλών προβλημάτων της χώρας του, που βρίσκεται υπό οικονομική κατάρρευση, παραβρέθηκε στην Νέα Υόρκη για να μιλήσει αργά το βράδυ μπροστά στον μισοάδειο χώρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ»», δήλωσε σε Ρώσους δημοσιογράφους ο ”M. Tchourkine”.

«Είναι ακόμη πιο περίεργο το γεγονός ότι η παρέμβαση του τελείωνε με ένα μελοδραματικό μήνυμα προς τον Πρόεδρο Πούτιν», συνέχισε ο Ρώσος πρέσβης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Μάλλον ο ”Yatsenyuk” είχε ξεχάσει ότι ο ”Piotr Poroshenko” βρίσκεται στην θέση του Προέδρου της Ουκρανίας και μόνο εκείνος διεξάγει στενό διάλογο με τον Πρόεδρο Πούτιν. Ο διάλογος αυτός κατέστησε εφικτές τις πρόσφατες συμφωνίες του Μινσκ, εμείς ελπίζουμε στον δρόμο για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία»», κατέληξε συμπερασματικά ο ”M. Tchoukine”.

Από την άλλη ο ”Arseniy Yatsenyuk”, επικρίνοντας την ρωσική πολιτική έναντι των γεγονότων στην Ουκρανία, έκλεισε την ομιλία του με ένα “προσωπικό μήνυμα” προς τον Ρώσο πρόεδρο, από το οποίο φυσικά προκλήθηκαν οι σκληρές απαντήσεις του Ρώσου εκπροσώπου.

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: ««Κύριε Πούτιν, μπορεί να κερδίσετε τη μάχη εναντίον του στρατού, αλλά δεν θα κερδίσετε ποτέ τους ανθρώπους, του ενωμένου ουκρανικού έθνους»».

Ειδικά για την ενότητα νομίζω πως πρέπει να αμφιβάλλουν οι πάντες. Σε μία χώρα όπου οι παραστρατιωτικοί νεοναζί με τον ουκρανικό στρατό και τις αρχές συγκρούονται μεταξύ τους αλλά παράλληλα είναι ενωμένοι μόνο στα σκληρά εγκλήματα τους εναντίον των Νεο-Ρώσων. Αν ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας αναφέρεται σε αυτού του είδους την ”ένωση”, δεν θα έπρεπε να είναι περήφανος για το ουκρανικό έθνος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]