Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ενώ καταρρέει ο στρατός του Κιέβου, ο Ποροσένκο ετοιμάζεται να αναγγείλει κατάπαυση του πυρός...

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας που θα προβλέπει εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία εκφράζει το Κίεβο, με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο να επιστρέφει στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας για συνομιλίες με τη Μόσχα.

Την ίδια ώρα ωστόσο, στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας, ουκρανικές δυνάμεις και φολορώσοι συγκρούονται για την κατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλης της Μαριούπολης. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία,τις τελευταίες ώρες σημειώνεται μπαράζ εκρήξεων και πυροβολισμών στην πόλη της ανατολικής Ουκρανίας όπου το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο.

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι προσπαθεί να απωθήσει τους αντάρτες οι οποίοι έχουν εξαπολύσει μεγάλη επίθεση για να καταλάβουν το λιμάνι της Μαριούπολης.

Στο διπλωματικό μέτωπο, ο Ποροσένκο, λίγο πριν μεταβεί στο Μινσκ, δήλωσε από την Ουαλία όπου ολοκληρώνεται εντός της ημέρας η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, ότι θα δώσει σήμερα εντολή στις ουκρανικές δυνάμεις για κατάπαυση του πυρός από τις δύο το μεσημέρι, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διερωτώνται: Άραγε, τώρα θυμήθηκε την κατάπαυση του πυρός ο Ουκρανός Πρόεδρος; Τη στιγμή που τα ουκρανικά στρατεύματα "τσακίζονται" από τις δυνάμεις των ρωσώφιλων Ουκρανών; Λίγο πριν εκδιωχθούν κακήν κακώς από τη Μαριούπολη τα τάγματα των φιλοναζιστών Ουκρανών;
Εν πάσει περιπτώσει, η ανακοίνωση κατάπαυσης του πυρός αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, αφού θα πάψει η καταστροφή και ο θάνατος να είναι το μόνιμο θέαμα στην Ανατολική Ουκρανία. Τώρα, κατά πόσοο κύριος Ποροσένκο θα τηρήσει αυτή την κατάπαυση του πυρός, είναι ένα άλλο θέμα, αφού ήδη υπάρχουν αμφιβολίες για την ειλικρίνεια του Ουκρανού Προέδρου και για την πιθανή αντεπίθεση που θα επιχειρηθεί εν μέσω αυτής της προαναγγελθείσας κατάπαυσης...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]