Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί δεν "ξεκολλάει" ο ΣΥΡΙΖΑ;

Της Μαρίνας Μάνη

Κάθε άλλο παρά χαμόγελα έφερε στην Κουμουνδούρου η δημοσκόπηση της Metron Analysis – η πρώτη μετά τη θερινή ραστώνη.

Παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την πρωτιά από τη ΝΔ, η διαφορά εμφανίζεται πολύ μικρή σε σύγκριση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τη στιγμή που από τον Μάιο μέχρι σήμερα μεσολάβησαν πολλά αρνητικά (για την κυβέρνηση) γεγονότα και πάνω απ΄όλα... ο ΕΝΦΙΑ.

Ετσι, ενώ στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε μπροστά από τη ΝΔ κατά τέσσερις μονάδες, στην δημοσκόπηση εμφανίζεται να προηγείται με μόνο κατά 2,6% και, επιπλέον, «να παίρνει κεφάλι» το ΚΚΕ που ανεβαίνει στην τρίτη θέση προσπερνώντας ελαφρώς το Ποτάμι.

Οι ψύχραιμοι της Κουμουνδούρου, έχουν απάντηση: η κοινή γνώμη εμφανίζεται διστακτική να ακολουθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ (ως πρόθεση ψήφου) διότι δεν έχει πεισθεί για τον ρεαλισμό των θέσεών του και την ειλικρίνεια του λόγου του.

Οι μεταθερινές απόπειρες στελεχών του να εμφανίσουν τα πρώτα «θα», εν όψει και της εμφάνισης του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ (απόψε με ομιλία στο Βελίδειο, αύριο με συνέντευξη Τύπου) στέφθηκαν από...αποτυχία, αφού οι υποσχέσεις δεν συνοδεύθηκαν από το «πού θα βρεθούν τα λεφτά» και «σε ποια βάση θα γίνει η διαπραγματευση με την τρόικα».

Επιπλέον, η συμμετοχή του κ.Τσίπρα στην περίφημη «συζήτηση των ισχυρών» στη λίμνη Κόμο, έδωσε σε ένα τμήμα αμφιταλαντευόμενων ψηφοφόρων την αίσθηση ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα την οποία συζητά «πίσω από κλειστές πόρτες» για να δώσει – κοινώς – διαπιστευτήρια στους εν λόγω κύκλους.

Ενα τρίτο επιχείρημα είναι αυτό που αφορά την διγλωσσία στο εσωτερικό του, αφού «αριστεροί» και «ρεαλιστές» εξακολουθούν να συνθέτουν ένα μωσαϊκό απόψεων και θέσεων, το οποίο σε πρώτη φάση θεωρείται «χρήσιμο» αφού χαϊδεύει όλα τα αυτιά αλλά, εν τέλει, προκαλεί κομφούζιο ακόμη και στον καλοπροαίρετο πολίτη.

Υπάρχουν βεβαίως και... οι μη ψύχραιμοι του κόμματος, κατά τους οποίους οι δημοσκοπήσεις που διεξάγονται σε μη «καθαρή» προεκλογική περίοδο δεν αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα στην κοινωνία και παρουσιάζονται για λόγους εντυπώσεων – εν προκειμένω για να μπει σφήνα στην παρουσία του κ.Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Οι ίδιοι, επικαλούνται τις δημοσκοπήσεις των πρώτων ανοιξιάτικων μηνών εν όψει των ευρωεκλογών του Μαϊου οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν από την ευρωκάλπη.

Αλλά ακόμη κι αυτοί παραδέχονται ότι το θολό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει τροχοπέδη για την εκτίναξή του – και δη σε μία χρονική στιγμή που η φορολαίλαπα και η ανεργία θα μπορούσαν να γεφυρώσουν «το χαντάκι» που χωρίζει όσους δεν ψήφισαν ποτέ στη ζωή τους Αριστερά με ...την δυνάμει κυβερνητική Αριστερά.

Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Μεταξυ μας ......πιστεύεις στις @@ διες του κατοχικου καθεστωντος ;
    Ο τσιπραιος επιλέχτηκε να συνέχιση την καταστροφη .
    Οι σαμαροβενιζελοι , τελείωσαν την αποστολη τους .
    Τι δεν καταλαβαινεις ;
    Και οποιος ακομη ! Πιστεύει οτι οι εκλογες ελεύθερωνουν ......καλα κρασιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν όλοι μας θα αμειβόμαστε από την εργασία μας με 500 ευρώ και οι συντάξεις μας θα φθάσουν τα 360 ευρώ ,η δε ανεργία στο 60% τότε θα σκεφτούμε ότι πρέπει να έλθει αλλαγή. Τότε θα είναι πλέον αργά διότι δεν θα έχει μείνει τίποτε όρθιο. Όλα έγιναν για πουληθούν όλα σε ξένους ,που δεν θα επενδύσουν ούτε 1 ευρώ ,αντίθετα θα ακριβύνουν την παροχή υπηρεσιών που με τον μισθό ή την σύντσξή σου δεν θα μπορείς να πληρώσεις (φώς, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση, φάρμακα και υγεία) .Αν και εγώ δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις ,διότι είναι πολλοί οι οικονομικοί παράγοντες και τα συμφέροντα που θέλουν την υπάρχουσα κατάσταση γιατί έχουν χρήματα και παίζουν χρηματιστήριο και προσπαθούν να διαμορφώσουν κλίμα καλό μόνο και μόνο για τα κέρδη τους.Μέχρι τις εκλογές οι ντόπιοι οικονομικοί παράγοντες θα διαμορφώσουν κλίμα νίκης για την συντήρηση με την τρόικα να φεύγει ,τις δήθεν φοροελαφρύνσεις ,τις δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα και τα ασφαλιστικά ταμεία ,την αποφυγή νέων φόρων και γενικά κλίμα σωτηρίας της χώρας.Ο ΣΥΡΙΖΑ άν είναι μεθοδικός, αποφασιστικός με αποφάσεις που θα πείθουν τον νέο και μεσαίο Έλληνα ότι πράγματι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής στην χώρα μας τότε οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχει ο λαός αυτοκτονικές τάσεις, μπορεί κανείς να τον εμποδίσει;

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]