Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρχισε να... "ραγίζει" το μέτωπο των δυτικών κυρώσεων


Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης μπροστά στο ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Οπως δήλωσε ο ρώσος πρεσβευτής στις Βρυξέλλες Βλαντίμιρ Τσίζχοφ, και η Κύπρος δηλώνει πως πιθανόν να ασκήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας στη λίστα των νέων κυρώσεων που ετοιμάζει η αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. Νωρίτερα σήμερα και ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο δήλωσε πως η χώρα του σκοπεύει να κάνει χρήση του δικαιώματος βέτο, χαρακτηρίζοντας τις κυρώσεις «παράλογες και αντιπαραγωγικές».

Σε ανάλογο κλίμα και οι δηλώσεις του καγκελάριου της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος επεσήμανε πως οι κυρώσεις δεν είναι μια «μαγική σφαίρα», ενώ τόνισε πως τα μέτρα τα οποία ήδη έχει ήδη εφαρμόσει η Ε.Ε. έχουν αποτύχει να φέρουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Η Ευρώπη εμφανίζεται διχασμένη καθώς μετρά το αντίκτυπο των ενδεχόμενων κυρώσεων στις ήδη κλυδωνισμένες οικονομίες της Ευρώπης και αυξάνονται οι διαφωνίες για νέα «αυστηρά τελεσίγραφα» προς τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Στη σημερινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των «28» στις Βρυξέλλες, οι ηγέτες δεν προχώρησαν σε απόφαση για άμεση επιβολή νέων κυρώσεων, εξουσιοδότησαν όμως τις αρμόδιες υπηρεσίες να ετοιμάσουν τις επόμενες ημέρες νέο κατάλογο πιθανών κυρώσεων κατά της Μόσχας, δίνοντας ουσιαστικά στη Ρωσία «μια εβδομάδα διορία».

Λάβρος εμφανίστηκε τόσο ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δηλώνοντας πως «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» όσο και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, που υιοθέτησε την ενημέρωση Ποροσένκο δηλώνοντας: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια απαράδεκτη κατάσταση στην οποία ρώσοι στρατιώτες έχουν μπει στο ουκρανικό έδαφος».
Οι πληροφορίες που μετέφερε στους «28» ο ουκρανός προέδρος Πέτρο Ποροσένκο είναι πως υπάρχει «εισβολή ρώσων στρατιωτών σε ουκρανικό έδαφος», παρ' όλο που δεν καταθέτει αποδείξεις.

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι δήλωσε πως «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι έτοιμο να λάβει περαιτέρω μέτρα υπό το πρίσμα της κλιμάκωσης στην Ουκρανία».

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ χαιρέτισαν την απόφαση της συνόδου κορυφής της ΕΕ για ενδεχόμενη επιβολή νέων κυρώσεων, και την «συναίνεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την αποφασιστική υποστήριξη της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας» όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Κέιτλιν Χέιντεν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]