Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι λαμβάνει οικονομική ενίσχυση από την Τουρκία!

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»


Παρόλο που τόσες πολλές κυβερνήσεις, έχουν καταδικάσει το ισλαμικό κράτος, έστω και με ασαφείς δηλώσεις και τρόπους, είναι αξιοσημείωτο ότι, η οργάνωση αυτή συνεχίζει να λαμβάνει οικονομική βοήθεια από Τουρκία και Σαουδική Αραβία.
Υπάρχουν προφανώς πολλοί αξιωματούχοι και στις δύο χώρες που πιστεύουν ότι το ισλαμικό κράτος «πράττει καλώς», και αφού είναι ισλαμιστές θα πρέπει να ενθαρρυνθούν περισσότερο.

«Πολεμιστής του ISIS ισχυρίζεται ότι η Τουρκία χρηματοδοτεί το γκρουπ των τζιχαντιστών»

Στην Τουρκία, ο Πρόεδρος πλέον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και το κόμμα του ΑΚΡ, είναι φημισμένοι για τον αντισημιτισμό και τις αντι-Ισραηλινές πολιτικές θέσεις που παίρνουν. Αλλά τώρα πλέον «συνδέονται άμεσα» και με το ισλαμικό κράτος, παλαιότερα γνωστό ως ISIS.

Η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, ισχυρίζεται ότι ένα μέλος του «ισλαμικού κράτους» δήλωσε ξεκάθαρα ότι, η Τουρκία μέλος του ΝΑΤΟ, χορηγεί οικονομική βοήθεια στην τρομοκρατική οργάνωση.
«Η Τουρκία άνοιξε το δρόμο για εμάς. Αν η Τουρκία δεν είχε δείξει τέτοια συμπεριφορά σε μας, το ισλαμικό κράτος δεν θα ήταν στην σημερινή του θέση. Η (Τουρκία) μας έδειξε την αγάπη της. Μεγάλοι (αριθμοί) των μουτζαχεντίν μας έλαβαν ιατρική περίθαλψη στην Τουρκία»,
δήλωσε ο άνδρας, ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί.
«Δεν έχουμε την υποστήριξη της επίσημης Σαουδικής Αραβίας, αλλά υπάρχουν όμως πολλές Σαουδαραβικές οικογένειες που πιστεύουν στον τζιχάντ και μας βοηθούν. Αλλά ούτως ή άλλως, εμείς πολύ σύντομα αυτό δεν θα το χρειαζόμαστε»,
είπε ο ίδιος.
«Εμείς θα οικοδομήσουμε το ισλαμικό κράτος στα εδάφη που περιλαμβάνουν τις περιοχές από την Τίγρη ποταμό στην Ιορδανία και την Παλαιστίνη έως στο Λίβανο. Θα ισχύει παντού ο σουνιτικός νόμος», 
συνέχισε ο ίδιος.

Οι ισλαμιστές τρομοκράτες κατέλαβαν την Azaz, μια στρατηγικής σημασίας πόλη στη Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία τον Σεπτέμβριο του 2013. Αυτό είναι σημαντικό, διότι η Τουρκία που "υποστηρίζει ανοικτά τον αγώνα ενάντια στις κυβερνητικές δυνάμεις που είναι πιστές στον Πρόεδρο Bashar al-Assad, επιτρέπει την διέλευση όπλων και πυρομαχικών στην Συρία, από τα νότια σύνορα της".

«Η κατάληψη της Azaz προσδίδει ευκολότερη πρόσβαση στους τζιχαντιστές. Δύο μήνες αργότερα, το CNN χαρακτήρισε ως «κρυφό Τζιχάντ» την πορεία της Τουρκίας προς τη Συρία.

Τώρα, η ακραία ισλαμική οργάνωση του ISIS «συνομιλεί» με την Τουρκία για μπίζνες ζητώντας της να επιστρέψει ξανά στο Ιράκ.
«Οι Τουρκικές εταιρείες έχουν υπογράψει μεγάλα συμβόλαια με το Ιράκ, με την υπόσχεση να τους διατηρούν τα ράφια πάντα γεμάτα», 
δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας Nihat Zeybekci.
«Οι εξαγωγές μας προς το Ιράκ βρίσκονται σήμερα σε ποσοστό 35%, με το Ιράκ να μην δύναται να υποκαταστήσει την τροφοδοσία αυτή εύκολα από άλλες πηγές. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει μια έκρηξη της ζήτησης πολύ σύντομα. Γνωρίζουμε επίσης ότι το ισλαμικό κράτος έρχεται σε επαφή με ιδιώτες Τούρκους επιχειρηματίες λέγοντας τους, "Έλα πίσω, εμείς δεν θα παρεμβαίνουμε". Αυτό δεν είναι εύκολο, φυσικά. Αλλά αφού το μέλλον του Ιράκ είναι να ξαναδημιουργηθεί, η Τουρκία θα το κάνει»,
κατέληξε ο Zeybekci.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]