Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Πούτιν βάζει στην «κατάψυξη» ολόκληρη την Ευρώπη

Τους κόβει το αέριο για να τιμωρήσει την αλαζονεία και την επιθετικότητά τους
Δυστυχώς θα την πληρώσει ακριβά και η χώρα μας, που συντάθηκε με την Μέρκελ εναντίον της Ρωσίας

Καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία θα προκαλέσει το νέο πακέτο κυρώσεως σε βάρος της Μόσχας, που προανήγγειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη διάρκεια της χθεσινοβραδυνής συνόδου κορυφής.

Είναι πλέον δεδομένο, ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα αντιδράσει δυναμικά, κλείνοντας τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου και παγώνοντας μία σειρά από εμπορικές συμφωνίες, με αποτέλεσμα να βυθιστεί σε ύφεση ολόκληρη η Ευρώπη και οι ευρωπαίοι να γίνουν τον χειμώνα… κατεψυγμένοι από την έλλειψη θέρμανσης.

Ειδικά όμως για την Ελλάδα, τα αντίμετρα της Μόσχας θα προκαλέσουν γενική κατάρρευση σε όλους τους νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας. Το χτύπημα θα είναι τελειωτικό για τη γεωργία, τον τουρισμό και για τη βιομηχανική παραγωγή. Σε καμία περίπτωση δεν αντέχει η Ελλάδα την τεράστια επιβάρυνση που συνεπάγεται η εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου. Αυτομάτως οι τιμές των βιομηχανικών προϊόντων θα εκτιναχθούν στα ύψη, ενώ παράλληλα θα χαθεί οριστικά και η μεγάλη αγορά της Ρωσίας.

Κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες εκτιμούν ότι μία τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει την χαριστική βολή για την Ελλάδα και η ύφεση που θα προκαλέσει στην οικονομία θα ξεπεράσει το 2.5%. Ο προγραμματισμός της κυβέρνησης τινάζεται στον αέρα και καμία ευρωπαϊκή βοήθεια δεν είναι ικανή να αντισταθμίσει τη ζημιά που θα προκληθεί, και η οποία αναμένεται να πάρει χαρακτηριστικά οικονομικού ολοκαυτώματος.
Η ολοκληρωτική ρήξη με τη Μόσχα, αναδεικνύει αυτόματα την Τουρκία σε μεγάλη περιφερειακή υπερδύναμη. Η Άγκυρα καθίσταται ο μεγάλος προνομιακός σύμμαχος του Πούτιν και θα αναλάβει να καλύψει τις τεράστιες εξαγωγές, κερδίζοντας δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά, ακολουθώντας μία πολιτική πυγμής απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
Η προνομιακή σχέση που αναπτύσσει το δίδυμο Ερντογάν – Νταβούτογλου με τη Μόσχα, σε συνδυασμό με τα παιχνίδια που παίζει στη Μέση Ανατολή την καθιστούν πανίσχυρη και επικίνδυνη.
Την ίδια ώρα, η ρημαγμένη και χρεοκοπημένη Ελλάδα, σύρεται μοιραία και άβουλη στα επικίνδυνα παιχνίδια της Μέρκελ και του ΝΑΤΟ, που έχουν στόχο τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τελικά θα την πληρώσει η Ελλάδα και ο λαός μας.

Βέβαια, ο ρώσος πρόεδρος δείχνει αποφασισμένος να φτάσει τα άκρα και δεν υπολογίζει τίποτε από απειλές. Άλλωστε, τα μέτρα που έχει αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα γυρίσουν μπούμεραγκ (ήδη συμβαίνει αυτό) και θα πλήξουν πρωτίστως τις οικονομίες των ευρωπαϊκών κρατών και ιδιαίτερα τις χώρες του Νότου που βρίσκονται σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς ταυτίστηκε για μία ακόμη φορά με τη γραμμή της Μέρκελ, αδιαφορώντας παντελώς για τις επιπτώσεις που θα έχει στη χώρα μας το ρωσικό εμπάργκο.

Αντίθετα, η Σλοβακία, απειλεί με βέτο στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ρωσία.

Βέτο Σλοβακίας
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο χαρακτήρισε τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Ρωσίας για την κρίση στην Ουκρανία «χωρίς νόημα και αντιπαραγωγικές» και προειδοποίησε ότι ενδέχεται να ασκήσει βέτο σε πιθανά μέτρα.
«Θεωρώ τις κυρώσεις χωρίς νόημα και αντιπαραγωγικές», δήλωσε ο Φίτσο τα ξημερώματα στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνόδου κορυφής των ηγετών στις Βρυξέλλες.
«Μέχρι να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις των κυρώσεων που έχουν ήδη επιβληθεί, δεν έχει νόημα να επιβάλλουμε νέες», πρόσθεσε.
Ο Φίτσο, η χώρα του οποίου έχει εκφράσει και στο παρελθόν την αντίθεσή της στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Μόσχας, υπογράμμισε ότι θα πολεμήσει γι να μην επιβληθούν νέες κυρώσεις στην Ρωσία, οι οποίες θα μπορούσαν να βλάψουν την οικονομική ανάπτυξη της Σλοβακίας.
«Αν υποβληθούν προτάσεις, διατηρώ το δικαίωμα να ασκήσω βέτο στις κυρώσεις που θα βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα της Σλοβακίας», είπε.

Πηγή εφημ. “KontraNews”

Σχόλιο ιστολογίου: Όπως ήδη γνωρίζουμε από την κυβέρνηση Σαμαρά που είναι «πεσμένη στα τέσσερα», η οποία έχει σταθερή πολιτική τόσο στο Κοινοβούλιο (εσωτερική) όσο και προς τον υπόλοιπο κόσμο (εξωτερική), το «ναι σε όλα» αποτελεί πάγια θέση, η οποία εφαρμόζεται πάντα εις βάρος του ελληνικού λαού και των εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]