Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Τι θα κάνετε εάν ένα παιδί που μαθαίνει για το Ισλάμ, σφάξει χριστιανό;»

Σε πλήρη διαφωνία με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο βρίσκεται ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, όσον αφορά το θέμα της λειτουργίας τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

«Με τον υπουργό Παιδείας έχουμε ιδιαίτερα καλή συνεργασία. Παρ’ όλα αυτά, για το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών που θέλουν να λειτουργήσουν στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ έχουμε πλήρη διαφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος κατά τη διάρκεια κηρύγματος στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου.
Ο μητροπολίτης είπε ότι το Σάββατο τον επισκέφθηκε στην Μητρόπολη ο κ. Λοβέρδος και συζήτησασν για το επίμαχο θέμα.

«Ο υπουργός μου είπε ότι τάσσεται υπέρ της δημιουργίας του τμήματος. Του ανέφερα τότε: «Αν αύριο ένα παιδί από τη Θεολογική Σχολή πει κάτι για τον Μωάμεθ σε ένα από τα άλλα παιδιά που θα φοιτούν στο τμήμα Ισλαμικών Σπουδών, εκείνο θα το σφάξει». Και αμέσως τον ρώτησα τι θα κάνει σε αυτή την περίπτωση».

Ο κ. Άνθιμος σημείωσε ακόμη ότι οι Τούρκοι θα εκμεταλλευτούν το όλο θέμα και θα προπαγανδίζουν ότι επεκτείνονται όχι μόνο στη Θράκη, αλλά και στη Μακεδονία.
«Οι Τούρκοι θα βρουν ευκαιρία και θα πουν ότι το Ισλάμ δεν υπάρχει μόνο σε περιοχές της Θράκης, αλλά και στην καρδιά της Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ θα γίνονται μαθήματα για το Ισλάμ. Είναι κάτι πέρα από τη λογική» σημείωσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]