Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: Πρόταση νόμου για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ξένων κρατών

Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της Ρωσίας κατέθεσε πρόταση νόμου, με την οποία δίνεται η δυνατότητα κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων που έχουν ξένα κράτη στη χώρα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

H πρόταση αυτή, σημειώνει το δημοσίευμα, γίνεται μετά τις κυρώσεις της Δύσης που έχουν θέσει στο στόχαστρο έναν κύκλο προσώπων γύρω από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και περιλαμβάνουν το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων τους καθώς και απαγορεύσεις στις μετακινήσεις τους. Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, οι πληροφορίες από τη Μόσχα για αυτή τη νομοθετική πρόταση αύξησαν ιδιαίτερα την ανησυχία των επενδυτών και συνέβαλαν στη χθεσινή μείωση του δείκτη μετοχών Dow Jones του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης κατά 1,5%. Οι κατασχέσεις θα μπορούσαν να ωθήσουν την Ευρώπη πιο κοντά στην ύφεση, ειδικά τις χώρες εκείνες που έχουν στενές οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία, σημείωσε η WSJ.

Το νομοσχέδιο, αναφέρει το Bloomberg, κατατέθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου από τον βουλευτή Βλαντιμίρ Πονεβέσκι και έχει προγραμματισθεί να εξετασθεί από Επιτροπή της Κάτω Βουλής (κρατικής Δούμας) στις 29 Σεπτεμβρίου. Ο εκπρόσωπος του Πούτιν κ. Ντμίτρι Πέσκοφ αρνήθηκε να σχολιάσει την πρόταση νόμου. «Θεωρούμε ότι οι κυρώσεις αυτές (σ.σ.: της Δύσης) είναι απόλυτα αβάσιμες και παράνομες και ότι η Ρωσία έχει φυσικά το δικαίωμα να λάβει μέτρα για να υπερασπισθεί τα συμφέροντά της», δήλωσε τηλεφωνικά. Το σχέδιο νόμου επιδιώκει να ωφελήσει τους πολίτες ή τις εταιρείες, οι περιουσίες των οποίων εκτός της Ρωσίας έχουν κατασχεθεί με παράνομες αποφάσεις ξένων δικαστηρίων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κρατικής Δούμας. Με βάση την πρόταση προβλέπεται η αποζημίωση των θυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό και η δυνατότητα των δικαστηρίων να διεκδικούν περιουσίες ξένων χωρών στη Ρωσία, περιλαμβανομένων όσων βρίσκονται υπό καθεστώς διπλωματικής ασυλίας.

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν θέσει στο στόχαστρο πρόσωπα, εταιρείες και τον χρηματοπιστωτικό, ενεργειακό και αμυντικό τομέα της Ρωσίας για να την τιμωρήσουν για την προσάρτηση της Κριμαίας τον Μάρτιο, ενώ κατηγορούν τον Πούτιν ότι υποστηρίζει την εξέγερση των αυτονομιστών στην Ανατολική Ουκρανία. Η Ιταλία προχώρησε στο «πάγωμα» περίπου 28 εκατ. ευρώ από περιουσία που ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Αρκάντι Ρότενμπεργκ για τη σχέση του με τον Πούτιν. Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε δηλώσει στις 20 Σεπτεμβρίου, σε συνέντευξη που έδωσε στην κρατική τηλεόραση, ότι η Μόσχα θα βοηθήσει με κρατικά κεφάλαια τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις κυρώσεις και ότι δεν εξετάζει περαιτέρω μέτρα για αντίποινα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πολυ καλη κινηση εκ μερους της Ρωσιας, ας εφαρμοσθει αμεσα, ωστε να παρουν '' γευση'' και οι δυτικοι απο τις κατασχεσεις και το παγωμα των περιουσιακων στοιχειων τους και να υπαρξει αισθηση δικαιοσυνης!!! Βλαδιμηρε Πουτιν προχωρα σε ισχυρα αντιποινα και μην υποκυπτεις στα σκοτεινα συμφεροντα!!! Δεν ειναι δυνατον να συνεχισουν το ''αποφασιζομεν και διατασσομεν'' εις βαρος των λαων και να μενουν ατιμωρητοι...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]