Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέσω Τουρκίας συνεχίζουν να ενισχύονται οι τζιχαντιστές

Λίβυοι νέοι εντάσσονται στην ΙΚΙΛ μέσω Τουρκίας...
Η ΜΙΤ συνεχίζει να «εκπαιδεύει τους υπανθρώπους του ISIS
Χώρες της Ευρώπης αγοράζουν πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές!


Συνεχίζονται δίχως κανένα εμπόδιο οι μέσω Τουρκίας εντάξεις ατόμων στην ΙΚΙΛ. Εφημερίδα από την Λιβύη σε σημερινή της είδηση παραθέτει ένα εντυπωσιακό παράδειγμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Libya Herald στην Τουρκία λειτουργεί δίκτυο μέσω του οποίου εντάσσονται νέοι απο την Λιβύη στην ΙΚΙΛ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κοινοποίησε στην εφημερίδα ο πατέρας ενός από αυτούς τους νέους, υπάρχει άτομο ονόματι “Εμίρ” που μεταφέρει Λίβυους νέους μεταξύ Συρίας και Ιράκ για να ενταχθούν στην ΙΚΙΛ.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε στον πατέρα του ο Μουάντ, που μέσω Τουρκίας εντάχθηκε στην ΙΚΙΛ, η εντός 72 ωρών ένταξη από την Λιβύη στην ΙΚΙΛ είναι μια πολύ απλή διαδικασία. Ο πατέρας του περιγράφει πως δεν υπάρχει κανένα αστυνομικό εμπόδιο που θα σταματούσε αυτό το δίκτυο.

Η ΜΙΤ το οργανώνει, οι μαχητές της ΙΚΙΛ εκπαιδεύονται στο Άντεπ
Η Γερμανική Κρατική Τηλεόραση ARD δημοσίευσε εικόνες από εκπαίδευση μαχητών της ΙΚΙΛ σε στρατόπεδο στο Γκαζιάντεπ. Στην είδηση παρατίθεται ο ισχυρισμός πως από την Γερμανία έχουν πάει να ενταχθούν στην ΙΚΙΛ 400 άτομα και ότι η όλη οργάνωση γίνεται από την ΜΙΤ.

Στην είδηση παρατίθενται και οι απόψεις του δικηγόρου Μεχμέτ Ερντέμ που έχει προσληφθεί από οικογένειες που μέλη τους έχουν ενταχθεί στην ΙΚΙΛ. Ο δικηγόρος Ερντέμ αναφέρει πως τα τζαμιά έχουν καταστεί εστίες παροχών για την ΙΚΙΛ και δηλώνει:
¨Τα τζαμιά θα πρέπει να σταματήσουν να είναι εστίες τρομοκρατίας. Η ΜΙΤ εμπλέκεται σε αυτή την ιστορία. Οι νέοι από στρατόπεδα τρομοκρατίας στο Γκαζιάντεπ, μεταφέρονται σε Συρία και Β. Ιράκ. Στα σύνορα δεν γίνεται κανένας έλεγχος¨.
Πατέρας με τους δύο γιούς του στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών
O Ιχσάν Γκιουβερτζίν μαζί με τους γιούς του Χαίντάρ και Ροζάτ που πήραν μέρος στην αντίσταση του Μαχμούρ, τώρα υπερασπίζουν το Κουρδιστάν από τα χαρακώματα της αντίστασης στο Κιρκούκ. Η κοινή αντίσταση πατέρα και δύο γιών δείχνει το δίκιο του κουρδικού αγώνα για την ελευθερία.

O Ιχσάν Γκιουβερτζίν όπως εκατοντάδες άλλοι κάτοικοι του Μαχμούρ πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς. Παρά την 22χρονη ζωή του μετανάστη που βίωσε, δεν υποχώρησε στο θέμα της ελευθερίας. Σήμερα στα 45 του χρόνια έχει 7 παιδιά δύο εκ των οποίων είναι κορίτσια. Το 1992 όταν ήρθε στον κόσμο ο μεγάλος του γιός ο Χαίντάρ, πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς. Τα υπολοιπα 6 παιδιά ήρθαν στον κόσμο είτε στους δρόμους της προσφυγιάς είτε σε στρατόπεδα προσφύγων.

Πρώτα είχαν εξαναγκαστεί σε προσφυγιά από το χωριό τους το Σεγιρκέ στο Ουλούντερε του νομού Σιρνάκ, ως αποτέλεσμα της καταπιεστικής πολιτικής του τουρκικού κράτους που ασκήθηκε με πρόφαση την δράση των ανταρτών. Πρώτα πήγαν στην πόλη Ζάχο του Ν. Κουρδιστάν.

Ο Ιχσάν μαζί με δυο από τους γιούς του μετέχει στα χαρακώματα του Κερκούκ, ενώ ένας αδερφός του μετέχει στην λαϊκή αντίσταση στην Ροζάβα, ενάντια στις επιθέσεις των συμμοριών.

Ο Ιχσάν δηλώνει πως είναι υπερήφανος που πολεμά στα χαρακώματα μαζί με τους δυο γιούς του και ότι αισθάνεται πως είναι μια μεγάλη τιμή. Δηλώνουν με υπερηφάνεια πως θα δώσουν και το αίμα τους για τα εδάφη του Κουρδιστάν. Αναφέρουν πως προσήλθαν εθελοντικά και πως ότι και να γίνει θα υπερασπιστούν τον κόσμο.
O γιός του ο Χαϊντάρ δηλώνει πως αισθάνεται χαρά που βρίσκεται στο ίδιο χαράκωμα με τον πατέρα του κάτι που όπως λέει αποτελεί πηγή ενθουσιασμού. Τονίζει πως η υπεράσπιση του Κερκούκ και του Ν. Κουρδιστάν αποτελεί πατριωτικο καθήκον.

Χώρες της Ευρώπης αγοράζουν πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές
Η πρόεδρος της επιτροπής της Ε.Ε. για το Ιράκ πρέσβης Γιάνα Χιμπάσκοβα δήλωσε πως κάποιες χώρες της Ε.Ε. αγοράζουν το πετρέλαιο της ΙΚΙΛ.
Η Χιμπάσκοβα μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε., παρά τις επίμονες ερωτήσεις, δεν ανακοίνωσε τα ονόματα των χωρών της Ε.Ε. που αγοράζοντας το πετρέλαιο της ΙΚΙΛ, διασφαλίζουν την χρηνατοδότηση της.
Η Χιμπάσκοβα ανέφερε πως η μεταφορά του πετρελαίου της ΙΚΙΛ γίνεται με βυτία μέσω χωρών της περιοχής και ότι για να παρεμποδίσει η Ε.Ε. αυτό το εμπόριο, είναι ανάγκη να ασκηθεί πίεση στο Ιράν, στην αυτόνομη διοίκηση του Β. Ιράκ και στην Τουρκία.
Η Χιμπάσκοβα ανέφερε πως οι χώρες που βοηθούν με όπλα τους πεσμεργκά, “δεν κινούνται συντονισμένα, δεν καταγράφονται οι παραδόσεις και ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως αυτά δεν θα φτάσουν στα χέρια της ΙΚΙΛ ή άλλων οργανώσεων

Πηγή «Τουρκικά Νέα»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]