Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φόβοι για πυρηνικό «ατύχημα» στην Ουκρανία

Γερμανοί επιστήμονες: «Νέο Τσέρνομπιλ απειλεί όχι μόνο την Ευρώπη αλλά ολόκληρο τον Κόσμο από τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία»

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Ο Γερμανός ειδικός της Greenpeace, στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας Tobias Myunhmayer, μοιράζεται τους φόβους του, για την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye στην ανατολική Ουκρανία. Ειδικότερα, σημείωσε ότι οι πυρηνικοί σταθμοί δεν διαθέτουν επαρκή προστασία έναντι άμεσης εναέριας επίθεσης. Το κέλυφος από οπλισμένο σκυρόδεμα που περιβάλλει τους αντιδραστήρες δεν θα είναι σε θέση να τους «σώσει» από τυχόν αεροπορικές επιδρομές.

Το πυρηνικό εργοστάσιο στην Zaporizhia, είναι το μεγαλύτερο όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς στο ένα πέμπτο του πλανήτη. Βρίσκεται στην όχθη του υδάτινου ταμιευτήρα Kahovsky, περίπου 200 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ντόνετσκ, όπου μαίνονται σκληρές μάχες.

Σύμφωνα με τον Γερμανό πυρηνικό εμπειρογνώμονα Tobias Munxmahner, το εργοστάσιο κατασκευάστηκε από σοβιετικούς μηχανικούς, και εξαρτάται άμεσα από τις εισαγωγές ρωσικού ειδικού εξοπλισμού και ανταλλακτικών. Με αυτόν τον τρόπο καταδεικνύεται ότι ο πυρηνικός σταθμός κινδυνεύει εκτός από πιθανή αεροπορική επιδρομή ή δολιοφθορά και από την έλλειψη ανταλλακτικών.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, το ουκρανικό εργοστάσιο μπορεί να αντέξει σε ένα σεισμό 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καθώς και σε έκρηξη πέντε τόνων TNT σε απόσταση 200 μέτρων από αυτό. Επιπλέον, η πυρηνική εγκατάσταση φυλάσσεται από την ουκρανική πολεμική αεροπορία, με τακτικά μαχητικά αεροσκάφη MiG-29.

Όπως γίνεται κατανοητό από τα «πολιτικά παιχνίδια», και τις άγριες πολεμικές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, κινδυνεύει πρωτίστως, η Ευρωπαϊκή ήπειρος. Μια πιθανή και απευκταία επίθεση ή πιθανή βλάβη στο εργοστάσιο, έστω και από λάθος, θα προκαλέσει εκατόμβη θυμάτων αρχικά στην ανατολική και βόρεια Ευρώπη, κάνοντας το «Τσερνομπίλ» να φαντάζει ως απλό ατύχημα!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]