Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ιράν μπαίνει στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους

Φοβούμενο προφανώς «μετάσταση» του «καρκίνου» του Ισλαμικού Κράτους που θα αποσταθεροποιήσει την Ισλαμική Δημοκρατία, η ιρανική ηγεσία φέρεται έτοιμη να δράσει, χωρίς να περιμένει κάποια επίσημη πρόσκληση από κάποια δυτική πρωτεύουσα.
 
Εξάλλου, υφίσταται και θέμα διατήρησης της επιρροής που διασφαλίστηκε στο γειτονικό Ιράκ, μετά την κατάρρευση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν και την αποχώρηση των Αμερικανών…

Έτοιμο λοιπόν να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, δηλώνει πλέον το Ιράν. Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του Ιρανικού Στρατού, στρατηγός Αχμαντρεζά Πουρνταστάν, δήλωσε πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν στην απειλή του ΙΚ.

«Δεν θα επιτρέψουμε στους τρομοκράτες του ΙΚ να πλησιάσουν στα σύνορά μας. Είμαστε πανέτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε», είπε ο στρατηγός, ο οποίος τόνισε επίσης πως ήδη οι ιρανικές χερσαίες δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με το Ιράκ.

Είναι εμφανές ότι οι επαφές της Τεχεράνης με τις ΗΠΑ, μέσω Βρετανίας, έχουν σε μεγάλο βαθμό αποδώσει και ενδεχομένως να βρισκόμαστε ενώπιον κάποιας σιωπηρής συμφωνίας. Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Όχι τυχαία πάντως, ο Ιρανός στρατηγός έκανε λόγο μόνο για δράση στο Ιράκ και όχι στην Συρία.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]