Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σαμαράς, όπως αναμενόταν, ανακοίνωσε μειώσεις...

Τα μέτρα ανακούφισης των πολιτών αλλά και το σχέδιο της κυβέρνησης για την Ελλάδα μέχρι το 2021 παρουσιάζει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά τα εγκαίνια της 79ης Εκθεσης.

«Φέτος είναι η χρονιά που η Ελλάδα σηκώνεται στα πόδια της» δήλωσε ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζοντας πως «όσοι πόνταραν σε σενάρια καταστροφής διαψεύδονται κατηγορηματικά».

«Η Ελλάδα κοιτάζει μπροστά. Στο αύριο. Στη νέα Ελλάδα που χτίζουμε βήμα- βήμα. Περνάμε στη σταθερή άνοδο με ανάπτυξη και καθημερινή μείωση της ανεργίας. Το 3ο τρίμηνο θα κλείσει με θετικό πρόσημο στην οικονομία μιας για πρώτη φορά μετά από εξι χρόνια ύφεσης» συνέχισε ο πρωθυπουργός προχωρώντας στην αναλυτική παρουσίαση του «οδικού οικονομικού χάρτη» και το αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% ενώ επεσήμανε ότι τα διατηρηθούν όλα τα επιδόματα θέρμανσης.

«Η υπερφορολόγηση πρέπει επιτέλους να τελειώσει, αλλά πρέπει να τελειώσει σταδιακά για να μη γυρισουμε στα ελλείμματα», υπογράμμισε.

Προανήγγειλε ακόμη περισσότερες δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα Ταμεία και «αισθητή μείωση» της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη, σοβαρότερα λάθη με αξίες γης σε περιοχές εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού.

Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι τα λάθη διορθώνονται, συμπληρώνοντας ότι ο κόσμος δεν τα πλήρωσε και δεν υπήρχε περίπτωση να τα πληρώσει.

«Οι περισσότεροι θα πληρώσουν λιγότερα από πέρσι», υπογράμμισε.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, σε μερικά χρόνια ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει ανταποδοτικός φόρος και θα αποτελεί το βασικό έσοδο της τοπικής αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε η τελευταία να έχει κίνητρο να φέρει οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή της.

Σημείωσε ότι θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση των συντάξεων, ώστε αυτή να επιτυγχάνεται «με το πάτημα ενός κουμπιού», ενώ δεσμεύτηκε για άμεση αποκατάσταση των ενστόλων, με σημαντικές αυξήσεις, όσο επιτρέπουν τα δημοσιονομικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα για τους στρατιωτικούς τόνισε: «Παρά τις περικοπές οι στρατιωτικοί υπηρετούν με αυταπάρνηση την πατρίδα. Θέλω να τους ευχαριστήσω».

«Ήταν στις προτεραιότητες μου να λύσω αυτό το θέμα» είπε. Η απόφαση του ΣτΕ για την αποκατάσταση τους μισθολογικά θα γίνει χωρίς βεβαια να δημιουργηθεί πρόβλημα στον προϋπολογισμό. Δεν μπορούμε μονομιάς να αποκαταστησουμε μονομιάς τα όσα χρωστάμε από το 2012.

Ο κ. Σαμαράς άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάζει, κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ λαϊκισμού».

«Η Ελλάδα βρίσκει σταδιακά το βηματισμό της. Υπάρχουν βεβαια και εκείνοι που κάνουν ό,τι μπορούν για να μην αλλαξει τίποτε, δεν ήθελαν π.χ. να τελειώσει η σπατάλη στα δημόσια νοσοκομεία, αντιστέκονται λυσσαλέα σε κάθε ιδιωτικοποίηση με μένος σε κάθε επένδυση, απειλούν τον επενδυτή που δίνει θέσεις εργασίας και εισόδημα, τρομοκρατούν τους δημοσίους υπαλλήλους ότι κινδυνεύουν με μαζικές απολύσεις. Λένε ψέματα», υποστήριξε.

«Δεν διστάζουν να παίζουν ακόμη και με το Σύνταγμα. Αφού δεν μπόρεσαν να ρίξουν την κυβέρνηση από το πεζοδρόμιο προσπαθούν να τη ρίξουν με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας», συνέχισε, ενώ προειδοποίησε πως «αν τώρα ανοίξει μια πρόωρη προεκλογική εκστρατεία όλα κινδυνεύουν να πάνε χαμένα».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]