Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία μη ασφαλής χώρα για τους Αμερικανούς!

Οι ΗΠΑ συνιστούν προσοχή στους αμερικανούς πολίτες στην Τουρκία απέναντι στον κίνδυνο πιθανών επιθέσεων ξένων ή εγχώριων ενόπλων ισλαμιστών ύστερα από την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη γειτονική Συρία.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα ανακοίνωσε ότι οι ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας--τμήματα των οποίων συνορεύουν με την Συρία και το Ιράκ--είναι ιδιαίτερα ευάλωτες, παρότι δεν διαθέτει πληροφορίες για συγκεκριμένες απειλές.

"Ύστερα από την έναρξη της στρατιωτικής δράσης κατά στόχων του ΙΚ (Ισλαμικό Κράτος) στη Συρία, υπενθυμίζεται στους αμερικανούς πολίτες ότι στο παρελθόν έχουν σημειωθεί βίαιες επιθέσεις στην Τουρκία", αναφέρει η πρεσβεία σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ.

"Ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον αμερικανών πολιτών και συμφερόντων, από οργανώσεις τόσο του εξωτερικού όσου και του εσωτερικού, παραμένει υψηλός", αναφέρεται.

Αμερικανικά και συμμαχικά αεροπλάνα σφυροκόπησαν την Τρίτη και την Τετάρτη θέσεις του ΙΚ στη Συρία, αλλά αυτό δεν σταμάτησε την προέλαση των τζιχαντιστών σε κουρδική περιοχή που βρίσκεται κοντά στην τουρκική μεθόριο.

Η Τουρκία μοιράζεται με τη Συρία μία συνοριακή γραμμή 900 χιλιομέτρων, αλλά είναι διστακτική στο να αναλάβει ρόλο πρώτης γραμμής στην υπό τις ΗΠΑ στρατιωτική επιχείρηση, εν μέρει από τον φόβο αντιποίνων από το ΙΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]