Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι τζιχαντιστές επιβράβευσαν την Άγκυρα για την άρνηση στις ΗΠΑ

Διαδικτυακός τουρκικός τόπος, γνωστός για την "θετική του προσέγγιση" προς τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ξεμπροστιάζει την πολιτική Ερντογάν, αφού αναφέρεται στην "επιστροφή" των τούρκων ομήρων ως "δώρο - επιβράβευσης" των τζιχαντιστών προς τον τούρκο Πρόεδρο, εξαιτίας της άρνησής του στον αμερικανό πρόεδρο, στο να συμμετάσχει η Τουρκία στρατιωτικά (έστω και με την άδεια επιχειρησιακής δραστηριότητας του Ινσιρλίκ) σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών...

Έτσι, το γνωστό για την υποστήριξη του στην ΙΚΙΛ Takva Haber, έκανε ένα εντυπωσιακό σχόλιο σχετικά με την απελευθέρωση των 49 ομήρων. Αναφέρει πως το οριακό σημείο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΙΚΙΛ και στην κυβέρνηση ήταν η μη συμμετοχή της Τουρκίας στην σχηματιζόμενη κατά της ΙΚΙΛ συμμαχία.

Το Takva Haber που προκαλεί εντύπωση με τα υπέρ της ΙΚΙΛ άρθρα του, σε άρθρο με τίτλο "Πως απελευθερώθηκαν οι Τούρκοι όμηροι" γράφει πως
"Πέντε μέρες είχαν περάσει μετά από την αμερικανική προσπάθεια σύστασης συνασπισμού που θα καταλάβει την Συρία και το Ιράκ και οι αιχμάλωτοι μέσω ενός ασφαλούς δρόμου από Συρία, παραδόθηκαν στους Τούρκους αξιωματούχους. Όπως είναι γνωστό το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας εναντιώθηκε σε μια νέα κατοχή, απορρίπτοντας την πρόταση να μετάσχει σε έναν συνασπισμό κατοχής".
Δεν πληρώθηκαν λύτρα
Οι διαπραγματεύσεις για τους ομήρους ανάμεσα στην ΙΚΙΛ και στην Τουρκία συνεχιζόταν τρεις μήνες τώρα και η ΙΚΙΛ στο διάστημα αυτό ως ένδειξη καλής βούλησης είχε απελευθερώσει Τούρκους πολίτες-οδηγούς. Το Takva επίσης γράφει πως η Τουρκία έστω και έμμεσα αναγνώρισε την ΙΚΙΛ.

Το κείμενο αναφέρει επίσης πως οι διαπραγματεύσεις γινόταν ανάμεσα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του Εξωτερικού της ΜΙΤ και του ¨Υπουργείου Εξωτερικών του Ισλαμικού Κράτους¨ και ότι δεν πληρώθηκαν λύτρα για την απελευθέρωση των ομήρων.

Haber.sol.org 20/9/2014
Πηγή "Τουρκικά Νέα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]