Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Την Μαριούπολη κατέλαβαν οι ρωσόφιλοι αυτονομιστές

Διαψεύδει το Κίεβο

Το ρωσιικό Πρακτορείο Interfax μεταδίδει ότι οι ρωσόφιλοι αυτονομιστές κατέλαβαν τη Μαριούπολη. Ωστόσο, στρατιωτικός εκπρόσωπος του Κιέβου διαψεύδει την είδηση, δηλώνοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή.

Ήχοι εκρήξεων και ανταλλαγής πυρών ακούγονταν από το πρωί της Παρασκευής σε διαφορετικά σημεία γύρω από τη Μαριούπολη, το ουκρανικό λιμάνι στην Αζοφική που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους οι φιλορώσοι ένοπλοι. Ένταση και στο Ντονέτσκ.

Η ουκρανική κυβέρνηση λέει ότι οι δυνάμεις της προσπαθούν να απωθήσουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση των ανταρτών για την κατάληψη της Μαριούπολης.

«Το πυροβολικό μας έφθασε και αναπτύχθηκε εναντίον των (φιλορώσων) ανταρτών», δήλωσε ο δήμαρχος της Μαριούπολης Γιούρι Χοτλουμπέι μιλώντας σε ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό.
Ξένοι ανταποκριτές είχαν αναφέρει νωρίτερα ήχους συγκρούσεων σε διαφορετικά σημεία. Το τάγμα εθελοντών «Αζόφ» ανέφερε ότι οι συγκρούσεις γίνονταν στην κατεύθυνση του Νοβοαζόφσκ, σύμφωνα με το Reuters.

Η Μαριούπολη είναι ένα από τα κυριότερα κέντρα του Ελληνισμού της πρώην Σοβιετικής 'Ενωσης και στην πόλη ζουν και χιλιάδες ομογενείς.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 28 Αυγούστου, με απόφαση της κυβέρνησης η έδρα του ελληνικού Προξενείου μεταφέρθηκε από τη Μαριούπολη στο Ντνιεπροπετρόφσκ της Ουκρανίας, λόγω «επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας στην περιοχή της Μαριούπολης», όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκρούσεις αναφέρθηκαν επίσης ξανά γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.

Eλάχιστοι στην ανατολική Ουκρανία, όπου η σύγκρουση διαρκεί έξι μήνες, τρέφουν πραγματικά την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία για εκεχειρία.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, Αντρέι Λισένκο, επικαλούμενος στοιχεία των υπηρεσιών Πληροφοριών, ανακοίνωσε ότι περίπου 2.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα στην ανατολική Ουκρανία. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί αυτή τη πληροφορία από ανεξάρτητη πηγή.

Πηγή "Το Βήμα" 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]