Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Al-Arabia: Οι Αμερικανοί σκότωσαν τον υπαρχηγό του ISIS

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Σύμφωνα με αραβικά μέσα ενημέρωσης σήμερα το πρωί, ως αποτέλεσμα της αιφνιδιαστικής αμερικανικής αεροπορικής επίθεσης, στην περιοχή της Μοσούλης, σκοτώθηκαν τρεις ανώτεροι ηγέτες του ISIS.

Το Τηλεοπτικό κανάλι Al-Arabia έσπευσε να ενημερώσει για το γεγονός, επικαλούμενο αναφορά του ιρακινού υπουργείου Άμυνας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι «εξειδικευμένη» εναέρια επιχείρηση βομβαρδισμού, εξουδετέρωσε τον "χαλίφης" Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ένας βοηθός του, και τον υπαρχηγό του ISIS, Abu Hajar al-Suri.

Ο ανταποκριτής του γερμανικού καναλιού ARD Clemens Ferenkonnte επιβεβαίωσε ότι το μήνυμα αυτό, προήλθε από το Υπουργείο Άμυνας του Ιράκ. Οι επιζώντες ηγέτες του ISIS φέρεται να κατέφυγαν εσπευσμένα στο συριακό έδαφος.

Επίσης σύμφωνα με το «Voice of Irak», το πρωί της 5 Σεπτεμβρίου αναφέρθηκαν έντονες «οι φήμες για το θάνατο του Μπαγκντάντι οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα». Σύμφωνα με την εκδοχή του ιρακινού ΜΜΕ, ως αποτέλεσμα της χθεσινής επιδρομής σκοτώθηκαν τρεις ανώτεροι ηγέτες του ISIS.

Ο Αρχηγός του Επιτελείου του ιρακινού στρατού, στρατηγός Ζεμπάρι, σε κάθε περίπτωση, επιβεβαίωσε το θάνατο του Al- Suri. Η αεροπορική επιχείρηση ακριβείας, έγινε «με βάση συγκεκριμένες πληροφορίες των αμερικανικών υπηρεσιών» και ακολούθησε η καταστροφή επικυρωμένων στόχων, αναφέρουν δυτικά και ρωσικά ΜΜΕ.

Η πληροφορία για την πλήρη εξουδετέρωση των τριών ηγετών του ISIS μεταφέρθηκε στον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον David Kameron, κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Newport.

Καθώς διαφαίνεται οι ΗΠΑ ανέλαβαν σημαντική πρωτοβουλία, και με «χειρουργικές» αεροπορικές επιθέσεις, καθώς και αποστολές ειδικών δυνάμεων επιθυμούν να εξουδετερώσουν την ηγεσία του ΙΣΙΛ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]