Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

The Times: «Ξύπνησαν την αρκούδα και τον δράκο» και τώρα θα υποστούν τις γεωπολιτικές συνέπειες

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «The Times», μετά την επιβολή των οικονομικών κυρώσεων από την δύση, η Ρωσία άλλαξε πορεία και επικεντρώθηκε στην ενίσχυση των στρατιωτικών της δυνάμεων, οι οποίες αποτελούν μια δυσάρεστη έκπληξη για την Δύση.

Επιπλέον, η Μόσχα επιδίωξε και βρήκε κοινό έδαφος με την Κίνα, μια μεγάλη υπερδύναμη, που αποτελεί παράλληλα σημαντικό γεωπολιτικό αντίπαλο των ΗΠΑ. Κατά αυτό τον τρόπο υλοποιήθηκε ένας επικίνδυνος στρατιωτικός συνασπισμός, που εάν σε αυτόν προστεθεί μελλοντικά και η Ινδία, θα αποτελεί πραγματικά φόβητρο για την ίδια την δύση.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ερχόμενος αντιμέτωπος με τις κυρώσεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ, φυσικά, άλλαξε την συμπεριφορά του, αλλά όχι τόσο όσο αναμενόταν από τη Δύση, αναφέρει ο αρθρογράφος Roger Boyes των Times. Έδωσε όμως σαφείς εντολές, ενεργοποιώντας σχέδιο εξοπλισμού της χώρας του, σε περίπτωση που απαιτηθεί η προστασία των συμφερόντων της, κάτι που ακολούθησε στην συνέχεια και η Κίνα.

Η Ρωσία πρόσφατα κατηγορήθηκε για παραβίαση της συνθήκης START του 1987 που αφορούσε την καταστροφή βαλλιστικών πυραύλων μέσης και μικρής εμβέλειας. Στα πλαίσια της συμφωνίας αυτής, καταστράφηκαν πάνω από 2.600 πύραυλοι, συμπεριλαμβανομένων των σοβιετικών SS-10, καθώς και των αμερικανικών Pershing 1A. Ωστόσο, μετά την πραγματοποίηση δοκιμαστικής εκτόξευσης ενός νέου πυραύλου τύπου cruise πιθανώς του πυραύλου «SARMAT» (ο πύραυλος Sarmat κατασκευάζεται υπό συνθήκες πλήρους μυστικότητας στο ειδικό κέντρο πυραυλικών δοκιμών « της διαστημικής ακαδημίας Makeev»), η Ρωσία παραβίασε την Συνθήκη, κάτι που σύμφωνα με τον ανώτατο συμμαχικό διοικητή (SACEUR) του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Πτέραρχο Philip Bridlav, "δεν μπορεί να αγνοηθεί".

Οι νέοι ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, προορίζονται όχι μόνο στο να εκφοβίσουν την δύση, αλλά και στο να δώσουν υπόσταση σε μία πραγματική πυραυλική απειλή εκ μέρους της Ρωσίας. Δηλαδή η κίνηση αυτή καταδεικνύει με το πιο καταφανή τρόπο ότι, η Μόσχα «δεν δεσμεύεται πλέον από τυχόν συμφωνίες και άλλες πρακτικές της διπλωματίας».

Σύμφωνα με τον βρετανό αρχισυντάκτη Roger Boyes, οι "μυστικές δοκιμές των απαγορευμένων πυραύλων" σημαίνουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δώσει πλήρη υποστήριξη στους ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους της Ρωσίας, ενώ η ίδια η ρωσική πολεμική βιομηχανία χρηματοδοτήθηκε γενναιόδωρα για τον σκοπό αυτό.

Αυτόματα αυτό ερμηνεύεται ότι, οι ηγέτες του Κρεμλίνου θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν τον ρωσικό στρατό «μέχρι τα δόντια», σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο.

Έτσι, φεύγουμε από την οικονομική σφαίρα, όπου οι κυρώσεις «δένουν τα χέρια της Ρωσίας» και του Πούτιν, και μεταβαίνουμε στην σφαίρα των εξοπλισμών, όπου έχουμε μία δυσάρεστη έκπληξη στους Δυτικούς. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ θα διατεθεί το ποσό των 720.000.000.000 δολαρίων έως το 2020, για τον εκσυγχρονισμό και την αναδιάρθρωση του ρωσικού στρατού, υλοποιώντας ένα μεγαλεπήβολο και κολοσσιαίο πρόγραμμα.

Η Κίνα «εισέρχεται αιφνιδιαστικά στο παιχνίδι ως πιθανός σύμμαχος της Ρωσίας», επειδή και αυτή ευρίσκεται στο ίδιο επίπεδο «στοχοποίησης» με την Ρωσία, από την αμερικανική πολιτική της «στρατηγικής αποτροπής», γράφει ο βρετανός δημοσιογράφος.

Από την πλευρά της, η Κίνα η οποία δεν δεσμεύεται από τους περιορισμούς και διεθνείς συμβάσεις, κατασκεύασε έναν νέο μακράς εμβέλειας βαλλιστικό πύραυλο με την ονομασία «Dongfeng-21», ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει μεγάλα πλοία, καθώς και αεροπλανοφόρα. Σύμφωνα πάντα με τον Robert Boyes πέρυσι κατά την διάρκεια δοκιμαστικής βολής του εν λόγω πυραύλου, από τον λαϊκό απελευθερωτικό στρατό της Κίνας, στην έρημο Γκόμπι, εξουδετερώθηκε με επιτυχία ομοίωμα αμερικανικού αεροπλανοφόρου. Έτσι, η Κίνα είναι σε θέση να απειλήσει ευθέως από τις ακτές της Νότιας Κίνας και της Ανατολικής Κίνας, όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ και της δυτικής συμμαχίας που «διέρχονται από εκεί», διαμηνύοντας τους «να μείνουν καλύτερα μακριά», τονίζει ο αρθρογράφος.

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι, καθώς και οι Κινέζοι είναι πεπεισμένοι ότι ο Ομπάμα μάλλον θα υποχωρήσει υπό την «απειλή χρήσης βίας» εκ μέρους τους. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, το μόνο πράγμα που αφήνεται να υλοποιηθεί από τον Αμερικανό Πρόεδρο, είναι η «ανάπτυξη πολιτικών στην πίσω αυλή» της Ρωσίας και της Κίνας, με την υλοποίηση συμφωνιών φιλίας και συνεργασίας με Ουκρανούς και Ιάπωνες.

Η παγκοσμιοποίηση μπορεί και να αλλάξει τον κόσμο, αλλά προφανώς όχι τους «Ρώσους στρατηγούς» που «ζουν σε ένα κουκούλι,» και τώρα αποτελούν «πιθανούς εχθρούς της Δύσης». «Θα ήταν ανόητο και ανεύθυνο να τους αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ και η δύση γενικότερα ως κάτι άλλο,» καταλήγει η εφημερίδα The Times.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ!!! ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΦΩΝΕΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισως οι Times αποφευγουν να εμπλακουν στο παιχνιδι της απατεωνιστικης δυτικης προπαγανδας εναντιον της Ρωσιας βλεποντας τις μελετημενες κινησεις του Πουτιν και προσπαθουν να προειδοποιησουν τους δυτικους να......... καθησουν στα αυγα τους...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]