Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Λιοντάρια, Ροδάκινα και στο βάθος Success Story»

Τον τελευταίο μήνα η «ελληνική» κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου δίνει ρεσιτάλ προπαγάνδας για να καλύψει την αναλγησία της, την αντεθνικότητα και την παντελή ανικανότητα της.

Έτσι μάθαμε για τον κύριο Σαμαρά που πήγε στην Αμφίπολη και για τις ορδές τουριστών που θα κατακλίσουν την Ελλάδα αλλά κανείς δεν μας είπε ότι ο «κύριος» που κάποτε έριξε την κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για τα Σκόπια σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία. Δυο χρόνια μουγκαμάρα στην σχετική ερώτηση στη βουλή που καταθέτει ξανά και ξανά ο Πάνος Καμμένος.

Μετά ήρθε ο ΕΝΦΙΑ που χάρισε σκηνές που μπροστά τους οι κωμωδίες του Αριστοφάνη μοιάζουν με έργα δεύτερης κατηγορίας.

Από τη μια ο Γεράσιμος που έψαχνε να «χτυπήσει» αυτόν που έκανε το νόμο. Από την άλλη ο Ταμήλος μας έλεγε ότι «αυτοί στην Αθήνα δεν ξέρουν τι ψηφίζουν». Το αντάρτικο σώμα βουλευτών ξαναδημιουργήθηκε, όπως διέτασσαν οι ανάγκες της παράστασης, και μετά από σκληρές διαβουλεύσεις πέτυχε να μην σφάξουν τον Έλληνα σε πέντε δόσεις αλλά σε επτά. Οι «έλληνες» δικαστές βέβαια ούτε είδαν ούτε άκουσαν για παράβαση του συντάγματος. Οι ίδιοι δε, γνωμοδότησαν υπέρ της εισόδου της εφορίας στα σπίτια μας χωρίς την παρουσία εισαγγελέα αλλά μάλλον τους διέφυγε πάλι το γεγονός.

​Ο Ευάγγελος «το κράτος είμαι εγώ» πέτυχε το απόλυτο σε διπλωματικό τομέα. Σε λιγότερο από ένα έτος κατέστρεψε σχέσεις με Ρωσία και αγρότες για το ΤΙΠΟΤΑ!!! Μετά ήρθαν οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι οι αγρότες θα αποζημιωθούν στο 100% ενώ το συνολικό ποσό για τα κράτη μέλη της ΕΕ ήταν το 50% του ποσού. Το γέλιο συνεχίζεται ακόμα και σήμερα αφού με σκληρές διαπραγματεύσεις, που μόνο αυτή η κυβέρνηση ξέρει να κάνει, οι έλληνες ροδακινοπαραγωγοί εξαιρέθηκαν των αποζημιώσεων. Βέβαια μάθαμε από τα ΜΜΕ ότι η προσπάθεια της «ηρωικής κυβέρνησης» συνεχίζεται και έχουμε ενδιαφέρον για τα ροδάκινα και από … Ινδία.

​Η τρόικα έφυγε επιτέλους … από την Ελλάδα και ο νέος εκδρομικός τουρισμός είναι πλέον το Παρίσι. Φυσικά τα αιματηρά μέτρα που απαιτεί έμειναν στην χώρα μας και ψηφίζονται κανονικότατα στα θερινά τμήματα από «τακτικό στρατό» και αντάρτες για να μην χαλάσουν με απρόοπτα τα μπάνια του λαού.

​Στις αρχές του μήνα κυβέρνηση και ΜΜΕ έστησαν μεγάλο πανηγύρι που η Αργεντινή δεν πλήρωσε τοκογλύφους και χαρακτηρίστηκε ως χρεωκοπημένη, selective default – επιλεκτική χρεωκοπία δηλαδή. Στα φανταστικά σενάρια πείνας και καταστροφής των γκεμπελίσκων απάντηση δίνει η πραγματικότητα ένα μήνα μετά. Απλά να θυμηθούμε λιγάκι πως χαρακτηρίστηκε η Ελλάδα μετά το PSI αλλά κατά δήλωση του Ευάγγελου «το κράτος είμαι εγώ» δεν σήμαινε χρεοκοπία. Μήπως, λέμε μήπως, selective default;

​Για τις δολοφονίες αμάχων και παιδιών στην Γάζα βέβαια ούτε κουβέντα από το επίσημο ελληνικό κράτος. Δεν περιμέναμε πολιτικά κάτι άλλο όμως από αυτό τον υπουργό εξωτερικών που μπορεί να συνομιλεί με δηλωμένους ουκρανούς ναζιστές και από μια κυβέρνηση που χαϊδεύει την ναζιστική ελληνική ακροδεξιά.

​Ευτυχώς που άνοιξαν τα καταστήματα και τις Κυριακές και πλέον οι καταστηματάρχες θα μπορούν να τρώνε παντεσπάνι από τα υπερκέρδη τους. Βέβαια μιλάμε για τη Δανία γιατί στην Ελλάδα η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνει το «θάνατο του εμποράκου».

​Επιτελούς ήρθαν διαγραφές και μακροχρόνιες ρυθμίσεις χρεών από τις τράπεζες που ανακεφαλοποίησες εσύ. Βέβαια το γεγονός ότι αυτές αφορούν γνωστούς διαπλεκόμενους αποτελεί για κυβέρνηση και ΜΜΕ μικρολεπτομέρεια. ΘΑ αγωνιστούν και γι’ αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον.

​Δεν ακούστηκε καν το γεγονός ότι συστεμική τράπεζα πούλησε κομμάτι κρατικής τράπεζας, την οποία «αγόρασε» προσφάτως, σε γερμανικό φορέα με τίμημα ίσο με αυτό που έδωσε για όλη την αποκτηθείσα τράπεζα. Η κρατική δε τράπεζα ετοιμαζόταν να πουλήσει το ίδιο ακριβώς κομμάτι, με την ίδια τιμή, στον ίδιο ακριβώς αγοραστή λίγο πριν να πουληθεί αλλά η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Και σε αυτή την περίπτωση η δικαιοσύνη δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα.


Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Δεν υπάρχει ΜΜΕ που να μη μας υπενθυμίζει 4 με 5 φορές την ημέρα την υπέροχη δουλειά της κυρίας Κεφαλογιάννη και την αύξηση αφίξεων τουριστών. Αφίξεων όχι ημερών διαμονής, ενώ κάλυψαν βέβαια όπως μπορούσαν την είδηση ότι η ΕΛΣΤΑΤ έδινε μείωση στον τζίρο του τουριστικού κλάδου όπως και το γεγονός ότι έκλεισαν φέτος πολλές επιχειρήσεις του κλάδου. Πως άλλωστε θα είχαμε success story;

​Δεν περιμέναμε τίποτα από αυτούς τους βουλευτές και αυτή την κυβέρνηση. Ούτε θα χαϊδέψουμε τα αυτιά του λαού για ψηφοθηρικούς λόγους. Η πλειοψηφία του λαού τους έφερε στην εξουσία και αυτό το σεβόμαστε. Αν όμως καθημερινά δηλώνετε ότι κάνατε λάθος και ότι σας ξεγέλασαν τότε ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ. Αλλιώς κι εσείς με την ανοχή σας γίνεστε συνυπεύθυνοι στο έγκλημα απέναντι στα παιδιά και τα εγγόνια σας.

Το αντιμνημονιακό κίνημα δεν περιμένει «κουρασμένους εθνάρχες» για να σωθεί το έθνος. Ο Έλληνας διαχρονικά επέζησε λόγω του θάρρους και της εξυπνάδας του. Καιρός είναι λοιπόν να ξαναχρησιμοποιήσουμε τα δυο αυτά χαρακτηριστικά της φυλής μας. Αλλιώς …

Μετά τιμής,
Μιχαλόπουλος Απόστολος
Γραμματέας συντονιστικής επιτροπής ΑΝ.ΕΛ.
Νομού Σερρών


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]