Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόβλημα αντοχής υλικού στα F-16D των ΗΠΑ

82 μαχητικά αεροσκάφη F-16D καθηλώθηκαν στο έδαφος από την USAF λόγω ρωγμών στην καλύπτρα

Μετάφραση Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Αμερικανοί αξιωματούχοι της πολεμικής αεροπορίας, «ακινητοποίησαν» πρόσφατα 82 διθέσια μαχητικά αεροσκάφη F-16D Falcons Fighting, λόγω της ανακάλυψης ρωγμών στο θόλο διακυβέρνησης του αεροσκάφους.

Οι ρωγμές ανακαλύφθηκαν στην καλύπτρα μεταξύ του εμπρός και πίσω καθίσματος των χειριστών. Μετά το περιστατικό, ειδική τεχνική ομάδα της αμερικανικής αεροπορίας διενήργησε ελέγχους σε όλα τα μαχητικά αεροσκάφη αυτού του είδους.

Μιλάμε συγκριμένα για τον έλεγχο 157 αεροσκαφών F-16D της USAF, ώστε να εξασφαλιστεί η δομική ακεραιότητα των αεροσκαφών και των πιλότων. Από τις 18 Αυγούστου, όλα τα αεροσκάφη έχουν επιθεωρηθεί.

Σε ογδόντα δύο από αυτά βρέθηκαν να έχουν ρωγμές, ενώ στα υπόλοιπα 75 μαχητικά δόθηκε το «πράσινο φώς» να συνεχίσουν τις πτήσεις τους κανονικά. Οι άλλοι τύποι του μαχητικού αεροσκάφους F-16 δεν επηρεάστηκαν από το περιστατικό. Υπενθυμίζεται αναφέρει το δημοσίευμα ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία διαθέτει 44 F-16D Fighting Falcon.

«Καθώς τα αεροσκάφη συσσωρεύουν ώρες πτήσης, οι ρωγμές εμφανίζονται λόγω της κόπωσης από τις παρατεταμένες επιχειρήσεις», δήλωσε ο αντισμήναρχος Steve Grotjohn, αναπληρωτής επικεφαλής της τεχνικής Διεύθυνσης της αμερικανικής αεροπορίας. «Ευτυχώς, διαθέτουμε ισχυρή συντήρηση και επιθεώρηση, με σκοπό την δομική ακεραιότητα του προγράμματος για να ανακαλύψουμε και να επιδιορθώσουμε τις τυχόν τεχνικές ανεπάρκειες, όπως αυτές συμβαίνουν», κατέληξε ο ίδιος.

Ο στόλος των διθέσιων μαχητικών αεροσκαφών F-16D, χρησιμοποιείται κυρίως για εκπαίδευση, με τα συγκεκριμένα αεροσκάφη να έχουν μέσο όρο χρήσης τα 24 έτη, και περισσότερες από 5.500 ώρες πτήσεως. Υπάρχουν συνολικά 969 F-16 όλων των τύπων που υπηρετούν στην USAF.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]