Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΕΕ και ΝΑΤΟ καταδικάζουν την είσοδο της ρωσικής αυτοκινητοπομπής στην Ουκρανία!

Ενώ υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στην Ανατολική Ουκρανία, είναι σαφές πως η Δύση δεν θέλει να βοηθήσει, αλλά επιδιώκει την μετατροπή της κρίσης σε γενοκτονία
Τα "ανθρωπιστικά ένστικτα" των πολιτισμένων δυτικών δεν έχουν να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους άμαχους της Ουκρανίας!!!
Θεωρούν την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, ως απόδειξη παραβίασης συνόρων και εθνικής κυριαρχίας!

Σε ξεκάθαρη καταδίκη της Ρωσίας για την είσοδο της ρωσικής αυτοκινητοπομπής που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, προχώρησαν την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «εξέφρασε την αποδοκιμασία της» σήμερα για την «απόφαση της Ρωσίας» να στείλει την οχηματοπομπή με την ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία «χωρίς τη συνοδεία του Ερυθρού Σταυρού ούτε τη συμφωνία της Ουκρανίας», ενώ βλέπει μια «ξεκάθαρη παραβίαση των ουκρανικών συνόρων».

«Πρόκειται για μια ξεκάθαρη παραβίαση των συνόρων της Ουκρανίας. Επίσης αντίκειται στις προηγούμενες συμφωνίες που λήφθηκαν μεταξύ Ουκρανίας, Ρωσίας και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού».

«Πιέζουμε τη Ρωσία να ανακαλέσει την απόφασή της» δήλωσε ο Σεμπαστιάν Μπραμπάν, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ύπατης Εκπροσώπου τη ΕΕ για την Κοινή Εξωτερικής Πολιτικής και την Πολιτική Ασφάλειας, Κάθριν Άστον.

Ο ίδιος «χαιρέτισε την αυτοσυγκράτηση» που επέδειξαν οι ουκρανικές αρχές, και «την προθυμία τους για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων προκειμένου να αποφευχθεί μια περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης».

«Προκειμένου να εγγυηθεί τον πλήρη σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, η οχηματοπομπή, που πρέπει να είναι αυστηρά ανθρωπιστικής φύσης, πρέπει να συνοδεύεται από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού» ενώ απαιτείται η συγκατάθεση της ουκρανικής κυβέρνησης για την είσοδό της, υπενθύμισε ο Μπραμπάν.

«Αυτό προϋποθέτει κυρίως να στείλουν όλες τις απαραίτητε λεπτομέρειες σχετικά με τη βοήθεια και τα μέτρα που θα λάβουν για να εγγυηθούν την ασφάλεια του προσωπικού της ΔΕΕΣ» διευκρίνισε ο ίδιος.

Εντωμεταξύ τα πρώτα φορτηγά της ρωσικής οχηματοπομπής με την ανθρωπιστική βοήθεια έφθασαν στην πόλη Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, το οποίο επικαλείται τους φιλορώσους αντάρτες που ελέγχουν την πόλη.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν καταδίκασε σήμερα την ενέργεια της Ρωσίας να στείλει ένα "αποκαλούμενο ανθρωπιστικό κομβόι" στην Ουκρανία, χωρίς τη συγκατάθεση των ουκρανικών αρχών και χωρίς τη συνεργασία της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Το αποτέλεσμα αυτής της πράξης θα είναι "να βαθύνει η κρίση στην περιοχή, που η ίδια η Ρωσία δημιούργησε και συνεχίζει να πυροδοτεί" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ράσμουσεν.

"Πρόκειται για κατάφωρη καταπάτηση των διεθνών δεσμεύσεων της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ανέλαβε πρόσφατα στο Βερολίνο και τη Γενεύη" αλλά και "παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας από τη Ρωσία", συνέχισε ο γενικός γραμματέας.

Η απόφαση αυτή της Μόσχας εγείρει ερωτηματικά "για το αν ο πραγματικός στόχος της οχηματοπομπής με την ανθρωπιστική βοήθεια είναι να στηρίξει τους πολίτες ή να επανεφοδιάσει τους ένοπλους αυτονομιστές", επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Οι εξελίξεις αυτές συμπίπτουν με μια "μείζονα κλιμάκωση της ρωσικής στρατιωτικής ανάμιξης στην ανατολική Ουκρανία", όπως τη χαρακτήρισε ο Ράσμουσεν τονίζοντας ότι "το ΝΑΤΟ παρακολουθεί την ανησυχητική αύξηση των ρωσικών χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων" κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ούτε ένα κιβώτιο ανθρωπιστικής βοήθειας από την πλευρά των ευαίσθητων δυτικών, ενώ έχει ήδη καταγγελθεί πως στην ανατολική Ουκρανία υπάρχει ανθρωπιστική κρίση σε εξέλιξη...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]