Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κέρδισε ή έχασε η Ελλάδα από την είσοδό της στη ζώνη του ευρώ;

Οι Έλληνες στενάζουν για να πληρώσουν τα χαράτσια και οι γερμανοί πλουτίζουν εις βάρος μας
Με την είσοδό του το ευρώ μείωσε τη ρευστότητα κατά 240% σε σχέση με την κυκλοφορία της δραχμής και τριπλασίασε τις τιμές των προϊόντων

Το καλοκαίρι του 2000 ο Κώστας Σημίτης έχει κερδίσει στο νήμα τις εκλογές από τον Κώστα Καραμανλή κι ετοιμάζεται για το μεγάλο, όπως λέει, επίτευγμα. Την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Το κλίμα είναι πανηγυρικό, το χρήμα ρέει στα μάρμαρα της Σοφοκλέους, οι Έλληνες πιστεύουν ότι πλούτισαν χωρίς κόπο και η έλευση του ευρώ σχεδόν ταυτίζεται με την έλευση του Μεσσία!

Εκείνες τις πονηρές ημέρες, η Ελλάδα πλήρωσε στην ΕΚΤ για την είσοδό της στο ευρώ, περίπου 90 δις. ευρώ. Δηλαδή 100.000.000 ευρώ για συμμετοχή στο κεφάλαιο της ΕΚΤ, 1 δις ευρώ για συμμετοχή στα συναλλαγματικά διαθέσιμα της ΕΚΤ σε δολάρια, γιεν και χρυσό και 89,5 δις ευρώ, που αντιστοιχεί στο 80% του ΑΕΠ του 1999 για το δυναμικό της ΕΚΤ.

Με την είσοδό του το ευρώ επιφέρει μείωση της ρευστότητας κατά 240% σε σχέση με την κυκλοφορία της δραχμής, καθώς εισήλθε με ισοτιμία 3,4075 δρχ. σε σχέση με το κατοστάρικο, με αποτέλεσμα ένα κέρμα του ενός ευρώ να αντικαταστήσει ένα κατοστάρικο. Τα 382.500.000 κατοστάρικα που κυκλοφορούσαν το 2000 θα έπρεπε να αντικατασταθούν από 125.000.000 κέρματα ευρώ, όμως τελικά κυκλοφόρησαν περίπου τα μισά!

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αύξηση της τιμής των προϊόντων κατά 240% μέσα σε μία νύχτα. Έτσι ένα μπουκαλάκι νερό ή ένα κουλούρι ενώ με τη δραχμή κόστιζε 50 δραχμές, με το ευρώ η τιμή του εκτινάχτηκε στα 50 λεπτά του ευρώ ή 170 δραχμές, δηλαδή αυξήθηκε κατά 240%!

Υπήρξαν όμως κερδισμένες και χαμένες χώρες λόγω της υιοθέτησης του ευρώ ως κοινού νομίσματος; Το έγκυρο περιοδικό The Economist, ανέφερε σε πρόσφατο δημοσίευμά του πως σε κάποιες περιπτώσεις όπως της Γερμανίας, υπάρχουν αρκετά κέρδη από το ευρώ, την ίδια στιγμή ωστόσο σε άλλες χώρες όπως η Ελλάδα, έχουν ελάχιστα κέρδη.
Τα στοιχεία του περιοδικού, αλλά και του ΔΝΤ, δείχνουν πως από τη δημιουργία της Ευρωζώνης, Γερμανία και Φιλανδία έχουν αποκομίσει τα μεγαλύτερα κέρδη, καθώς έχει αυξηθεί το κατά κεφαλήν εισόδημα πάνω από 20% στη Φιλανδία, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα το κατά κεφαλήν εισόδημα έχει αυξηθεί μόλις λίγο πάνω από το 2%, στην Πορτογαλία περίπου 0,5%, ενώ στην Ιταλία έχει μειωθεί κατά 3%...!

Το πληρώσαμε ακριβά
Το ευρώ, λοιπόν, δεν ήρθε τζάμπα, αλλά πληρώθηκε ακριβά και πολλαπλώς και αν δεν αντιδράσουμε ως έθνος πλέον και όχι ως αριστεροί, δεξιοί ή κεντρώοι, θα πληρώνεται για πολλά χρόνια ακόμα από τις επόμενες γενιές.
Και ας μην ξεχνάμε ότι οι κατά καιρούς κυβερνώντες μας έλεγαν ότι υιοθετήσαμε το ευρώ για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και όχι οι γερμανικές τράπεζες και οι πολυεθνικές.

Η Αργεντινή αναπτύσσεται και η Ελλάδα πτωχεύει
Η Αργεντινή χρεοκόπησε μέσα στη ζώνη του ισχυρού δολαρίου, του ΔΝΤ και των αγορών. Μετά την αποδέσμευσή της από αυτά, από το 2002, αναπτύσσεται αλματωδώς. Έχει υπερπολλαπλασιάσει τις εξαγωγές της, έχει μειώσει ριζικά την ανεργία και την φτώχεια, αποπληρώνει κανονικά τα χρέη της όπως έχει συμφωνήσει ύστερα από το αρχικό τους κούρεμα, έχει συμπιέσει και σχεδόν εξαφανίσει τα ελλείμματά της, έχει τη συμπαράσταση πολιτική και οικονομική πολλών νοτιοαμερικανικών χωρών και έχει στραφεί σε συμφωνίες δανεισμού και αναπτυξιακών προγραμμάτων με την Κίνα και την Ρωσία.

Όσα γράφουν και λένε οι εδώ γερμανοτσολιάδες των καναλιών για την Αργεντινή, είναι χοντρά ψέματα. Απτή απόδειξη ότι η Αργεντινή πορεύεται πολύ καλύτερα από πριν, είναι το γεγονός ότι ο αργεντίνικος λαός των 45 εκατ. ατόμων, υπερψηφίζει σε όλες τις συνεχόμενες και απόλυτα δημοκρατικές εκλογές την πολιτική που εφαρμόζουν οι Κίρσνερ, παρ’ όλες τις υπονομεύσεις από το εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας.

Η Ελλάδα χρεοκόπησε μέσα στο ευρώ και με τις πολιτικές της τρόικας συνεχίζεται η κατολίσθηση της οικονομίας της, η απέραντη φτωχοποίησή της. Η Ελλάδα έχει πτωχεύσει και όχι η Αργεντινή. Η Αργεντινή αγωνίζεται και αναπτύσσεται και η Ελλάδα παραδίδεται και πτωχεύει. Ο Αργεντίνικος λαός με την επιτυχημένη μάχη που δίνει ενάντια στους γύπες των αγορών δίνει το σωστό παράδειγμα στον ελληνικό λαό, αναδεικνύοντας και σήμερα την πανάρχαια αρχή ότι, η εθνική ανεξαρτησία, η ελευθερία και η προκοπή δεν χαρίζονται αλλά κερδίζονται.

Πηγή εφημ. «KontraNews»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]