Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανικό καταδρομικό μπήκε στη Μαύρη Θάλασσα

Το αμερικανικό καταδρομικό "Vella Gulf" εισήλθε μέσω του Βοσπόρου στην Μαύρη Θάλασσα

Μετάφραση Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέστειλαν το καταδρομικό Vella Gulf που είναι εφοδιασμένο με το σύστημα AEGIS, στην Μαύρη Θάλασσα, μετά από εντολή της ανώτατης διοίκησης του 6ου αμερικανικού στόλου, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Σύμφωνα με το κείμενο της δήλωσης του 6ου στόλου, το καταδρομικό εισήλθε στις 06 Αυγούστου μέσω του Βοσπόρου, στην Μαύρη Θάλασσα, ερχόμενο μετά το μακρινό ταξίδι του από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Το πολεμικό πλοίο έχει ως αποστολή να "εξασφαλίσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή".

"Η αποστολή του καταδρομικού Vella Gulf είναι να βελτιωθεί η επιχειρησιακή συνεργασία, για την υλοποίηση των κοινών στόχων, και να καταδειχθεί η δέσμευση των ΗΠΑ για την ενίσχυση της συλλογικής ασφάλειας των συμμάχων του ΝΑΤΟ και των εταίρων στην περιοχή», αναφέρεται στο κείμενο της δήλωσης.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Montreux,αναφέρει ο ρωσικός τύπος τα πολεμικά πλοία των χωρών μη-μελών μπορούν να βρίσκονται στην Μαύρη Θάλασσα, όχι περισσότερο από 21 ημέρες. Η συνολική χωρητικότητα των πολεμικών πλοίων των χωρών αυτών δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 30 τόνους.

Το αμερικανικό καταδρομικό ‘Vella Gulf‘ είναι κλάσεως Ticonderoga, οπλισμένο με πυραύλους τύπου cruise Tomahawk, ανθυποβρυχιακές ρουκέτες ASROC, καθώς και αντιαεροπορικά κατευθυνόμενα βλήματα Standart 2 -3 (122 βλήματα). Τα πλοία αυτού του τύπου ήταν τα πρώτα στα οποία τοποθετήθηκε το Σύστημα Διαχείρισης Πληροφοριών AEGIS. Το σκάφος έχει μήκος 172 μέτρα και πλάτος 16 μέτρα.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]