Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπαράζ πυραύλων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ «βάζει φωτιά» στην περιοχή

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»


Συστοιχίες πυραυλικών συστημάτων του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, βομβαρδίζουν τις αρμενικές θέσεις, των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων, αναφέρουν έκτατα δελτία ειδήσεων στην Αρμενία, επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Η κατάσταση στην πρώτη γραμμή στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, κλιμακώθηκε απότομα τις τελευταίες ημέρες. Αναφέρεται επίσης η απόκρουση επίθεσης αζερικών στρατευμάτων στις 02 Αυγούστου, από τις ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας.

Το Μπακού, με τη σειρά του, ανέφερε το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων στρατιωτών του, σε συγκρούσεις με το αρμενικό στρατό. Το αρμενικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε το Αζερμπαϊτζάν να σταματήσει άμεσα την κλιμάκωση των συγκρούσεων στην αποστρατικοποιημένη ζώνη, διότι σε αντίθετη περίπτωση, η αρμενική πλευρά προτίθεται να σκληρύνει την στάση της ακόμη περισσότερο.

Θέση στην κλιμάκωση των συγκρούσεων πήρε και η Ρωσία, με το υπουργείο Εξωτερικών να εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις ένοπλες συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, λαμβάνουν χώρα κατά παράβαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, καλώντας παράλληλα τους δύο συμμετέχοντες να εγκαταλείψουν άμεσα την χρήση βίας.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2010, η Ρωσία έχει αναπτύξει δύο συστοιχίες πυραύλων S-300 σε απόσταση 7 χλμ. από τα σύνορα με το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Οι συστοιχίες πυραύλων βρίσκονται στην περιοχή της Αμπχαζίας και πλησίον των συνόρων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, καλύπτοντας και το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Ναγκόρνο Καραμπάχ το Στεπανακέρτ. Επίσης η ρωσική βάση στο Γκιούμρι έχει ενισχυθεί τόσο σε προσωπικό όσο και σε μέσα, πιστοποιώντας την στρατηγική σημασία της ευρύτερης περιοχής για το Κρεμλίνο.

Σχόλιο ιστολογίου: Το Αζερμπαϊτζάν λειτουργεί, υπό την πλήρη –σχεδόν- εξάρτηση και εποπτεία της Άγκυρας, τόσο σε πολιτικό και οικονομικό, όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]