Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα σουλτανάτα του σκοταδισμού

Ο μέχρι πρότινος πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν εξελέγη από τον πρώτο γύρο πρόεδρος της Τουρκίας με ευρύτατη πλειοψηφία. Στους περισσότερους τίτλους των διεθνών ΜΜΕ, τα οποία ασχολήθηκαν με τις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, υπήρχε και η λέξη «σουλτάνος». Ο τίτλος για το ίδιο θέμα στην εφημερίδα μας ήταν «Λευκή επιταγή στον σουλτάνο Ταγίπ». 

Ο εμπνευστής της λέξης «σουλτάνος» που μπαίνει δίπλα στο όνομα του νέου Τούρκου προέδρου είναι ο ίδιος ο κ. Ερντογάν με τη νεο-οθωμανική ατζέντα του και την πανισλαμική κοσμοθεωρία του. Δυστυχώς, η επιδερμική ανάγνωση της πραγματικότητας οδηγεί αρκετούς αναλυτές, πολιτικούς και απλούς πολίτες, να θεωρούν τον κ. Ερντογάν «επιτυχημένο» πολιτικό και μερικοί εξ αυτών να φτάνουν στο σημείο να τον χαρακτηρίζουν «υπόδειγμα ηγέτη»!

Η αλήθεια είναι ότι η όποια μεγαλοσύνη του κ. Ερντογάν αφορά κυρίως τα μεγάλης έκτασης οικονομικά σκάνδαλα, τα οποία ήρθαν στο φως της επικαιρότητας το παρελθόν έτος στην Τουρκία. Είναι κοινό μυστικό ότι ο κ. Ερντογάν θέλησε να εκλεγεί πρόεδρος και για να έχει τη νομική ασυλία που προβλέπεται για τον θεσμό που θα υπηρετήσει για την επόμενη πενταετία. 

Ομως η αναμενόμενη ανάμειξη στελεχών της κυβέρνησης του κ. Ερντογάν σε υποθέσεις διαφθοράς δεν είναι ο μοναδικός σκελετός στην ντουλάπα του νέου «σουλτάνου». Το μεγαλύτερο έγκλημά του είναι η ευθεία εμπλοκή της χώρας του στο ξέσπασμα του παρανοϊκού και δολοφονικού τζιχαντισμού σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Ενα σημαντικό ποσοστό από τους αποκεφαλισμούς, τις σταυρώσεις και τους διωγμούς χριστιανών, τα πογκρόμ εναντίον μειονοτήτων και τις ομαδικές σφαγές που πραγματοποιούν οι δολοφόνοι του στρατού του Ισλαμικού Κράτους φέρει την υπογραφή της τουρκικής κυβέρνησης και του κ. Ερντογάν, που προώθησαν ποικιλοτρόπως αυτές τις εξελίξεις.

Η μεγαλομανία του, το σκληρό και ακρότατα φανατικό θρησκευτικό υπόστρωμα των σχεδιασμών του και η μεθοδικότητά του στην επιδίωξη της ισχύος καθιστούν τον Ρ. Τ. Ερντογάν τον υπ. αριθμόν 1 κίνδυνο για την περιοχή.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]