Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο (ανύπαρκτος) αντισημιτισμός στην Ελλάδα

Γράφει ο Μελέτης Μ. Μελετόπουλος

Μεγάλη συζήτηση έγινε σχετικά με μία έρευνα που βγάζει τους Έλληνες δήθεν αντισημίτες. Είναι γελοία κατηγορία γιά έναν λαό, που συνυπάρχει ειρηνικά με τους Εβραίους από την αρχαιότητα, γιά μία χώρα όπου υπάρχουν πολυάνθρωπες εβραϊκές παροικίες επί αιώνες, και όπου δεν έγινε ποτέ μα ποτέ πογκρόμ ή ολοκαύτωμα όπως έγινε στην αρχαία Βαβυλώνα, στην Αίγυπτο των Φαραώ, στην Ρώμη του Τίτου, στην Ισπανία του Φερδινάνδου και της Ισαβέλλας, στην Ρωσσία των Τσάρων, στην Γερμανία του Χίτλερ.

Είναι ντροπή να λέγονται αυτά γιά έναν λαό που προστάτευσε τους διωκόμενους Εβραίους επί Κατοχής, και που ανέδειξε στο κοινοβούλιό του δεκάδες βουλευτές ιουδαϊκού θρησκεύματος ήδη από τον Μεσοπόλεμο (όταν αλλού κυνηγούσαν τους Εβραίους για να τους εξοντώσουν).

Οι διάφοροι δήθεν προοδευτικοί και «πολιτικώς ορθοί» διανοούμενοι επιχειρούν να παραποιήσουν την ιστορική πραγματικότητα, προκειμένου να κατασκευάσουν αντισημιτισμό στην Ελλάδα. Π.χ. επαναλαμβάνουν σαν παπαγάλοι το γνωστό τροπάριο της σφαγής των Εβραίων της Τρίπολης στην άλωσή της τον Σεπτέμβριο του 1821, όταν είναι γνωστό ότι οι δυστυχείς Τριπολιτσιώτες Εβραίοι κατακρεουργήθηκαν γιατί είχαν δανείσει χρήματα σε πολλούς Έλληνες και η σφαγή τους υποκινήθηκε γιά να εξαφανιστούν τα χρέη. Φρικαλεότητα ασφαλώς, αλλά τι σχέση έχει αυτό το περιστατικό με αντισημιτισμό;

Ο αντισημιτισμός είναι όρος του Εικοστού Αιώνα και σημαίνει την απαξίωση και την δίωξη των Εβραίων λόγω της φυλετικής τους καταγωγής, στην οποία αποδίδονται καταχθόνιες ιδιότητες. Το ιδεολόγημα αυτό κατασκευάστηκε από διαταραγμένους δυτικοευρωπαίους και κυρίως κεντροευρωπαίους συγγραφείς του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα. Αξιοποιήθηκε δε καταλλήλως από αυταρχικά καθεστώτα που ήθελαν να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό γιά τα εσωτερικά τους προβλήματα και να κατασκευάσουν έναν «αποδιοπομπαίο τράγο» στον οποίον να φορτώσουν τις συλλογικές αποτυχίες των κοινωνιών τους. Άλλωστε ο ρατσισμός των ευρωπαϊκών κοινωνιών προϋπήρχε, αφού η αποικιοκρατία και η υποδούλωση ολόκληρων ηπείρων βασίστηκε ιδεολογικά στην έννοια της «κατωτερότητας» Μαύρων, Ινδών, Ινδιάνων κλπ. έναντι της υποτίθεται ανώτερης λευκής φυλής.

Η Ελλάδα, υπόδουλη ή ίδια στους Τούρκους επί αιώνες, είναι η πρώτη χώρα που απαγόρευσε την δουλεία (όπως και τους τίτλους ευγενείας) ήδη στα πρώτα επαναστατικά συντάγματα του 1821. Ποτέ στην Ελλάδα δεν βρήκαν έδαφος ρατσιστικά, αντισημιτικά ή άλλα τέτοια νοσηρά ιδεολογήματα. Στον πόλεμο της Αλβανίας πολέμησαν και σκοτώθηκαν Έλληνες πολίτες εβραϊκής καταγωγής, ενώ στην Κατοχή η Ορθόδοξη Εκκλησία, η Αστυνομία και πολλοί Έλληνες προστάτευσαν, έκρυψαν, φυγάδευσαν με κίνδυνο της ζωής τους συμπολίτες τους Εβραίους.

Έτυχε να διδάξω, στα εικοσιπέντε χρόνια της εκπαιδευτικής μου σταδιοδρομίας, δεκάδες αν όχι εκατοντάδες μαθητές εβραϊκής καταγωγής. Δεν διαπίστωσα απολύτως καμμία διαφοροποίησή τους πολιτιστική, πολιτική, ιδεολογική, ακόμα και εμφανισιακή, από τους ορθόδοξους συμμαθητές τους. Αν κάποιος δεν γνωρίζει το θρήσκευμά τους δεν μπορεί να το φαντασθεί. Η όποια ευαισθησία τους γιά το Ισραήλ είναι κατανοητή και δικαιολογημένη, όπως η ευαισθησία των Ελληνοαμερικανών γιά την Ελλάδα. Αλλά δεν συνιστούν διακριτή κατηγορία στην ελληνική κοινωνία. Το κυριώτερο: δεν είδα ποτέ, πουθενά, κάποια διαφορετική συμπεριφορά των ορθοδόξων Ελλήνων μαθητών έναντι των Εβραίων συμμαθητών τους.

Οπότε αφήστε, κύριοι, ήσυχους τους Χριστιανούς και τους Εβραίους της Ελλάδας να συνυπάρχουν ειρηνικά, και μην προσπαθείτε να βρείτε αντισημιτισμό εκεί που δεν υπάρχει.

Πηγή KontraNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ο Χίτλερ έκανε αιματοκύλησε όλη την Ευρώπη και αυτό είναι κατακριτέο. Αντισημίτες δεν είναι οι Έλληνες και κανένας λαός, απλά βολεύει η θεωρία για να μπορούν κάποιοι να εγκληματούν και να μένουν στο απυρόβλητο. Από όσο ξέρω μεγάλος αριθμός βολεύων, πρωθυπουργών, επιχειρηματιών κ.λπ. είναι εβραϊκής καταγωγής. Αν ήμασταν αντισημίτες αυτό δεν θα συνέβαινε...
    Σταματήστε να σκοτώνετε άμαχο πληθυσμό δεν φταίει σε τίποτα. Εκτός και αν θέλετε να τους μειώσετε πληθυσμιακά και βρήκατε αυτήν την δικαιολογία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάψτε επιτέλους να μπερδεύετε τον αντισιωνισμο (καταδικασμενο απο τον ΟΗΕ) με τον αντισημιτισμό.
    Ολοι οι αραβες ειναι σημίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἀντισημιτισμὸς δὲν ὑπάρχει,ἀλλὰ ὑπάρχει ἀνθελληνισμὸς τῶν Ἑβραίων.

    Διαβάστε λοιπὸν στὸν Γίββωνα τὶ ἔκαναν οἱ Ἑβραῖοι τῆς Κύπρου καὶ Κυρηναϊκῆς στοὺς Ἕλληνες τὸ 117.μχ ἐπί αὐτοκράτορος Τραϊανοῦ.

    Τὶ ἔκαναν τὸ1922 στοὺς Ἓλληνες καὶ Πατριάρχη;

    Μὲ ποίων τὴν προτροπὴ παρέδωσαν τὸν Πατροκοσμᾶ;

    Τὸ 1974 ποιὸς ἦταν ὁ καταστροφέας τῆς Κύπρου;

    Γιὰ τὴν Παιδεία μας,ποιοὶ δίδουν ἐντολές;

    Γιὰ τὴν ἀπάλειψι τῆς θρησκείας στὶς ταυτότητες ποιοὶ εὐθύνονται;

    Οἱ Ἑβραῖοι βουλευτές τοῦ κοινοβουλίου μας πράττουν γιὰ τὸ καλὸ τῆς χώρας ἤ τοῦ Σιωνισμοῦ;

    Ὁ μέγιστος καταστροφέας τῆς Ἑλλάδος ἦταν Ἑβραῖος·ὁ Σιμήτης(Ἀβουρι).



    Γιατὶ κρύβονται καὶ δὲν λένε τὸ θρήσκευμά τους;

    Ἄν δὲν ἔχης κάτι πονηρὸ στὸν νοῦ σου,ἄν δὲν βρίσκεσαι ἐδῶ γιὰ ἄλλο λόγο,γιατί κρύβεσαι;

    Γιὰ νὰ τοὺς ψηφίζουμε,βασικὰ κρύβονται.

    Ὄχι δὲν εἴμαστε ἀντισημίτες παρ᾿ὄλα αὐτὰ,ἁπλῶς τώρα γνωρίζουμε καὶ κρατᾶμε μιὰ ΜΗ ἀφελῆ

    στάσι πλέον,πρᾶγμα ποὺ δὲν ἀρέσει διότι ἔτσι ἐμποδίζονται τὰ ἀνθελληνικά τους σχέδια.

    ΝΑΙ εἶναι καὶ ΠΟΛΥ ἀνθέλληνες καὶ ὅποιος δὲν τὸ καταλαβαίνει εἶναι ἀφελής μέχρι βλακείας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]