Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ραμαζάνι αύξησε τους τζιχαντιστές στη Συρία!

Ξεπέρασαν τους 50.000 οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους

O αριθμός των μαχητών της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ξεπέρασε τους 50.000 στη Συρία, εκ των οποίων οι 6.000 στρατολογήθηκαν μόνο τον Ιούλιο, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«O αριθμός των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους ξεπέρασε τους 50.000 στη Συρία, 20.000 και πλέον εκ των οποίων προέρχονται (από χώρες) εκτός Συρίας» επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

«Ο Ιούλιος ήταν ο μήνας όπου υπήρξαν οι περισσότερες στρατολογήσεις» από την εμφάνιση αυτή της οργάνωσης στη Συρία το 2013, με 6.000 και πλέον νέους μαχητές.

Μεταξύ αυτών «τουλάχιστον 5.000 Σύροι τζιχαντιστές προσχώρησαν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα και το Χαλέπι (βόρεια)» σύμφωνα με τον Ράχμαν, ο οποίος διευκρίνισε ότι 800 εξ αυτών είναι πρώην αντάρτες, ενώ οι άλλοι δεν έχουν ποτέ χρησιμοποιήσει όπλα.

Εκτός των 5.000 Σύρων το Ισλαμικό Κράτος στρατολόγησε τον Ιούλιο «περί τους 1.100 ξένους, περιλαμβανομένων Τσετσένων, Ευρωπαίων, Αράβων, υπηκόων χωρών της Ασίας όπως και μουσουλμάνους από την Κίνα» που έρχονται στη μεγάλη τους πλειονότητα από την Τουρκία, εξήγησε ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Σε εκείνους προστίθενται 200 τζιχαντιστές που έφυγαν από τις τάξεις του Μετώπου Αλ Νόσρα, του συριακού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα.

Φαίνεται, τελικά, πως η νηστεία του Ραμαζανιού και ο καύσωνας του καλοκαιριού κατόρθωσαν να αυξήσουν τους "μαχητές του Αλλάχ" (τζιχαντιστές).
Όμως, επειδή το "πρόβλημα" των φανατικών ισλαμιστών φαίνεται πως έχει τάσεις εξάπλωσης, κι επειδή η Ελλάδα έχει ήδη στοχοθετηθεί από το Ισλαμικό Κράτος και βρίσκεται πολύ κοντά στην ακτίνα δράσης των χρήσιμων ηλίθιων - εγκληματιών υπανθρώπων, πρέπει να αναρωτηθούμε:
Πρώτον: Πόσοι τζιχαντιστές, εξτρεμιστές ισλαμιστές βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και πόσοι αοπό αυτούς παρουσιάζονται ως ταλαιπωρημενοι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες;
Δεύτερον: Πόσο εύκολο είναι να εξοπλιστούν στην Ελλάδα οι τζιχαντιστές ισλαμιστές; Πόσο εύκολα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αγορά παράνομων πολεμικών όπλων που κυκλοφορούν ήδη στην Ελλάδα (τεράστιος και άγνωστος αριθμός), προερχόμενα από την Αλβανία;
Τρίτον: Ποιά μέτρα πρόληψης και άμεσης αντίδρασης έχουν σχεδιαστεί από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να προστατευτεί η χώρα και το σύνολο του γηγενούς πληθυσμού;



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]