Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Έγκλημα τώρα, τιμωρία μετά»

Ο Άνθιμος συνεχίζει την σταυροφορία του κατά του τμήματος Ισλαμικών Σπουδών

Γράφει ο Θάνος Χερχελετζής

«Εγκληματική» χαρακτηρίζει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος την προσπάθεια ίδρυσης τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.
Με αιχμές απαντά για το θέμα στον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο και στους τέσσερις μητροπολίτες της Θράκης, που συναινούν στη δημιουργία του τμήματος. Ταυτόχρονα απαντά κα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος θέλει να ιδρύσει μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

«Η προσπάθεια να ιδρυθεί τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ είναι, κατά την άποψή μου και την αίσθηση του λαού της Θεσσαλονίκης, εγκληματική. Ενώ το πρόβλημα της Θράκης είναι τόσο σοβαρό, οι δικοί μας θέλουν να επεκτείνουν την παρουσία των ισλαμιστών στη Θεσσαλονίκη!», σημειώνειο ο κ. Άνθιμος.

Συνύπαρξη

Θέτει δε το ερώτημα «εάν είναι δυνατόν να συνυπάρξει το Ισλάμ με την ορθόδοξη χριστιανική θεολογία» και απαντά ότι «εάν τελικά συμβεί αυτό, μέσα σε δύο χρόνια οι τούρκοι θα υπερηφανεύονται ότι επεκτείνονται από τον Έβρο μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Είναι έγκλημα αυτό που επιχειρείται».
Αναφερόμενος στον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ. Άνθιμος τονίζει:
«Για να δικαιολογήσει τη θετική άποψή του επί του θέματος χρησιμοποίησε ως επιχείρημα το ότι τέσσερις μητροπολίτες της Θράκης, οι οποίοι είναι και πολύ αγαπητοί, συμφωνούν στην λειτουργία κατευθύνσως Ισλαμικών Σπουδών στην ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ».

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ρωτά τον κ. Λοβέρδο, αφήνοντας αιχμές κατά των μητροπολιτών:
«Τέσσερις ή και περισσότεροι μητροπολίτες επαρχιούχοι έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν ενυπογρα΄φως επί ενός οιουδήποτε ζητήματος το οποίο αφορά άλλη μητρόπολη; Οι τέσσερις μητροπολίτες θα αποφασίσουν για τη λύση ενός σοβαρότατου προβλήματος, το οποίο αφορά τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης; Κύριε ελέησον!»

Για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, σημειώνει ότι όσα ανέφερε για τα Ισλάμ σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή «βρίθουν εσφαλμένων εκτιμήσεων και διατυπώσεων». Προειδοποιεί δε ότι η Τουρκία επιχειρεί να επεκταθεί στα Βαλκάνια και αποτελεί χρέος όλων των Ελλήνων να εκτιμήσουν σωστά αυτή την κατάσταση.

Να σημειωθεί ότι η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» φιλοξενεί ρεπορτάζ για τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Άνθιμος, σύμφωνα με τις οποίες οι επισκέψεις των τούρκων στην Θεσσαλονίκη κρύβουν σκοπιμότητες και ότι κάποια μέρα θα σφάξουν Έλληνες…

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]