Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλβανοί στρατιώτες πολεμούν από κοινού με τον ουκρανικό στρατό στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο, αλβανοί στρατιώτες πολεμούν από κοινού με τον ουκρανικό στρατό στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.

Την είδηση έχουν μεταφέρει επίσης πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών. Σύμφωνα με αυτές, γίνεται λόγος για αλβανούς στρατιώτες, που υπερασπίζονται απο κοινού με ουκρανούς στρατιώτες το αεροδρόμιο της πόλης.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρισθεί είναι, εάν οι "αλβανοί στρατιώτες" που αναφέρουν τα διεθνή και αλβανικά ΜΜΕ, είναι εθελοντές μισθοφόροι από την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο ή την πΓΔΜ, ή τακτικός αλβανικός στρατός.

Εάν αποδειχθεί η παρουσία τακτικού αλβανικού στρατού τότε αυτοί θα είναι σίγουρα αλβανοί καταδρομείς της ταξιαρχίας καταδρομών του Ζάλ Χερ. Εάν επαληθευτεί αυτό το σενάριο μιλάμε για δύναμη επιπέδου διμοιρίας ή λόχου μείον. Οι αλβανοί καταδρομείς της εν λόγω ταξιαρχίας θεωρούνται από τους πιό εκπαιδευμένους, αποτελώντας παράλληλα το πιό ετοιμοπόλεμο τμήμα των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων, λόγω συμμετοχής τους σε ειρηνευτικές αποστολές σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Πάντως είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα οι αλβανοί, να "συναντηθούν" στο Ντονέτσκ με τους 250 Σέρβους εθελοντές Τσέτνικς, που έχουν ως επικεφαλής στην περιοχή, τον πολέμαρχο Μπράτισλαβ Ζίβκοβιτς, αναβιώνοντας έτσι το πόλεμο του Κοσόβου, με τις όποιες συνέπειες.

Ο υπουργός Άμυνας των φιλορωσικών δυνάμεων, της αποκαλούμενης «Δημοκρατίας του Ντονέτσκ" Igor Strellkov, σχολίασε τις πληροφορίες σχετικά με την παρουσία των Αλβανών στο αεροδρόμιο της πόλης αναφέροντας ότι, δεν έχει επιβεβαιωθεί ή απορριφθεί η πληροφορία αυτή.
"Ναι, έχω ακούσει για αυτές τις πληροφορίες της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω", δήλωσε ο Strellkov.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]