Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Οι Πομάκοι δεν είναι Τούρκοι!

Ο νέος τούρκος πρόεδρος καταστρέφει την τουρκική προπαγάνδα για τους Πομάκους

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Ο Ερντογάν στη νικητήρια ομιλία του, των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας, το βράδυ της Κυριακής 10/8/2014, δήλωσε πως οι Πομάκοι δεν είναι Τούρκοι, αλλά μία άλλη εθνότητα που συμπεριλαμβάνεται στο μωσαϊκό της Τουρκίας! Με απλά λόγια, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας παραδέχεται πως οι Πομάκοι δεν έχουν καμία σχέση με την Τουρκία, πως δεν είναι Τούρκοι, αλλά… κάτι άλλο! Και με αυτόν τον τρόπο γκρεμίζει ολόκληρη την τουρκική προπαγάνδα που γίνεται επί δεκαετίες στην Ελληνική Θράκη, μία πλύση εγκεφάλου από την πλευρά της Τουρκίας (και ένα πλήθος μηχανισμών που ανέπτυξε το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής) προκειμένου να πεισθούν οι Πομάκοι ότι είναι… Τούρκοι!

Βέβαια, αυτή η δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι η μοναδική, αφού άλλες δύο φορές τόσο ο ίδιος, όσο και το TRT (ο τουρκικός κυβερνητικός ειδησεογραφικός χώρος) έχουν αναφερθεί στο ότι οι Πομάκοι δεν είναι Τούρκοι, αλλά η τουρκική προπαγάνδα ξεπερνώντας τη γελοιότητα και επεκτεινόμενη σε ένα ιδιόμορφο σκεπτικό ισχυρίζεται πως ό,ποιος Βαλκάνιος είναι μουσουλμάνος είναι αυτόματα και… Τούρκος (ευτυχώς οι εσκιμώοι δεν συμπεριλαμβάνονται στο σκεπτικό της Μεγάλης Τουρκίας του ισλαμιστή Ερντογάν).

Τι θα συμβεί τώρα στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής;
Τι θα κάνει το τουρκικό προξενείο της Ρόδου;
Πώς θα αντιδράσουν οι εγκάθετοι πρακτορίσκοι της Τουρκίας που εδώ και χρόνια δρουν ανενόχλητοι (κυριολεκτικά) μέσα στην Ελλάδα;
Τι θα πούνε στους Πομάκους; Θα τους πούνε τώρα –μετά από τόσα κηρύγματα των ιμάμηδων μέσα στα τζαμιά- ότι δεν είναι Τούρκοι, αλλά η Τουρκία τους αποδέχεται ως κάτι διαφορετικό;

Η συγκεκριμένη είδηση, φυσιολογικά, θα έπρεπε να βρίσκεται αυτή τη στιγμή πρώτη σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά), για να απογυμνωθεί η θρασύτητα, αλλά και για να αποκαλυφθούν τα χρόνια ψέματα των τούρκων πρακτόρων και των συνεργατών τους. 
Είναι μία μοναδική ευκαιρία, οι Πομάκοι να μάθουν ποιοι τους «τάιζαν» με ψέματα, προκειμένου η Τουρκία να τους χρησιμοποιήσει ως χρήσιμους ηλίθιους στην εξωτερική της πολιτική. 
Είναι μία σπάνια ευκαιρία να αποκαλυφθούν οι σκοπιμότητες των ανθρώπων της Άγκυρας, να καταδειχθούν οι στοχεύσεις της τουρκικής διπλωματίας εις βάρος μίας μερίδας Ελλήνων οι οποίοι έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Τουρκία, λόγω του ότι είναι μουσουλμάνοι.
Είναι, επίσης, μία πολύ καλή ευκαιρία προς το ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αντιμετώπιζε τους πομάκους σαν ένα ενιαίο τουρκικό "πράγμα" .

Η παρακάτω παράγραφος είναι τμήμα της ομιλίας που έκανε ο Ερντογάν μετά από την νίκη του στις πρόσφατες εκλογές και σε μία προσπάθεια του τούρκου "σουλτάνου" να ενώσει τους ψηφοφόρους, αφού το προηγούμενο διάστημα είχε πρωταγωνιστήσει στον διαχωρισμό τους, χωρίζοντάς τους σε "κοσμικούς", μουσουλμάνους, αλεβίτες και... Κούρδους!!!
Προσέξτε, λοιπόν, την τελευταία πρόταση των δηλώσεων του Ερντογάν. 
Δεν είναι σαφέστατο πως ο ίδιος ο Ερντογάν αναφέρει τους Πομάκους ως ΜΗ τουρκικής καταγωγής; 
Ποια άλλη απόδειξη χρειάζεται όταν υπάρχει η δημόσια ομολογία του Ερντογάν; 
Για διαβάστε:
"Όλοι μας είμαστε παιδιά των ίδιων προγόνων, της ίδιας κουλτούρας, του ίδιου πολιτισμού και της ίδιας ιστορίας. Μπορεί οι πολιτικές μας απόψεις να είναι διαφορετικές, οι τρόποι ζωής μας διαφορετικοί, μπορεί να είναι διαφορετικά τα πιστεύω μας, το δόγμα μας, οι αξίες μας, η εθνική μας καταγωγή και οι γλώσσες μας, αλλά όλοι μας είμαστε παιδιά αυτής της χώρας. Όλοι μας βρισκόμαστε στην σκιά της ημισελήνου σημαίας. Όλοι μας είμαστε ιδιοκτήτες αυτού του κράτους. Πάνω από την ιδιότητα του μουσουλμάνου, χριστιανού, εβραίου, ασσύριου και γεζίντι υπάρχει η ιδιότητα του πολίτη της Τουρκίας. Πάνω από την ιδιότητα του αλεβίτη και του σουννίτη υπάρχει η ιδιότητα του πολίτη της Τουρκίας. Πάνω από την ιδιότητα του Τούρκου, Κούρδου, Άραβα, Λαζού, Γεωργιανού, Βόσνιου, Τσερκέζου, Ρωμά, Πομάκου, Ρωμιού και Αρμένιου υπάρχει η ιδιότητα του Τούρκου πολίτη".
Βέβαια, εμείς γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά (και το έχουμε καταθέσει δεκάδες φορές) πως οι Πομάκοι καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με την Τουρκία. Όμως, η ομολογία αυτή, από τον ίδιο τον Ερντογάν, αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη προς τους Πομάκους, πως όχι μόνο δεν είναι Τούρκοι (λέξη την οποία την αντιμετώπιζαν ως βρισιά μέχρι και πριν από λίγα χρόνια), αλλά είναι και θύματα μίας πονηρότατης πολιτικής της Άγκυρας, η οποία τους χρησιμοποίησε επί σειράς ετών μέσα από τα τζαμιά και μέσω ανθρώπων (πομάκων) οι οποίοι από τη στιγμή που ασπάστηκαν τον τουρκισμό ζουν σαν άρχοντες...!

Εμείς, από την πλευρά μας, θα περιμένουμε την αντίδραση και την εκμετάλλευση(!) των δηλώσεων του Ερντογάν από την ελληνική κυβέρνηση Σαμαρά και, φυσικά, από το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών...




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. "Πάνω από την ιδιότητα του μουσουλμάνου, χριστιανού, εβραίου, ασσύριου και γεζίντι υπάρχει η ιδιότητα του πολίτη της Τουρκίας. Πάνω από την ιδιότητα του αλεβίτη και του σουννίτη υπάρχει η ιδιότητα του πολίτη της Τουρκίας. Πάνω από την ιδιότητα του Τούρκου, Κούρδου, Άραβα, Λαζού, Γεωργιανού, Βόσνιου, Τσερκέζου, Ρωμά, Πομάκου, Ρωμιού και Αρμένιου υπάρχει η ιδιότητα του Τούρκου πολίτη".

    Τα είπε όλα ο πόντιος με λίγες λέξεις. Εύχομαι κάποια στιγμή όλοι εμείς 2ης και 3ης γενιάς πρόσφυγες να επιστρεψουμε στην γη των προγόνων μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάντως, όσο κι αν έψαξα, δεν μπόρεσα να βρω ούτε έναν λόγο για να τον πιστέψω. Μακάρι να τα εννοεί αυτά που λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. А бе Реджеп Уйко кана ли на премята. Бейки си го на зноме каква марка йе. Нема кана да ву со зглява криво, то си му йе табятон инаквозен.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μόνο που λείπει από τους Πομάκους είναι η μόρφωση... Οι Πομάκοι είναι απόγονοι αρχαίας ελληνικής φυλής... Ο λαός αυτός σύντομα θα μορφωθεί και θα δικαιωθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]