Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η έκρηξη είναι προ των πυλών…

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Οταν οι συζητήσεις και οι διεργασίες για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας φτάνουν να διεξάγονται με όρους καφενείου, τότε οι δημοκρατικές διαδικασίες τραυματίζονται. Ας ελπίσουμε όχι ανεπανόρθωτα. 

Η δημοσιοποίηση του ονόματος του Φώτη Κουβέλη ως υποψηφίου για να αντικαταστήσει τον Κάρολο Παπούλια, αν δεν έγινε για να «καεί», ώστε ο εν λόγω πολιτικός «να βγει από το κάδρο», δείχνει την απόγνωση του πολιτικού συστήματος και την υπερπροσπάθειά του να διασωθεί.

Διότι εάν ο κ. Κουβέλης είναι η επιλογή του κατεστημένου, τολμώ να υποστηρίξω ότι η ανακύκλωση προσώπων, που στιγμάτισαν τον τόπο για δεκαετίες, αποτελεί εμπαιγμό του ελληνικού λαού, ο οποίος ακόμα ελπίζει πως ο πολιτικός κόσμος θα πληρώσει για την οικονομική τραγωδία της Ελλάδας.

Ας μην επαναλάβω τα τετριμμένα και τις αβρότητες μεταξύ των πολιτικών, για την «εντιμότητα», τις «ικανότητες», την «καλοσύνη» τους και τον «πατριωτισμό» τους. Διότι, αν πραγματικά αναζητούμε τα παραπάνω, θα πρέπει να ψάξουμε με το φανάρι για να ανακαλύψουμε τους «άσπιλους και αμόλυντους». Το χειρότερο όλων που συμβαίνει είναι ότι πολιτικοί από διαφορετικούς -ακόμα και εχθρικούς- χώρους αναλώνονται σε «κομπλιμέντα» ο ένας για τον άλλον, ξεχνώντας ότι για τη σημερινή κατάσταση της χώρας ευθύνονται μόνο οι ίδιοι. Και επειδή είναι χωμένοι μέσα στις ευθύνες, επιχειρούν να επιλύσουν μια κρίση που δημιούργησαν χωρίς να έχουν τις ικανότητες να το πράξουν.

Πιστεύω πως δεν υπάρχει πολιτικός στην Ελλάδα που να επιθυμεί να κυβερνήσει τη χώρα, αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο. Ούτε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που έθεσε στόχο να εκδιώξει την «κλίκα» του πρωθυπουργού και του Βενιζέλου. Είναι τεράστιο το φορτίο και οι πολιτικοί μας αποδεικνύονται… νάνοι.

Εάν το θέμα ήταν μόνο πολιτικό, θα είχαν σκαρφιστεί ήδη τον τρόπο και θα εξέρχονταν της κρίσης. Επειδή είναι πρώτιστα οικονομικό, δείχνουν τη γύμνια τους. Η συνάντηση των Παρισίων είναι κρίσιμη. Οι κυβερνώντες και οι δανειστές πρέπει να καταλάβουν ότι δεν αντέχει ο λαός, ότι φτάσαμε στα άκρα μας. Οι πολίτες «δεν μπορούν άλλο». Το μόνο που μας απέμεινε είναι ένα ελάχιστο ίχνος αντοχής… Η «έκρηξη» είναι προ των πυλών…

Πηγή εφημ. "Έθνος"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ο -αριστερός- λαγός του συστήματος! Ούτε να τους ξεφορτωθούμε δεν μπορούμε, 1,5% πήρε στις εκλογές...

    Εδώ και 4 χρόνια ακούω για έκρηξη και έκρηξη δεν βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι έτσι οι αριστεροί...

      Διαγραφή
    2. Και πως ειναι δηλαδη οι αριστεροι ;
      Μην τρώτε πια τα δεξια και αριστερα κουτόχορτα του ιδιου αφεντικού τους .
      Εβραιοαμπελοφιλοσοφιες ειναι και αυτα τα κουτο θεωρήματα και απευθύνονται αποκλειστικά , επιεικώς , σε ΗΛΙΘΙΟΥΣ .
      Πατρις θρησκεια οικογένεια και μέχρι τοτε μεσα τα κεφαλια σκλάβοι προς σφαγή .
      Και θα το δείτε οσονουπω ολοι σας τι πρεσβεύει ΑΛΗΘΕΙΑ η αριστερα σας , οπως είδαν και οι ομοιοι σας δεξιοι , τι σημαίνει δεξια .
      Καλη λευτερια και καλη δύναμη τούτο τον χειμώνα .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]