Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Επανάσταση» από Άνθιμο για τις πινακίδες

Οργή κατά Μπουτάρη για το σχέδιο να γεμίσει τη Θεσσαλονίκη με τουρκικά ονόματα

Άστραψε και βρόντηξε χθες στο κυριακάτικο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, που δεν μπορεί να χωνέψει την ιδέα της τουρκικής «απόβασης» στην πόλη και μάλιστα υπό διάφορες μορφές.
Έτσι, έσπευσε να αναφερθεί σε σχέδιο του Γιάννη Μπουτάρη –που άκουσε ο ίδιος, όπως είπε- για την τοποθέτηση νέων πινακίδων στις οδούς της Θεσσαλονίκης, όπου κάτω από την ελληνική ονομασία θα υπάρχει και η τουρκική, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό θα είναι «αφορμή για επανάσταση».

«Θα τις ξηλώσουμε»

«Κύριε Δήμαρχε, αν βάλετε τέτοιες πινακίδες, εγώ θα βρω νεολαία της Θεσσαλονίκης και θα πάω μαζί και θα ξηλώνουμε τις πινακίδες με τα τουρκικά ονόματα. Οι πινακίδες θα είναι μόνο στα ελληνικά», τόνισε, ενώ αναρωτήθηκε οργισμένος: «Θα βάλουμε τα ονόματα των κατακτητών της Θεσσαλονίκης, αυτών που μας ήπιαν το αίμα, στις οδούς;»

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στον μεγάλο ενθουσιασμό, όπως τον χαρακτήρισε, που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των τοπικών παραγόντων και πολλών πολιτών, για την έλευση των 2.500 τούρκων επισκεπτών – τουριστών στην πόλη, με την αφορμή της αργίας του Μπαϊραμιού.
«Παρουσιάστηκε σαν μεγάλο γεγονός. Σαν να μας ήρθαν Ελβετοί επιχειρηματίες για να μας λύσουν τα οικονομικά προβλήματα», σημείωσε, τονίζοντας μάλιστα ότι η πρώτη επίσκεψη των τούρκων επισκεπτών ήταν στο τουρκικό προξενείο, στο μουσείο «Κεμάλ Ατατούρκ».
«Τι πέρασε ο Ελληνισμός από τον άνθρωπο αυτόν! Εκεί πάνε οι επισκέπτες, εκεί προσκυνάνε, εκεί εκφράζονται», πρόσθεσε με νόημα.

Από το κήρυγμά του όμως δεν έλειψε και το θέμα της ίδρυσης τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, για το οποίο εκδήλωσε για μία ακόμη φορά την αντίθεσή του. Εξέφρασε δε την ελπίδα του ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ με πρόσφατη δήλωσή του, να αντιληφθεί το θέμα και να αλλάξει γνώμη.

«Αν θέλουμε μία σχολή Ισλαμικών Σπουδών, ας την κάνουν σε μία πανεπιστημιακή θεωρητική σχολή, φιλοσοφική ή παιδαγωγικών μαθημάτων, για να χρησιμοποιηθούν αυτοί ως δάσκαλοι για τα παιδιά που είναι μουσουλμάνοι στη Θράκη. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει εις βάρος της Ορθόδοξης Θεολογίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης», τόνισε.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]