Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Βαλκάνια είναι θερμοκήπιο τζιχαντιστών

Οι παντελώς αδιάφοροι στα περί θρησκείας Αλβανοί τείνουν να γίνουν οι πλέον φανατικοί με αξιόλογη παρουσία μεταξύ των τζιχαντιστών

Όταν προ δύο ετών έγραψα για τον κίνδυνο των ουαχαμπιστών, που με το άφθονο χρήμα της Σαουδικής Αραβίας ιδρύει πυρήνες φανατικών ισλαμιστών στα Βαλκάνια, αντιλαμβάνομαι πως ελάχιστοι το πρόσεξαν, ίσως πέρασε και απαρατήρητο. Σήμερα, δεν μιλάμε πλέον για πυρήνες, αλλά για πολυπληθείς ομάδες.

Και το πλέον αξιοπερίεργο. Οι παντελώς αδιάφοροι στα περί θρησκείας Αλβανοί, στα όσα χρόνια τους έχει καταγράψει η ιστορία, τείνουν να γίνουν οι πλέον φανατικοί με αξιόλογη παρουσία μεταξύ των τζαχαντιστών. Μάλιστα, ο εμφανιζόμενος ως αρχηγός του χαλιφάτου, το μήνυμά του το εκστόμισε και στα αλβανικά.

Προ ημερών, ήμασταν μάρτυρες Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, να αναρτούν στο διαδίκτυο εικόνες από τα κατορθώματά τους (ο ένας κρατούσε κομμένο κεφάλι Σύρου στρατιώτη, ο άλλος τραγουδούσε στα αραβικά πολεμοχαρή τραγούδια). Έστειλαν και μηνύματα, πως θα επιστρέψουν στη χώρα τους και «θα κόψουν κεφάλια». Ο ένας μάλιστα είχε και μια σημαντική απορία. Γιατί, ρώτησε, όταν έκοβε κεφάλια των Σέρβων κανείς δεν του έκανε παρατήρηση, και σήμερα όπου οι πρώην αρχηγοί του βρίσκονται στα ύπατα αξιώματα του Κοσσυφοπεδίου, ενοχλούνται;

Προχθές, συμφώνως προς δημοσιεύματα του αλβανικού και βορειοηπειρωτικού Τύπου, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε 40 Κοσοβάρους για τους οποίους υπήρξαν πληροφορίες ότι ήσαν μέλη του «Ισλαμικού Κράτους» και είχαν λάβει μέρος σε μάχες στη Συρία και το Ιράκ.

Εδώ υπάρχουν κάποιες συγκεχυμένες πληροφορίες, αλλά επουσιώδεις. Αν δηλαδή ήσαν μεν Αλβανοί, αλλά κάτοικοι σε άλλες χώρες όπου προσηλυτίστηκαν, ή ο προσεταιρισμός τους έγινε στα Βαλκάνια. Εκείνο όμως, που μένει αδιευκρίνιστο, είναι πώς βρέθηκαν στο Κοσσυφοπέδιο; Βγήκαν στη σύνταξη, μετά την προϋπηρεσία τους στη Μέση Ανατολή (δεν παίζει ρόλο ο χρόνος υπηρεσίας, αλλά ο αριθμός των κεφαλιών που κόβεις και των βιασμών χριστιανών και αλεβιτών γυναικών);

Όπως και να έχει, είναι προφανές πως ένας αριθμός από αυτούς θα επιστρέψουν «μπαρουτοκαπνισμένοι» για εκτέλεση εγκληματικών ενεργειών στα Βαλκάνια. Αυτό άλλωστε άφησαν να εννοηθεί οι μυστικές υπηρεσίες του Κοσσυφοπεδίου. Των οποίων η καθυστερημένη αντίδραση, μάλλον οφείλεται στην πίεση αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, επειδή -όπως έγραψα άλλοτε- φοβούνται, ή μάλλον είναι βέβαιοι πως στόχος θα είναι και το αμερικανικό στρατόπεδο Bondsteel, το μεγαλύτερο εκτός των ΗΠΑ.

Υπάρχουν και Αλβανοί των Σκοπίων που έχουν ενταχθεί στις εγκληματικές ομάδες των τζιχαντιστών, μάλιστα δε, υπάρχουν αναφορές και για εννιά νεκρούς. Και στην περίπτωση ακόμη να πρόκειται για κατοίκους του εξωτερικού, η απειλή δεν μπορεί να αποδυναμωθεί με διαβεβαιώσεις του τύπου «έχουν το νου τους οι φύλακες».

Ούτε μπορεί κάποιος να μένει ήσυχος επειδή πέρασε νόμος στο Κοσσυφοπέδιο και στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη, που ποινικοποιεί την ένταξη σε ξένες στρατιωτικές ή παραστρατιωτικές οργανώσεις. Αυτά είναι μέτρα κατόπιν εορτής, όπως και με την Σαουδική Αραβία, η οποία αρχικώς αποφυλάκισε περί τους 1.000 καταδίκους για βαριά εγκλήματα, με την προϋπόθεση να πολεμήσουν κατά του Άσαντ. Και μόνον όταν έγινε αντιληπτό, πως οι εγκληματικές αυτές ομάδες, σκοπό της ίδρυσής τους έχουν την αποσταθεροποίηση των κρατών της Μ. Ανατολής, μηδέ της Σαουδικής Αραβίας εξαιρουμένης, άρχισε η ηγεσία της να παίρνει μέτρα (μέχρι στροφή προς την Ρωσία έκανε, αντιλαμβανόμενη ότι ο κίνδυνος προέρχεται από «φίλους» της).

Καλό θα είναι, οι εν Ελλάδι υποστηρικτές κάθε λαθρομετανάστη, χωρίς έλεγχο του ποιού του, να αρχίσουν να σκέφτονται ότι ο πραγματικός ανθρωπισμός, είναι πρώτα η επίδειξη ενδιαφέροντος για την οικογένειά τους, που είναι ο ελληνικός λαός. Τα άλλα έπονται.

Ο Μακεδών


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]