Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καμπανάκι κινδύνου από τη Βουλγαρία για την «Μεγάλη Αλβανία»

Ο Βούλγαρος Διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας κρούει τον κώδωνα κινδύνου για την «Μεγάλη Αλβανία»

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας της Βουλγαρίας, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ,οι χθεσινές και σημερινές διαμαρτυρίες των αλβανών στην ΠΓΔΜ, αποτελούν μέρος οργανωμένου σχεδίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αλβανοί σε Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο και πΓΔΜ, «κινούνται» ταχύτατα προς την υλοποίηση του ονείρου τους, περί μιας Μεγάλης Αλβανίας.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αλβανών στην πΓΔΜ, ο ίδιος τονίζει ότι «δυστυχώς, σχεδόν οι μισοί από τους διαδηλωτές επιμένουν για μια ισλαμική επανάσταση εντός της αλβανικής κοινότητας». Ο Βούλγαρος ιστορικός σε μια συνέντευξη για το "Focus", υπογραμμίζει ότι αυτό αποτελεί μια επικίνδυνη τάση σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Μιλώντας ο Ντιμιτρόφ για την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», πρόσθεσε ότι η κατασκευή των αυτοκινητόδρομων που συνδέουν την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και την πΓΔΜ, εξυπηρετούν ακριβώς αυτόν τον σκοπό.

«Κατά τη διάρκεια ανεπίσημων συζητήσεων με Αλβανούς πολιτικούς, αυτοί αναφέρουν πάντα το ίδιο πράγμα, περί μεγάλης Αλβανίας», υπο μορφή αστείου, για να τεστάρουν ποιά θα είναι η αντίδραση της Βουλγαρίας. Λένε «αφήστε μας να χωρίσουμε την «Μακεδονία». 
Πάντα λέω στους φίλους μου στα Σκόπια, οι οποίοι ασχολούνται με την πολιτική, ότι κακώς έρχονται σε λεκτική αντιπαράθεση εδώ και τόσο καιρό με την Βουλγαρία και τους Βούλγαρους, διότι οι Αλβανοί θα τους πάρουν την χώρα τους κάτω από τη μύτη τους. 
Δυστυχώς, αυτό το πράγμα συμβαίνει τώρα. Είμαι χαρούμενος που οι προβλέψεις μου επαληθεύονται», είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η πΓΔΜ θα ήθελε να υπογράψει μια συνθήκη φιλίας με τη Βουλγαρία και να επιτύχει μια καλύτερη επίλυση της διαφωνίας της ονομασίας με την Ελλάδα. «Με αυτόν τον τρόπο αυτό, θα ενταχθούν στην ΕΕ, και όλοι θα ζουν με ειρήνη και ευτυχία, γιατί οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές δεν μπορούν να καρφώσουν εύκολα την σημαία τους σε ευρωπαϊκό έδαφος», δήλωσε ο Ντιμίτροφ.

Ο Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ είναι Βούλγαρος αξιωματούχος και εκφράζει την θέση της χώρας του, εκφράζοντας παράλληλα ευσεβείς πόθους, για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ. Η θέση της χώρας μας είναι ξεκάθαρη εδώ και αρκετά χρόνια. Μάλιστα ειδικά το τελευταίο διάστημα, η σωρεία παραγωγής αρχαίων αγαλμάτων που κατακλύζουν το κρατίδιο και η συνεχής προκλητική πολιτική στάση των σκοπιανών πολιτικών, καταδικάζουν την όποια καλή προσπάθεια.

Από την άλλη πλευρά η «Μεγάλη Αλβανία» ή «Φυσική Αλβανία» όπως την ονομάζουν οι ίδιοι οι Αλβανοί, αποτελεί πρόβλημα που θα το βρούμε σίγουρα μπροστά μας, το αμέσως επόμενο διάστημα. Αποτελεί μια ιδέα που φουντώνει όλο και περισσότερο στην ταραγμένη γειτονιά μας, και οφείλουμε να δώσουμε την δέουσα προσοχή και όχι να ασχολούμαστε με την τρόικα αποκλειστικά. 
Η ιδέα αυτή «πυρπολεί» την καρδιά πολλών Αλβανών στα Βαλκάνια, όπως δείχνουν πολλές πηγές. Πάντως τα σχέδια αυτά έχουν αρχίσει να προβληματίζουν τους Ευρωπαίους αλλά και τους Αμερικανούς. Η φωτιά που θα ξεσπάσει στα βαλκάνια θα είναι πολύ μεγάλη. Οι δηλώσεις του Βούλγαρου αξιωματούχου δεν γίνεται να αγνοηθούν, ειδικά αυτό το διάστημα Μην ξεχνάμε ότι ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος είχε ως αφορμή την πόλη του Σεράγεβο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ποσες φορες πρεπει να το πουμε για να εμπεδωθει!! Οι Σλαβοι των Σκοπιων ειναι Βουλγαροι οπως η γλωσσα τους η κουλτουρα τους αλλα και η ιστορια τους υποδηλωνει.Υποδυονται τους Μακεδονες διοτι αυτο φερνει πολλα προνομια στην Ελιτ που κυβερνα(Νομαρχες,πρεσβεις,υπουργοι ,πρωθυπουργοι ,αργομισθοι δημοσιοι υπαλληλοι κλπ κλπ κλπ).Ο λουφες της κρατικης εξουσιας μεγιστος και πολυ μεγαλυτερος απο το να ηταν 3-4 νομαρχιες της Βουλγαριας.Βεβαιως και υοαρχουν και οι υποστηρικτες.Βασικα ειναι οι νεοταξιτες (ΝΤΠ) αλλα και μικρη μεριδα ελπιζω της Βουλγαριας που στην ουσια υποθαλπει υπονομευτικες κινησεις εναντιον της Ελλαδος μεσω Σκοπιων χωρις να εκτιθεται.Η βασικη προτροπη του Βουλγαρου αρθρογραφου για ενταξη της FYROM στην Βουλγαρια αρα και στην ΕΕ θα ηταν σωστη και δικαιοι για ολους αν βεβαια λειτουργουσε η ΕΕ και δεν ηταν ενα αθλιο ενεργουμενο της ΝΤΠ και της Αμερικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]