Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δίνουν τζάμπα τα ελληνικά πετρέλαια!

Μόλις το 4% επί της ποσότητας που θα αντλούν θα πληρώνουν οι… επενδυτές
Ξεκάθαρη κλοπή που προσπαθούν να την κρατήσουν κρυμμένη, με τη βοήθεια των ΜΜΕ

Για ένα κομμάτι ψωμί παραδίδουμε τον κρυμμένο θησαυρό που μας έχει χαρίσει η φύση σε όλο τον θαλάσσιο ελληνικό χώρο –γι αυτό και η Τουρκία προσπαθεί να μπλοκάρει την εκμετάλλευσή του-, την ώρα που όλοι πιστεύαμε ότι με τα πετρελαϊκά κοιτάσματα που έχουν εντοπισθεί θα μπορούσαμε να αναπνεύσουμε οικονομικά και να ξεφύγουμε από τη μέγγενη των αδίστακτων και αχόρταγων δανειστών – εταίρων μας.

Αλλά η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων –την οποία έδωσε στη δημοσιότητα πριν από 2 εβδομάδες το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής- έφερε την ανώμαλη προσγείωση και πάνε περίπατο οι ελπίδες για έξοδο από το… κλουβί.

Σύμφωνα με τους όρους, προβλέπεται ότι το μίσθωμα που θα εισπράττει το Ελληνικό Δημόσιο θα ανέρχεται σε ποσοστό 4%(!!!) επί της παραχθείσης ποσότητας υδρογονανθράκων ή θα είναι σε… είδος!!!
Αλλά και αυτό το 4% θα είναι… κουτσουρεμένο, γιατί θα εκπίπτει στον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος!
Αυτό θα είναι όλο κι όλο το κέρδος της χώρας μας από την αξιοποίηση – πώληση των πετρελαϊκών κοιτασμάτων.

Αντιλαμβανόμενοι οι κυβερνώντες ότι θα προκληθεί αναστάτωση με τη γνωστοποίηση της αντιπαροχής που θα έχει η Ελλάδα, καθώς η εκτίμηση είναι ότι η κυβέρνηση πουλάει μπιρ παρά τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και στην Κρήτη –τα οποία με βάση τις έρευνες που έχουν γίνει είναι εκμεταλλεύσιμα και μεγάλης αξίας-, πέρασαν μέσα από τις φιλικές τους εφημερίδες την άποψη ότι η Ελλάδα θα έχει έσοδα… 30%, κάνοντας λογαριασμό… εβραϊκό: Ότι οι εταιρείες που θα προκριθούν θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος 20% -που τον πληρώνει και το σουβλατζίδικο με βάση τον τζίρο που κάνει- και θα υποχρεούνται και σε πρόσθετο περιφερειακό φόρο 5%.

Όπως έγινε γνωστό, για τα ελληνικά πετρελαϊκά κοιτάσματα ενδιαφέρονται τουλάχιστον τέσσερις κολοσσοί του κλάδου, οι οποίοι και θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Από την ύπαρξη τέτοιου ενδιαφέροντος προκύπτει το αυτονόητο:
Ότι τα κοιτάσματα στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο έχουν πάρα πολύ «ψωμί». Κι εμείς (σαν λαός) γι αυτόν τον θησαυρό θα πάρουμε ψίχουλα…

Πηγή εφημ. «Το Παρόν»

Σχόλιο ιστολογίου: Η πόρτα της φυλακής άνοιξε με την συγκεκριμένη κυβερνητική μεθόδευση. Το ζήτημα είναι αν η επόμενη κυβέρνηση αποφασίσει να ρίξει στα μπουντρούμια όλους εκείνους που σήμερα ξεπουλάνε τη χώρα…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]