Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Πούτιν αργά ή γρήγορα θα σήκωνε το γάντι…

Η κρίση μεταξύ Μόσχας και Δύσης λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις και ειδικά για τη χώρα μας το εμπάργκο ελληνικών αγροτικών προϊόντων προς τη Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό και πολλαπλά επιζήμιο για την ελληνική οικονομία.
Η ελληνική διπλωματία έχει προβεί μεν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ωστόσο ως την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές, η Ρωσία δεν φαινόταν πρόθυμη να κάνει εξαιρέσεις.

Η στάση της Μόσχας δεν είναι απρόβλεπτη και όσοι παρακολουθούν τη διεθνή κρίση με επίκεντρο το ουκρανικό ζήτημα περίμεναν ότι, αργά ή γρήγορα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα σήκωνε το γάντι.
Πλέον, οι ψευδαισθήσεις τελειώνουν εδώ. 
Δεν υπάρχουν «οι φίλοι μας οι Ρώσοι», παρά μόνον αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα σε έναν πολυπολικό κόσμο, όπου ο καθένας κοιτάζει το δικό του όφελος.
Με άλλα λόγια, η Ευρώπη είναι μονόδρομος για την Ελλάδα και μόνο στους ευρωπαίους εταίρους της μπορεί να προσβλέπει για βοήθεια και αλληλεγγύη. Και τώρα το καταλαβαίνουν όσοι είχαν «ξεχάσει» τη στάση της Ρωσίας απέναντι στην Κύπρο.

Πηγή εφημ. «Ελεύθερος Τύπος»

Σχόλιο ιστολογίου: Προφανώς ο συντάκτης του σχολίου ξεχνάει ότι μέχρι σήμερα η κυβέρνηση προσπαθούσε να μας πείσει, μέσω των φερέφωνων των ΜΜΕ, ότι η Ελλάδα δεν παράγει τίποτε, αλλά τώρα θα πάθει σημαντική οικονομική ζημιά εξαιτίας του… ρωσικού εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Επίσης, ο σχολιαστής της εφημερίδας ξεχνάει πως ήταν απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να συμμετέχει –συμφωνώντας- στο οικονομικό εμπάργκο της Ευρώπης κατά της Ρωσίας, και φέρει έτσι την απόλυτη ευθύνη για την επιλογή της να σταθεί στο πλευρό της γερμανικής Ευρώπης απέναντι στην Μόσχα.
Άραγε, πρέπει να υποθέσουμε, ο συντάκτης αυτού του σχολιασμού, θα γύριζε και το άλλο μάγουλο, αν ήταν στη θέση του Πούτιν ή θα απεμπολούσε τα συμφέροντα της χώρας του επειδή θα το απαιτούσε μία ομάδα πολιτικών (που θα πρέπει να αναρωτιόμαστε πλέον πολύ σοβαρά κατά πόσο απέχει από το να χαρακτηριστεί «εγκληματική οργάνωση») η οποία δεν διστάζει να παίζει με την φωτιά και την πολύ σοβαρή πιθανότητα έναρξης ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου…
Προφανέστατα, γίνονται τα αδύνατα – δυνατά, προκειμένου να πεισθεί ο Έλληνας πως το συμφέρον του δεν είναι δίπλα στη Ρωσία. Όμως, τόσο στο εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα, όσο και η πολιτική και οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα, κανένας από τους δυτικούς ηγέτες δεν προσπάθησε να την προστατεύσει, δεν προσπάθησε να αποτρέψει την κοινωνική καταστροφή και την γενοκτονία που συντελείται στην χώρα προς τέρψιν και ικανοποίηση των συμφερόντων τραπεζών και funds που δρουν ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο και που λειτουργούν χωρίς να υφίστανται κανέναν απολύτως έλεγχο…!

Είναι προφανές πως στη ζούγκλα της παγκοσμιοποίησης όλοι εργάζονται υπέρ των συμφερόντων τους. Και στο σημείο αυτό, έρχεται εύλογα η ερώτηση: 
Και γιατί η Ελληνική κυβέρνηση εργάζεται υπέρ των συμφερόντων τρίτων και όχι υπέρ της Ελλάδας; 
Και, για ποιο λόγο, εκείνοι που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση Σαμαρά, σπρώχνουν την Ελλάδα προς την ολοκληρωτική καταστροφή; 
Μήπως, επειδή το συμφέρον τους είναι να μην υφίσταται πλέον επί της ουσίας χώρα που λέγεται Ελλάδα, προκειμένου να ικανοποιηθούν στον μέγιστο –ολοκληρωτικό- βαθμό τα γεωπολιτικά, γεωοικονομικά, γεω-ενεργειακά και γεωστρατηγικά τους σχέδια – συμφέροντα; 
Ως πότε η Ελλάδα θα επιλέγει συμμάχους που την καταστρέφουν; 
Ως πότε η Ελλάδα θα επιμένει στον μονόδρομο της Ευρώπης που την καταστρέφει ολοσχερώς;
Και ως πότε οι Έλληνες θα επιλέγουν "ηγέτες" που είναι μαριονέτες;
Τελικά, ενώ ο Πούτιν "σήκωσε το γάντι"  στην επιθετική και απολύτως προκλητική στάση της Δύσης (δεν επιτρέπουν στη Ρωσία ούτε την παροχή ανθρωπιστικς βοήθειας στην Ουκρανία), η ελληνική κυβέρνηση, σε μία κίνηση χαρακτηριστική των προθέσεών της, χωρίς κανέναν δισταγμό "σήκωσε τα πόδια", καλώντας όλες τις πλευρές να "ξεσπάσουν" στην Ελλάδα...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]