Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εμμένει ο Μοντεμπούρ: Παραλογισμός η λιτότητα

Οι πολιτικές μείωσης των ελλειμμάτων είναι ένας οικονομικός παραλογισμός, επανέλαβε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Αρνό Μοντεμπούρ, ο οποίος, με τις απόψεις του αυτές κατά της λιτότητας, έγινε η αιτία να παραιτηθεί σύσσωμη η κυβέρνηση, ύστερα από αίτημα του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ. 

Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να μπει στη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, λέγοντας ότι θέλει να «ανακτήσει την ελευθερία του».

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα είναι μέλος της νέας κυβέρνησης της χώρας, την οποία ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς αναμένεται να σχηματίσει εντός της ημέρας και να παρουσιάσει την Τρίτη.
«Οι πολιτικές μείωσης των ελλειμμάτων (...) είναι ένας οικονομικός παραλογισμός καθώς, αφού καταπνίγουν την ανάπτυξη, δεν επιτυγχάνουν τους ίδιους τους στόχους τους, εξαιτίας της μείωσης της δραστηριότητας», επέμεινε ο Μοντεμπούρ, σε σύντομες δηλώσεις που έκανε στο υπουργείο του.

«Το απόγευμα πληροφόρησα τον πρωθυπουργό ότι, εάν θεωρεί ότι έσφαλλα, εάν πιστεύει ότι οι πεποιθήσεις μου αντίκεινται στην κατεύθυνση της κυβέρνησης της οποίας ηγείται, τότε σε αυτή την περίπτωση θεωρώ απαραίτητο να με αφήσει να φύγω», είπε ο ίδιος.

Το Σαββατοκύριακο, ο Μοντεμπούρ κάλεσε να γίνει μια στροφή 180 μοιρών στη γαλλική οικονομική πολιτική, που υποστήριξε ότι σκοτώνει την ανάπτυξη για χάρη της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Οι δηλώσεις του και η αναταραχή που προκάλεσαν ώθησαν τον Βαλς να υποβάλει στον πρόεδρο Ολάντ την παραίτηση της κυβέρνησής του σήμερα το πρωί.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]