Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δήμευση Ιστορίας

Η Γερμανία δρα σαν να είναι η Τουρκία της Ευρώπης. Η αλαζονική διαχείριση της ισχύος και η εναντίωση στην τήρηση προσχημάτων είναι δύο από τα χαρακτηριστικά μιας χώρας που αρέσκεται από καιρού εις καιρόν να κρούει την κεφαλή της στον τοίχο της Ιστορίας. Ο τοίχος πάντα νικάει, αλλά, μέχρι οι Γερμανοί να παραδεχτούν την ήττα τους, προκαλούν θύματα. Σκορπίζουν θάνατο.

Η πατρίδα μας έχει πληρώσει βαρύτατο φόρο αίματος στον τευτονικό Μινώταυρο. Από την εποχή του Αλάριχου έως τώρα, η στάση της Γερμανίας απέναντι στον λαό και στο έθνος μας είναι ίδια: ληστρική, επεκτατική, μοχθηρή, εκδικητική, απολύτως εχθρική.

Η χρησιμότητα της υπενθύμισης των πεπραγμένων αυτής της χώρας είναι μεγάλη, αφού σημαντική μερίδα των μηχανισμών παραγωγής ιδεολογίας και διαμόρφωσης άποψης ελέγχεται ασφυκτικά από το Βερολίνο. Για να συσκοτίσουν την εικόνα της βαρβαρότητας, συνηθίζουν να κρύβουν τον Χίτλερ πίσω από τον Γκαίτε, τον Αλάριχο πίσω από τον Μπετόβεν και τον Σόιμπλε πίσω από τον Σίλερ. Κι όμως, παρά τον συστηματικό βομβαρδισμό της κοινής γνώμης με προπαγάνδα υπέρ των Γερμανών, η ετυμηγορία του λαού μας είναι οριστική, αμετάκλητη και καταδικαστική για τα εγκλήματα του παρελθόντος αλλά και τα σύγχρονα, που διαπράττει η κυβέρνηση της κυρίας Μέρκελ.

Τώρα η Γερμανία κάνει ακόμα ένα βήμα για την περιθωριοποίηση της πατρίδας μας και τη διευκόλυνση των Σκοπιανών να καπηλευτούν το ιερό όνομα της Μακεδονίας. Γράψαμε για την ανατροπή των συσχετισμών στη ΝΑ Ευρώπη και τις αφόρητες δυσχέρειες στην ελληνική κυβέρνηση που προκαλεί η πρωτοβουλία της καγκελαρίου Μέρκελ για τη διοργάνωση ειδικής Συνόδου Κορυφής για τα δυτικά Βαλκάνια: «Η σύνοδος συγκαλείται στις 28 Αυγούστου στη γερμανική πρωτεύουσα, με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών και των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, σε μια κίνηση ουσίας και συμβολισμού που καθιστά το Βερολίνο επίκεντρο των εξελίξεων».

Η Γερμανία, κάνοντας επίδειξη δυνάμεως στον καθορισμό των εξελίξεων της Βαλκανικής, δεν έχει προσκαλέσει ούτε την Ελλάδα στην ειδική Σύνοδο Κορυφής αλλά ούτε και την Ιταλία (που ασκεί την προεδρία της Ε.Ε.). Και σαν να μην έφτανε αυτό, η κυρία Μέρκελ στις 15 Ιουλίου χαρακτήρισε «βάρος» τη διαφορά Ελλάδας και Σκοπίων για το όνομα του κρατιδίου, προαναγγέλλοντας δραστήρια ανάμειξη της χώρας της στην υπόθεση. Συμπεριφέρεται, δηλαδή, λες και έχει δημεύσει τα ιστορικά δίκαια και την άυλη πολιτισμική κληρονομιά της πατρίδας μας και ετοιμάζεται να διανείμει τα ιμάτιά μας στον κάθε... περαστικό. Κάτι το οποίο πόρρω απέχει από την «αλληλεγγύη» που οφείλουν να επιδεικνύουν οι «εταίροι».

Πάλι θα αποτύχουν οι Γερμανοί...

Πηγή "Κυριακάτικη Δημοκρατία"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]