Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Πούτιν απαντά με εμπάργκο στους υπόδουλους της Μέρκελ

Η φιλογερμανική στάση Σαμαρά – Βενιζέλου στην κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία έχει γυρίσει μπούμεραγκ από τη Ρωσία

Άλλο ένα χτύπημα δέχτηκε (και πρόκειται να γίνει εμφανές σε όλο του το μέγεθος τις επόμενες εβδομάδες) η ελληνική οικονομία μετά την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να βάλει εμπάργκο εισαγωγής στη ρωσική επικράτεια κατά των ευρωπαϊκών προϊόντων.

Η Ελλάδα αναμένεται να πληγεί ανεπανόρθωτα (ενώ διανύει μία πρωτοφανή σε μέγεθος και έκταση οικονομική κρίση) και οι αγροτικές επιχειρήσεις θα σηκώσουν το βάρος (θα καταστραφούν οικονομικά οι αγρότες) της εθελόδουλης εξωτερικής πολιτικής του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η ελληνική κυβέρνηση παίρνοντας την πλευρά της Γερμανίας στην ουκρανική κρίση έφερε τη χώρα σε μία δυσμενή κατάσταση και τις ελληνορωσικές σχέσεις στο ναδίρ, όπως ποτέ δεν είχε γίνει ξανά από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και έπειτα.

Το ταξίδι στην Ουκρανία
Όλοι θυμόμαστε τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, να επισκέπτεται την Ουκρανία σε ένα ταξίδι που κανείς δεν κατάλαβε το νόημά του. Ήταν τους μήνες που η Ελλάδα είχε αναλάβει την ευρωπαϊκή προεδρία και ο Βενιζέλος ήταν ο επικεφαλής των υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης. Τότε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε με τη στάση του εκφραστεί, σαφώς, υπέρ των χειρισμών της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ, χωρίς να κρατήσει ούτε καν τα προσχήματα.
Η ρωσική πλευρά αντέδρασε έντονα μη εξαιρώντας από το εμπάργκο τα ελληνικά προϊόντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι επί χρόνια, η Αθήνα ήταν προνομιακός συνομιλητής της Μόσχας, ενώ ρωσικά συμφέροντα είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την ελληνική αγορά. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια είναι αθρόα η επίσκεψη ρώσων τουριστών στην Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, πράγμα που έδειχνε ότι τα ανοίγματα της ελληνικής διπλωματίας είχαν αποδώσει.
Οι Σαμαράς και Βενιζέλος, όμως, προσδεμένοι στο άρμα της Μέρκελ, βάζουν ακόμη μία φορά σε κίνδυνο τα ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα των αγροτών, τα οποία υποτίθεται ότι προασπίζουν με τη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική που ασκούν.

Στροφή προς Τουρκία και Ισραήλ
Τα νούμερα είναι αμείλικτα, ως προς το τι πρόκειται να χάσει η ελληνική οικονομία, ως αποτέλεσμα του… γλειψίματος στο Βερολίνο. Οι παραγωγοί αγρότες ροδάκινων και σταφυλιών σύντομα θα βρεθούν στα πρόθυρα της απόγνωσης. Η Ρωσία εισήγαγε το 8,7% των λαχανικών και το 7,8% των φρούτων. Τεράστιο μέρος αυτών των ποσοστών προέρχονταν από την ελληνική αγροτική παραγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οικονομικών αναλυτών από την ρωσική πρωτεύουσα, ο πρόεδρος Πούτιν έχει ήδη στραφεί προς άλλες χώρες με παρόμοια προϊόντα, όπως η Τουρκία και το Ισραήλ.
Έτσι, η Αθήνα θα δεχτεί άλλη μία «σφαλιάρα» από την Άγκυρα, ενισχύοντας την οικονομική δύναμή της και αναπτύσσοντας την επιρροή της προς τη Μόσχα, αφού θα εκμεταλλευτεί –φυσικά- την μοναδική ευκαιρία που της δίνεται και έτσι θα ενισχύσει τις ρωσοτουρκικές σχέσεις.

Πηγή: «Το Χωνί»

Σχόλιο ιστολογίου: Γιατί δεν επιλέχθηκε από την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου η άρνηση της ελληνικής συμμετοχής στις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας; Προτάσσοντας την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και τις ιδιαιτερότητες που έχουν επιβληθεί στην ελληνική οικονομία, θα ήταν δυνατόν να αρνηθούν οι «έλληνες ηγέτες» την συμμετοχή της Ελλάδας στον οικονομικό – ψυχρό πόλεμο της Δύσης κατά της Ρωσίας και τα αντίμετρα του Πούτιν κατά της Δύσης (ουσιαστικά κατά της Ευρώπης) να γινόταν μία χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα, ώστε να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη, αντί να υποστεί μία επιπλέον οικονομική καταστροφή, στον βωμό των συμφερόντων (πολιτικών και οικονομικών) των «φίλων» της Δύσης… 
Δεν υπήρξε από την πλευρά της κυβέρνησης Σαμαρά μία πρόβλεψη - αντιστάθμιση οφελημάτων και απωλειών της Ελλάδας, πριν αποφασισθεί η συμμετοχή της χώρας κατά της Ρωσίας; 
Και εν πάσει περιπτώσει, γιατί η Ελλάδα να «πληρώνει το μάρμαρο», προκειμένου να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα τρίτων; 
Τι έχει να απαντήσει σε αυτά τόσο ο κρυπτόμενος «πρωθυπουργός» Αντώνης Σαμαράς, όσο και η άλλη πολιτική καρικατούρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας της χώρας θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται έγκλειστος σε κάποια φυλακή, με σωρεία εναντίον του κατηγοριών;
Όσο για τους "έξυπνους χρήσιμους ηλίθιους" που ήδη διαλαλούν πως "δεν είναι σημαντικό το ποσό των 400 - 500 εκατομμυρίων ευρώ που χάνει η χώρα από το ρωσικό εμπάργκο", ας το δώσουν από την δική τους τσέπη στους αγρότες που καταστρέφονται από τις πολιτικές αποφάσεις των μαριονετών της Μέρκελ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]