Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πούτιν: Τέλος των κυρώσεων επιθυμούν πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες

«Πιστεύω ότι πολλοί στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και πολιτικών, συναδέλφων μου, (θέλουν) να βγούμε το συντομότερο δυνατόν από μια κατάσταση που βλάπτει τη συνεργασία μας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
Την εκτίμηση ότι πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες επιθυμούν διακαώς να σταματήσει η αντιπαράθεση με τη Μόσχα και η επιβολή κυρώσεων εκατέρωθεν εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κριμαία, τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία στις αρχές του έτους.
«Πιστεύω ότι πολλοί στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και πολιτικών, συναδέλφων μου, (θέλουν) να βγούμε το συντομότερο δυνατόν από μια κατάσταση που βλάπτει τη συνεργασία μας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Πούτιν υποστήριξε ότι πρόσφατα συνομίλησε με τον Φρανσουά Ολάντ και ένιωσε ότι την ίδια αίσθηση (για τις κυρώσεις) είχε και ο Γάλλος ομόλογός του.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε μια συνάντηση που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με τον Γάλλο επιχειρηματία Φιλίπ ντε Βιγιέρ ο οποίος σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα ψυχαγωγικό συγκρότημα στην Κριμαία.
Από το Ελσίνκι, έγινε γνωστό ότι ο Πούτιν έχει προσκαλέσει τον Φινλανδό πρόεδρο Σάουλι Νιινίστο να τον επισκεφθεί αύριο στο Σότσι για να συζητήσουν το θέμα της Ουκρανίας. Η φινλανδική προεδρία σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» με αντικείμενο την ουκρανική κρίση.

Στρατιωτική δύναμη στην Κριμαία ενέκρινε ο Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την έγκριση ενός ειδικού προγράμματος για να αναπτυχθεί στρατιωτική δύναμη στην Κριμαία. Παραιτήθηκε ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στο Λουγκάνσκ. Στη νότια Ρωσία τα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια.
Κατά την επίσκεψή του στην Κριμαία ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι Ρώσοι πρέπει να κινητοποιηθούν για να προασπίσουν τη χώρα τους, αλλά όχι για να συγκρουστούν με τον υπόλοιπο κόσμο.

«Πρέπει ήρεμα, με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα να οικοδομήσουμε τη χώρα μας, όχι να περιχαρακωθούμε και να αποκλειστούμε από τον έξω κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τερματιστεί η αιματοχυσία στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, συμπληρώνοντας: «Το υπουργείο Άμυνας έχει προετοιμάσει ένα ειδικό πρόγραμμα για να συσταθεί και να αναπτυχθεί στρατιωτική δύναμη στην Κριμαία. Ενέκρινα αυτό το πρόγραμμα, δεν θα είναι υπερβολικό, ούτε ακριβό».

Ράσμουσεν: «Οι φιλοδοξίες του Πούτιν εκτείνονται πέραν της Ουκρανίας»
Οι φιλοδοξίες του Βλαντίμιρ Πούτιν εκτείνονται και πέραν της Ουκρανίας", υποστήριξε την Τετάρτη, από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν.

"Ανησυχώ ότι οι ρωσικές φιλοδοξίες, οι φιλοδοξίες του Πούτιν, εκτείνονται πέραν της Ουκρανίας", είπε ο Ράσμουσεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Ισλανδό πρωθυπουργό Σιγκούντουρ Νταβίντ Γκουνλάουγκσον.

"Παρακολουθήσαμε την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας, είδαμε την ισχυρή στήριξη της Ρωσίας στην αποσταθεροποίηση της ανατολικής Ουκρανίας. Όμως, πραγματικά βλέπουμε επίσης ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τις μακροχρόνιες διενέξεις στην Υπερδνειστερία, στην ανατολική Μολδαβία και στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία, στη Γεωργία", πρόσθεσε.

Η Αμπχαζία και η Νότια Οσετία είναι οι δύο αυτονομιστικές περιοχές της Γεωργίας που η Ρωσία έχει αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες. Η Μόσχα πάντως δεν έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Υπερδνειστερίας από τη Μολδαβία.

Ο Ράσμουσεν τόνισε ότι η Ρωσία έχει συμφέρον να εμποδίσει την ένταξη αυτών των χωρών στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. "Φιλοδοξία της Ρωσίας είναι να εγκαθιδρύσει μια σφαίρα επιρροής στο κοντινό περιβάλλον της", είπε.

Το ΝΑΤΟ, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στηρίζει την Ουκρανία, μολονότι η χώρα αυτή δεν είναι μέλος του και ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο πρόκειται να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ της Βρετανίας, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Αντιθέτως, με τη Ρωσία "αποφασίσαμε από τον Απρίλιο να διακόψουμε κάθε συνεργασία", υπενθύμισε ο Ράσμουσεν.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο γραμματεύς, φύσεως γενικής

    Ο Ράσμουσεν τόνισε ότι η Ρωσία έχει συμφέρον να εμποδίσει την ένταξη αυτών των χωρών στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

    κχ
    Και γιατί δεν μας λέγει ο κ. Ράσμουσεν σε τι εξυπηρετεί η Βορειοατλαντική Συμμαχία, άλλως ΝΑΤΟ, και προτιμά να κάνει"την πάπια", κατά το κοινώς λεγόμενο. Η Βορειοατλαντική Συμμαχία ρόλο είχε να μας προφυλάξει από τα αρπακτικά νύχια της άλλοτε ΕΣΣΔ, κάτι το οποίο σήμερα δεν υπάρχει. Τι, λοιπόν, exist, ώστε να δικαιολογείται ή existence (γαλλικό αυτό) της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, τα γαμψά νύχια της οποίας θέλουν να αρπάξουν όλο τον Πλανήτη με το δόλωμα των ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών κατόπιν δανείων ; Καλός πελάτης είναι όποιος δανείζεται, για να εξοπλίζεται, από τις εντάσεις που φτιάχνουν σκόπιμα τα υπόγεια των βορειοατλαντικών σύμμαχων.

    Όπως ήταν σάπιο κάποτε το Βασίλειο της Δανιμαρκίας - σημ. ο Σαίξπηρ άλλο Βασίλειο είχε κατά νου - άλλο τόσο σάπιο είναι και το Βασίλειο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και ο εκπροσωπών αυτό γενικός γραμματέας κύριος Ράσμουσεν. Οι γραμματείς είναι πάντα ίδιοι όσα χρόνια κι αν περάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]