Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανάμεσα στο χρήσιμος και ηλίθιος προτιμώ να είμαι χρήσιμος και επωφελής


Me (1)


Του Μπάμπη Παπασπύρου

Είναι γνωστό σε όλους..

ότι ο Έλληνας γενικά είναι φιλότιμος και εγωιστής…

Το εγωιστής βάλτε το εντός εισαγωγικών μιας και τα τελευταία χρόνια, αυτό μάλλον πήγε περίπατο μαζί με την αξιοπρέπεια και την λεβεντιά.

Σίγουρα θέλει να φαίνεται ότι κάπου είναι χρήσιμος…

Εδώ όμως είναι το θέμα..να είσαι χρήσιμος αλλά υπό ποια έννοια..πως..


Ας δούμε όμως τι σημαίνει να είσαι χρήσιμος...

Χρήσιμος θεωρείται αυτός που μπορεί ή είναι κατάλληλος να χρησιμοποιηθεί επωφελώς, ωφέλιμος.

Και στα αρχαία, (ιδίως για πολίτη) αυτός που προσφέρει επωφελείς υπηρεσίες στην πατρίδα του, χρηστός.

Ο Βλαντίμιρ Λένιν περιέγραφε διανοουμένους και άλλους ανένταχτους συναγωνιστές και συνοδοιπόρους, και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, που συνεπικουρούσαν το μπολσεβικικό κίνημα, χωρίς να αποτελούν μέλη του. Τι σημαίνει να είσαι (ή να γίνεσαι) “χρήσιμος ηλίθιος”; Ότι απλά γίνεσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης πιστεύοντας και υπηρετώντας έναν σκοπό που καπελώνουν άλλοι και που απλά σε ανέχονται για όσο τους προσφέρεις αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες σου, ενώ όταν πάψουν να σε χρειάζονται παίρνεις πόδι (και ας αμαυρώνεται και η υστεροφημία σου, άμα λάχει...).

Τα τελευταία χρόνια και ειδικά με την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας και την κατάληψη της Ελλάδας από την τρόικα και τα οικονομικά συμφέροντα, που κρύβονται πίσω απ αυτήν…

τα κόμματα αξιοποιούν στο έπακρο όλες τις δυνατότητες και όλα τα μέσα που διαθέτουν, για να επιστρατεύσουν και χρησιμοποιήσουν όλο και περισσότερους “χρήσιμους ηλίθιους”…

Αυτοί είναι οι πρωτεργάτες, οι υποστηρικτές της κυβερνητικής ή της κομματικής προπαγάνδας, οι άνθρωποι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πολιτικούς που έχουν θεοποιήσει, που τους έχουν κάνει ίνδαλμα και εικόνισμα…

Είναι οι άνθρωποι που σε αρκετές περιπτώσεις έχουν πέσει θύμα της ιδέας ότι δήθεν υπηρετούν έναν σκοπό…

Στην ουσία το μόνο που κάνουν είναι,με κλειστά μάτια και αυτιά να λιβανίζουν, να χειροκροτούν και επικροτούν, ότι μα ότι τους πλασάρουν..το οποίο το δέχονται αβίαστα και το καταπίνουν αμάσητο...

Είναι οι άνθρωποι που πρέπει απλά να στηρίζουν, να υποστηρίζουν, να τρέχουν για τα συμφέροντα τα προσωπικά και τις μάταιες φιλοδοξίες κάποιων, που το μόνο τους μέλημα είναι να παραμείνουν γατζωμένοι στην εξουσία, ή να διατηρήσουν την όποια καρέκλα βουλευτική ή άλλη έχουν…

Φυσικά οι “χρήσιμοι ηλίθιοι” είναι αναλώσιμοι και όταν τελειώσει η αποστολή τους, αντικαθίστανται από άλλον που περιμένει στην ουρά, για να θυσιαστεί και αυτός όταν έρθει η σειρά του..

Όπως αντιλαμβάνεστε οι “χρήσιμοι ηλίθιοι”, είναι κατευθυνόμενοι, πειθήνια όργανα,δεν εξυπηρετούν κάποιον ανώτερο σκοπό ή ιδέα, απλά υπηρετούν και στηρίζουν προσωπικά συμφέροντα κάποιων, που σε αρκετές περιπτώσεις, στρέφονται κατά της πατρίδας..

Ε ναι λοιπόν δεν τίθεται θέμα συζήτησης και επιλογής..

Ανάμεσα στο...

Χρήσιμος και στο...

“Χρήσιμος ηλίθιος”…

Προτιμώ να είναι χρήσιμος και επωφελής για την πατρίδα μου...

ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ..

Προτιμώ…

Να βλέπω, να μιλάω, να ακούω με τους δικούς μου αισθητήρες και να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις και το καθαρό μου κούτελο, για την πατρίδα μου…

Χωρίς όρους, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς συμβιβασμούς…

Όπλο μου η ελπίδα, η δύναμη και η καθαρότητα της σκέψης και της ψυχής...



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Όλη η "ουσία" συμπυκνωμένη σε αυτή την φράση:
    "Στην ουσία το μόνο που κάνουν είναι,με κλειστά μάτια και αυτιά να λιβανίζουν, να χειροκροτούν και επικροτούν, ότι μα ότι τους πλασάρουν..το οποίο το δέχονται αβίαστα και το καταπίνουν αμάσητο..."

    Και το ανωτέρω φαινόμενο ΔΕΝ είναι κυρίαρχο ΜΟΝΟΝ στην πολιτική, αλλά ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ! Και ίσως το ποιο αξιοπερίεργο για κάποιους είναι ότι ισχύει ιδιαίτερα στον ακαδημαϊκό/επιστημονικό τομέα, όπου όλοι οι... "πολιτικά ορθώς", "σοβαροί" "επιστήμονες" με τα πολλά πτυχία, το μόνον που ουσιαστικά κάνουν είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που γράφει η παραπάνω φράση:
    λιβανίζουν,χειροκροτούν και επικροτούν, ότι τους πλασάρει η "Αυθεντία" της κατεστημένης άποψης,το οποίο το δέχονται αβίαστα και το καταπίνουν αμάσητο!

    Το μεγάλο πρόβλημα στην σημερινή "προοδευτική","ανεκτική","πολυπολιτισμική" κοινωνία των ...."εξυπνων τηλεφώνων για ηλιθίους" είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ! Και δυστηχώς χωρίς αυτά τα 2 είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να αναπτυχθεί ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, το θεμέλιο του ΠΡΑΓΜΑΤΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]