Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Frau Μέρκελ «άνοιξε την όρεξη» των Σκοπίων

Τι συζήτησαν χθες ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ κ. Ιβάνοφ με το νέο διαπραγματευτή Β. Ναουμόφσκι

Στην Άνγκελα Μέρκελ αποδίδουν οι Σκοπιανοί την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για την ονομασία και με αφορμή την άφιξη του Μάθιου Νίμιτς στην περιοχή την άλλη εβδομάδα.
Επιβεβαιώνοντας την πρόσφατη αποκάλυψη ότι η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνάντηση των κρατών της πρώην Γιουγκοσλαβίας και της Αλβανίας χαρακτήρισε «βάρος» το ζήτημα του ονόματος, που –όπως είπε- «μπορούμε να κάποιον τρόπο να επιλύσουμε», ο πρώην πρέσβης των Σκοπίων Ρίστο Νικόφσκι διατύπωσε την άποψη ότι η επίσκεψη του ειδικού διαπραγματευτή του ΟΗΕ στις δύο χώρες είναι αναμφίβολα συνάρτηση της δέσμευσης που ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

«Είναι μία πρόκληση, γιατί η Μέρκελ δεν έδειξε με κάποιον τρόπο ότι θα βοηθήσει εμάς, αλλά μόνο ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα στην περιοχή, φέρεται ότι τόνισε ο κ. Νικόφσκι κατά τη συνάντησή του στην προεδρική βίλα Βόντνο με τον πρόεδρο των Σκοπίων Γκεόργκι Ιβάνοφ και το νέο διαπραγματευτή Βάσκο Ναουμόφσκι.

Κατά τη συνάντηση στην προεδρική βίλα, ο Σκοπιανός πρόεδρος, μετά την ενημέρωση από τον κ. Γκιολέφσκι, ευχήθηκε στον διάδοχό του επιτυχή εκτέλεση των νέων καθηκόντων του.
Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Ζόραν Γκιολέφσκι για το έργο του ως απεσταλμένου του κράτους στη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ από το 2008 έως τον Ιούνιο του 2014, που διορίστηκε ως υπουργός Άμυνας του νοτιοσλαβικού κράτους.
Ο Βάσκο Ναουμόφσκι είναι ο τέταρτος διαπραγματευτής στις συνομιλίες για τη διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα, που τελείται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και θα συναντηθεί με τον Μάθιου Νίμιτς την προσεχή Δευτέρα στα Σκόπια.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]