Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

CIA - NSA - FBI προς Ομπάμα: Μην παίζεις με τον Πούτιν

"Μην παρουσιάζετε ψευδή ή ανύπαρκτα στοιχεία", λένε στον Λευκό Οίκο πρώην υπάλληλοι της CIA, της NSA και του FBI

Μετά την πτώση του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών πτήση 17, πάνω από την Ουκρανία, εν μέσω ενός τοπικού εμφύλιου πολέμου και τη δημιουργία μιας αντιπαράθεσης των ΗΠΑ με τη Ρωσία, Αμερικανοί βετεράνοι των μυστικών υπηρεσιών (CIA,NSA) προτρέπουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία τα οποία έχει (ποια στοιχεία έχει) για να σβήσει η υπερβολή που δίνεται στην τραγωδία αυτή.

Την έκθεση υπογράφουν οι βετεράνοι επαγγελματίες των μυστικών υπηρεσιών που απευθύνεται προς τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών των Αμερικής- Μπαράκ Ομπάμα με θέμα:
Οι μυστικές υπηρεσίες για την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους.

Περίληψη:
Οι εντάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ρωσίας που αναπτύσσονται με επισφαλή τρόπο στο θέμα της Ουκρανίας, δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι οι σύμβουλοί σας έχουν εκτιμήσει πλήρως τον κίνδυνο της κλιμάκωσης.

Οι New York Times και άλλα μέσα ενημέρωσης μεταχειρίζονται αυτά τα ευαίσθητα θέματα μονόπλευρα, λαμβάνοντας ως σύνθημα τις πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης.
Δώδεκα ημέρες μετά την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους η κυβέρνησή σας εξακολουθεί να εκδίδει συντονισμένη αξιολόγηση των πληροφοριών που συνοψίζονται σε ό, τι στοιχεία υπάρχουν για να προσδιορισθεί ποιος είναι ο υπεύθυνος- πολύ λιγότερο να υποστηρίξει πειστικά τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις ότι το αεροπλάνο το κατέρριψαν από έναν ρωσικό πύραυλο που έπεσε στα χέρια των Ουκρανών αυτονομιστών.

Η διοίκησή σας, κύριε πρόεδρε, δεν έχει παράσχει καμία δορυφορική εικόνα που να δείχνουν ότι «οι αυτονομιστές είχαν τέτοια όπλα και πολλά άλλα».
Υπάρχουν, όμως πολλά άλλα «σκυλιά που δεν έχουν γαυγίσει ακόμη» και η αξιοπιστία της Ουάσιγκτον και η δική σας θα συνεχίζει να διαβρώνεται, αφού είστε απρόθυμοι – ή δεν μπορείτε – να παρουσιάσετε πιο απτά αποδεικτικά στοιχεία σε αυτά που υποστηρίζει η διοίκησή σας.

Εμείς που είμαστε πρώην επαγγελματίες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ με ένα σωρευτικό κύκλο εμπειρίας τουλάχιστον 260 ετών σε διάφορους τομείς των πληροφοριών, έχουμε ενστάσεις στη γραμμή που ακολουθείτε.

Εμεις, οι υπογράφοντες, πρώην αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας την ανησυχία μας, για τα στοιχεία που έχετε προσκομίσει μέχρι στιγμής, ώστε να κατηγορήσετε την Ρωσία για την κατάρριψη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών στην πτήση 17.

Έχουμε αποσυρθεί από την κυβερνητική υπηρεσία και κανένας από εμάς δεν βρίσκεται σε κατάσταση μισθοδοσίας από το CNN, FOX News ή οποιαδήποτε άλλο συμφέρον. Πρόθεσή μας είναι, αυτό το μνημόνιο να αποτελέσει μια νέα, διαφορετική οπτική γωνία.

Εμείς, ως βετεράνοι αναλυτές των υπηρεσιών πληροφοριών έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε, εκτός από τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, για τις οριστικές πληροφορίες μας πριν σπεύσουμε στην κρίση, και πιστεύουμε ότι οι κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας θα πρέπει να βασίζονται σε στερεά και πολύ πιο πειστικά στοιχεία.

Και αυτό ισχύει με τη διοχέτευση με φτυάρια των συμβάντων που δίνονται στη δημοσιότητα για την πτώση του μαλαισιανού αεροσκάφους. Είμαστε πολύ προβληματισμένοι με τον ερασιτεχνικό τρόπο διευθέτησης αυτού του θέματος που περιέχει ασάφειες και σαθρές αποδείξεις, όπως σερβίρονται, κυρίως από τα κοινωνικά δίκτυα που τα διοχετεύετε.

Ως επαγγελματίες των μυστικών υπηρεσιών, είμαστε στεναχωρημένοι από την αντιεπαγγελματική χρήση μερικών πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών μας.
Ως Αμερικανοί, βρισκόμαστε στη θέση να σας προτρέψουμε, ελπίζοντας ότι θα προβείτε σε αυτό, να δημοσιοποιήσετε –εάν πράγματι έχετε πειστικά αποδεικτικά στοιχεία- χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Οι δηλώσεις του Τζον Κέρι έχουν φορτίσει άμεσα ή έμμεσα την υπευθυνότητα της χώρας μας και το κυριότερο χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Οι δηλώσεις αυτές είναι πρόωρες και φέρουν την εικόνα προσπάθειας δηλητηρίασης όποιας Κριτικής Επιτροπής συγκροτηθεί για το ζήτημα.

Το κείμενο υπογράφεται από βετεράνους:
της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας- NSA
της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφορικών - CIA
του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών- FBI
Ανώτατοι στρατιωτικοί και πρώην μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας


Σχόλιο ιστολογίου: Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτοί οι βετεράνοι σίγουρα "κάτι ξέρουν"...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]