Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

CIA: Ουκρανός "λιποτάκτης" κατέρριψε το Boeing!


Το μυστήριο που συνδέει έναν “λιποτάκτη”(;) του Ουκρανικού Στρατού με την πτώση του Boeing 777 
O "πόλεμος της πληροφορίας" που θα αποδώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, επαναλαμβάνεται ως τραγικό λάθος από τις ΗΠΑ, μετά το Ιράκ και στην Ουκρανία

Αποκλειστικό: «Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο άνθρωπος που εκτόξευσε  τον πύραυλο που κατέρριψε το Boeing της Malaysia Airlines (Πτήση 17) τον Μάιο ήταν «λιποτάκτης  του Ουκρανικού Στρατού». Όλα αυτά συνιστούν μια προφανή προσπάθεια εξήγησης των λόγων για τους οποίους ορισμένοι αναλυτές της CIA αποκάλυψαν ότι κάποιες δορυφορικές εικόνες απεικόνιζαν άνδρες με στολές του Ουκρανικού Στρατού, έτοιμους να επιβιβαστούν σε όχημα με συστοιχία πυραύλων»,  γράφει στη νέα δημοσιογραφική έρευνά του ο Robert Parry.

Του Robert Parry*
Consortium News
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

Ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδιώκει να κατασκευάσει επιχειρήματα, ώστε να επιρρίψει ευθύνες στους αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας και τη Ρωσία για την κατάρριψη του Boeing της Malaysia Airlines (Πτήση 17), τα αποδεικτικά στοιχεία φαίνονται να παίρνουν τέτοια τροπή ώστε να ταιριάζουν με το προκαθορισμένο συμπέρασμα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και μια περίεργη εξήγηση του γιατί οι στρατιώτες οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι για την εκτόξευση του μοιραίου πυραύλου φορούσαν, όπως λέγεται, στολές του Ουκρανικού Στρατού.

Την περασμένη Τρίτη, δημοσιογράφοι των συμβατικών ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων των Los Angeles Times και της Washington Post, ήταν παρόντες σε μια ενημέρωση, που αφορούσε πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οποίες αποδεικνύονται βάσιμες οι κατηγορίες εναντίον των Ρώσων και των ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας, για την ανάμιξή τους στο μοιραίο συμβάν. Ενώ ένα μεγάλο μέρος αυτών των ρευστών στοιχείων προερχόταν από αναρτήσεις στα "social media" (Facebook, Twitter, κ.α.), η ενημέρωση των δημοσιογράφων περιελάμβανε επίσης πληροφορίες γύρω από το σημαντικό θέμα του ποιοι έριξαν τον πύραυλο Buk, ο οποίος πιστεύεται ότι κατέρριψε το αεροσκάφος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 298 άτομα που επέβαιναν σε αυτό.


James Clapper, επικεφαλής
της National Intelligence
Μετά το τραγικό συμβάν της προηγούμενης Πέμπτης, πληροφορήθηκα από δική μου πηγή ότι αναλυτές των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ εξέταζαν δορυφορικές εικόνες που έδειχναν άνδρες έτοιμους να επιβιβαστούν σε όχημα με συστοιχία πυραύλων, και οι οποίοι φορούσαν στολές του Ουκρανικού Στρατού. Ωστόσο, η πηγή μου είπε ακόμα ότι οι ίδιοι αυτοί αναλυτές της CIA προσπαθούσαν να έρθουν σε συνεννόηση και κοινή συμφωνία για το εάν μια τέτοια τροπή θα κατέστρεφε τα επιχειρήματα που πασχίζει να κατασκευάσει  η κυβέρνηση των ΗΠΑ, για να κατηγορήσει τους αντάρτες.

Το δημοσίευμα των Los Angeles Times που αναφερόταν στην ενημέρωση των δημοσιογράφων,  παρουσίασε τις ίδιες πληροφορίες ως εξής:
«Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν ήταν μέχρι στιγμής σε θέση να προσδιορίσουν τις εθνικότητες ή την ταυτότητα του πληρώματος που εκτόξευσαν τον πύραυλο. Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι είναι πιθανό ο SA-11 [αντιαεροπορικός πύραυλος] να εκτοξεύθηκε από έναν λιποτάκτη του Ουκρανικού Στρατού, ο οποίος είχε εκπαιδευτεί στη χρήση παρόμοιων πυραυλικών συστημάτων».
Η δήλωση σχετικά με έναν πιθανό «λιποτάκτη» εξηγεί ίσως το γιατί ορισμένοι αναλυτές ισχυρίζονται ότι είδαν στρατιώτες με στολές του Ουκρανικού Στρατού έτοιμους να επιβιβαστούν σε όχημα με συστοιχία πυραύλων στην ανατολική Ουκρανία.

Αλλά υπάρχει και μια άλλη προφανής εξήγηση, την οποία οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ μοιάζουν  απρόθυμες να δεχθούν: το γεγονός ότι ο πύραυλος μπορεί να είχε εκτοξευθεί από κάποιον ή κάποιους που υπηρετούν στον Ουκρανικό Στρατό.

Με άλλα λόγια, ίσως να βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα περίπτωση, κατά την οποία η της κυβέρνηση των ΗΠΑ «χειρίζεται» πληροφορίες κατά το δοκούν, ώστε να εφαρμόσει αργότερα μια επιθυμητή πολιτική, όπως συνέβη στην πορεία προς τον πόλεμο με το Ιράκ.

Οι Los Angeles Times ανέφεραν επίσης:
«Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών δεν έχουν δημοσιοποιήσει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Ρωσικός Στρατός διαδραμάτισε  άμεσο ρόλο στην κατάρριψη του Boeing ή στην κατάρτιση αυτονομιστών, οι οποίοι θα έκαναν χρήση του πυραυλικού συστήματος SA-11. Ωστόσο, όπως δήλωσαν την Τρίτη, ο ρωσικός στρατός έχει εκπαιδεύσει Ουκρανούς αυτονομιστές στον χειρισμό αντιαεροπορικών πυραύλων σε μια βάση στη νοτιοδυτική Ρωσία».
Αν και αυτή η τελευταία κατηγορία επίσης στερείται επαληθεύσιμων στοιχείων  –και θα μπορούσε να αναφέρεται στην εκπαίδευση ανδρών σε λιγότερο ισχυρά αντιαεροπορικά όπλα, όπως τα λεγόμενα MANPADS– το βασικό ερώτημα είναι εάν η ρωσική κυβέρνηση έχει εκπαιδεύσει τους αντάρτες στο χειρισμό ενός εξελιγμένου αντιαεροπορικού συστήματος, όπως είναι το πυραυλικό σύστημα SA-11, και στη συνέχεια αποδείχθηκε τόσο ριψοκίνδυνη ώστε να παράσχει μία ή περισσότερες συστοιχίες πυραύλων στους αντάρτες  –  ενώ γνώριζε ότι οι πύραυλοι θα μπορούσαν να φθάσουν σε ύψος πάνω από 30.000 πόδια, όπου και φθάνουν τα επιβατικά αεροσκάφη των πολιτικών αερογραμμών.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει διαψεύσει ότι προέβη σε μια τόσο επικίνδυνη πράξη, για να μην πούμε παρανοϊκή, ενώ οι αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας επίσης διέψευσαν ότι έχουν στην κατοχή τους μια συστοιχία πυραύλων αυτού του τύπου. Αλλά το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι:

Ψεύδονται οι Ρώσοι και οι ρωσόφωνοι αντάρτες, ναι ή όχι;

Για τον σκοπό αυτό, θα χρειαστεί μια σοβαρή και αμερόληπτη έρευνα. Παρ’ όλα αυτά, όσα δηλώνει η κυβέρνηση Ομπάμα και όσα μεταδίδουν μέχρι σήμερα τα περισσότερα συμβατικά μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ δεν είναι παρά άλλο ένα παράδειγμα του «πολέμου της πληροφορίας»,  με την γνωστή τακτική συναρμολόγησης στοιχείων που θα ενοχοποιούν τον αντίπαλο, ανεξάρτητα από τα πραγματικά στοιχεία, και στη συνέχεια, της περιθωριοποίησης κάθε πληροφορίας που θα ανέτρεπε το επιθυμητό συμπέρασμα.

Αυτό ήταν ακριβώς το μαζικά προκατασκευασμένο σκεπτικό που οδήγησε τις Ηνωμένες Πολιτείες στην καταστροφική εισβολή στο Ιράκ, και το οποίο, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν έγινε καθόλου μάθημα για τους σημερινούς ιθύνοντες της αμερικανικής κυβέρνησης.

* Ο Robert Parry έχει υπηρετήσει την δημοσιογραφική έρευνα επί σειρά ετών. Έγινε ευρύτερα γνωστός για την έρευνα που οδήγησε στο σκάνδαλο αποκαλύψεων που αφορούσε στην εκπαίδευση των Contras στο Ιράν τη δεκαετία του ’80.

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!


Σχόλιο ιστολογίου: Σε καιρό πολέμου (στρατιωτικού ή οικονομικού) η είδηση είναι το πρώτο θύμα της προπαγάνδας. Μάλιστα, η καλή προπαγάνδα στοχεύει στην διασπορά σύγχυσης και ως προς την αληθοφάνεια μίας είδησης που η ίδια ενσπείρει, προσδοκώντας στο μέγιστο αποτέλεσμα, δηλαδή την αμφισβήτηση ΟΛΩΝ των ειδήσεων. Η διασπορά, λοιπόν, προπαγανδιστικών ειδήσεων προσδοκά σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, τα οποία διανθίζονται με θεωρήματα (λογικά ή παράλογα) και έτσι αυτή η προπαγάδνα καθιστά την διασπορά των ειδήσεων με τελική πολλαπλασιαστική ισχύ και εύρος, ιδιαίτερα στην πλευρά του αντιπάλου, ο οποίος την αναμεταδίδει με την δική του θεώρηση, αλλά αποδεχόμενος ουσιαστικά (κι εδώ είναι το μεγάλο αυτού αυτού του τύπου προπαγάνδας) το μερικό δίκαιο και την μερική πληρότητα της ενημέρωσης από την πλευρά του αντιπάλου. Έτσι, υποσυνείδητα γίνεται η σπορά της αμφιβολίας η οποία μετέπειτα "καλλιεργείται" καταλλήλως με άλλες παρόμοιου τύπου "ειδήσεις" που τελικά οδηγούν στην παραδοχή του "δίκαιου" εκείνου που στρατηγικά επιτίθεται μέσω της προπαγάνδας. Το παραπανω κείμενο αποτελεί την απόδειξη του ότι η προπαγάνδα είναι εκείνη η επιστήμη που επιχειρεί να καθορίσει τα σύνορα και τους ισχυρούς του μέλλοντος, αδιαφορώντας φυσικά όχι μόνο για την αλήθεια, αλλά και για τις παράπλευρες (υπαρκτές) απώλειες ανθρωπίνων ζωών που προκαλεί ή που πρόκειται να προκαλέσει... Αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει, δεν είναι μόνο η στοχευμένη πολυεπίπεδη υφιστάμενη δυτική προπαγάνδα, αλλά η κλιμάκωσή της μέσω της δαιμονοποίησης της Ρωσίας και ιδίως του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν. Δαιμονοποίηση η οποία ως κύριο σκοπό έχει την "ηθική προετοιμασία" του δυτικού κόσμου για την επόμενη ημέρα...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ Η ΟΙ ΡΩΣΟΙ ? ? ?

    ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]