Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ευρώπη πληρώνει την Τουρκία για κάνει δουλεμπόριο!!!


Απίστευτο και όμως αληθινό! Οι Βρυξέλλες πληρώνουν στην Άγκυρα περισσότερα χρήματα από όσα δίνουν στην Ελλάδα, για να μειωθεί η λαθρομετανάστευση! Και το δουλεμπόριο στο Αιγαίο αυξάνεται συνεχώς!

Την ώρα που ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ζητάει από την Ευρωπαία Επίτροπο για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλστρομ, 15 εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση του Λιμενικού και αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί από το κοινό (μας) ταμείο την Τουρκία, δηλαδή τον διακινητή των λαθρομεταναστών, με 100 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από την Ελλάδα, δηλαδή το θύμα του ασκούμενου δουλεμπορίου από την Τουρκία! Όταν μάλιστα, ακόμα και τύποις αν το δει κανείς, σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα παρουσιάζει τριπλάσιο έργο στην αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών σε σχέση με τη γείτονα χώρα.

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Ετησίως το Λιμενικό μας ξοδεύει 60 εκατομμύρια ευρώ για περιπολίες σε 18 νησιά, 18 ώρες το 24ωρο, με 39 σκάφη και 2.000 άτομα προσωπικό. Εάν μάλιστα κάποιος προσθέσει σε αυτές τις δαπάνες και τα χρήματα που απαιτούνται για μία σειρά άλλων κρατικών υπηρεσιών που αφορούν το θέμα της φύλαξης των συνόρων, την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών εντός της χώρας, καθώς και την παροχή ασύλου(!), αντιλαμβάνεται ότι τα 500 εκατομμύρια ευρώ που μας δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για μία επταετία δεν επαρκούν ούτε για τα ελάχιστα.

Επομένως, το αίτημα του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, είναι απολύτως λογικό, όπως και τα όσα είπε στην Επίτροπο:
«Κυρία Μάλστρομ, πρέπει να ξέρετε ότι για να αναχαιτίσουμε το αυξημένο ρεύμα μεταναστών προς την Ευρώπη, χρειαζόμαστε χρήματα. Δεν πάει άλλο. Δεν έχουμε λεφτά να κινήσουμε τα σκάφη του Λιμενικού».
Για να πάρει την άκρως κυνική (και δίχως ίχνος σοβαρότητας) απάντηση της Επιτρόπου:
«Την άλλη φορά που θα έρθω στην Ελλάδα θα σας φέρω και ένα μπιτόνι βενζίνη, να φουλάρουμε το ρεζερβουάρ των σκαφών».

Ο υπουργός Ναυτιλίας δεν είναι ο μόνος που ζητάει επισταμένα λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πριν από λίγο καιρό το αίτημα να αυξηθούν τα κονδύλια στην Ελλάδα ετέθη σε σύσκεψη στις Βρυξέλλες, αλλά η απάντηση ήταν «λεφτά δεν υπάρχουν».
Αντίστοιχο αίτημα έχει καταθέσει και η Ιταλία, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα, δέχεται περί τους 10.000 μετανάστες την εβδομάδα!!!

Τι εισπράττουν οι Τούρκοι

Την ώρα, λοιπόν, που η Ελλάδα κινδυνεύει να αντιμετωπίσει μία ανθρωπιστική κρίση, η Τουρκία παρότι δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εισπράττει από το κοινό ταμείο (στο οποίο δίνουμε κι εμείς χρήματα) ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Συγκεκριμένα οι γείτονες εισέπραξαν από το 2007 έως το 2013, εξακόσια (600) εκατομμύρια ευρώ για την φύλαξη των συνόρων τους και την παρεμπόδιση της λαθρομετανάστευσης. Παρόλα αυτά όμως τα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού κύματος είναι μηδαμινά (έως μηδενικά). Χαρακτηριστικό είναι ότι για φέτος μέχρι τα τέλη Μαΐου το ελληνικό Λιμενικό συνέλαβε 7.000 λαθρομετανάστες, όταν οι συλλήψεις της Τουρκικής Ακτοφυλακής δεν ξεπέρασαν τις 2.280. Μήπως τελικά «λεφτά υπάρχουν», αλλά δίνονται στους γείτονες για άλλους σκοπούς και όχι για την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών;

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας και την έκθεση – κόλαφο της FRONTEX, που έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας, η οποία προωθεί μαζικά λαθρομετανάστες προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιλαμβανόμαστε ξεκάθαρα ότι τα χρήματα που τους δίνονται από τις Βρυξέλλες οι Τούρκοι τα χρησιμοποιούν για άλλους σκοπούς. Συγκεκριμένα, η έκθεση περιγράφει με λεπτομέρειες τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία διευκολύνει τους λαθρομετανάστες, τονίζοντας ότι προσφέρει βίζα εισόδου σε υποψήφιους λαθρομετανάστες, κυρίως από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, οι οποίοι φτάνουν στην Κωνσταντινούπολη με πτήσεις τσάρτερ σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.
Στις Βρυξέλλες, λοιπόν, γνωρίζουν καλά αυτή την τακτική της Τουρκίας που μόνο σκοπό έχει να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και να αποσπάσει την κατάργηση της βίζας για τους υπηκόους της που θέλουν να ταξιδέψουν προς τα κράτη – μέλη.
Ερώτημα, λοιπόν, παραμένει το γιατί συνεχίζουν να την χρηματοδοτούν με πακτωλό χρημάτων, που θα έπρεπε να δίνονται σε χώρες που όντως παρουσιάζουν έργο στο μεταναστευτικό, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

Θα έρθουν άλλοι 160.000

Η ανάγκη ενίσχυσης της Ελλάδας με Ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική αν λάβουμε υπόψη μας τις προβλέψεις του υπουργού Ναυτιλίας αλλά και του Υπουργείου Εξωτερικών για νέα, ακόμα μεγαλύτερα, κύματα μεταναστών προς την Ελλάδα το προσεχές διάστημα.

Εκτός από τους 800.000 Σύριους πρόσφυγες που βρίσκονται σε καταυλισμούς στην Τουρκία, τουλάχιστον άλλοι 600.000 βρίσκονται στα σύνορα Ιράκ – Τουρκίας και προσπαθούν να περάσουν στην γειτονική χώρα. Η επόμενη στάση, όπως είναι αναμενόμενο, θα είναι η Ελλάδα. Κύμα λαθρομεταναστών όμως περιμένουν και οι αρμόδιοι και από τη Γάζα αλλά και από την Βόρεια Αφρική, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί σε αυτές τις περιοχές.

12.400 λαθρομετανάστες μπήκαν στην Ελλάδα μόνο το 2014

Ραγδαία έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια οι εισροές των λαθρομεταναστών στη χώρα μας από το Αιγαίο. Η σκληρή φύλαξη των συνόρων στον Έβρο έχει οδηγήσει τους διακινητές μεταναστών στον θαλάσσιο χώρο.
Ενώ το 2012 εισήλθαν από το Αιγαίο περίπου 3.000 λαθρομετανάστες, ο ίδιος αριθμός και λίγο παραπάνω, ήρθε στη χώρα μας, από τους ίδιους «δρόμους» μόνο τον Ιούνιο! Συγκεκριμένα, από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2014 μπήκαν από τα θαλάσσια σύνορα πάνω από 30.000 λαθρομετανάστες. Ωστόσο, το πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η πρακτική, καθώς οι λαθρομετανάστες προσπαθούν με κάθε τρόπο να εισέλθουν στη χώρα μας, ακόμα και με επικίνδυνα για την ασφάλειά τους σκάφη, αποδεικνύεται από τον μεγάλο αριθμό πνιγμών και θανάτων. Εντός του 2014 έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να έρθουν στην Ελλάδα, 95 άνθρωποι, ενώ 39 αγνοούνται. Επιπλέον, καταγράφηκαν 303 περιστατικά διάσωσης από το Λιμενικό, καθώς το ένα στα τέσσερα περιστατικά στα οποία ενεπλάκη το Λιμενικό, αφορούσε διάσωση λαθρομεταναστών.

Πηγή εφημ. «Press Time»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]