Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο πρόγραμμα αντιμετώπισης «έντονων ταραχών» από τον Σεπτέμβριο

Μεταλλικό πλέγμα, όπλα μπογιάς και πλαστικές σφαίρες σκέφτεται να χρησιμοποιήσει η Αστυνομία

Εισηγήσεις για προσθήκη νέων «άσων» στο οπλοστάσιο της ΕΛ.ΑΣ., με στόχο την καταστολή «άγριων» διαδηλώσεων, δέχεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Υπό τον φόβο... αναζωπύρωσης των κινητοποιήσεων από τον Σεπτέμβριο, αξιωματικοί της Αστυνομίας «οργώνουν» την αγορά συστημάτων ασφαλείας και φέρεται ότι έχουν ήδη καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις.

Η πατέντα που εμφανίζεται για πρώτη φορά στους σχετικούς καταλόγους της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται από τη Σουηδία και, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένα μεταλλικό δίχτυ-πλέγμα που ούτε κόβεται ούτε καίγεται, το οποίο θα έχουν στην κατοχή τους οι διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σε αντίθεση με τους βαρείς και δυσμετακίνητους μεταλλικούς φράχτες που στήνονται μπροστά στο Κοινοβούλιο, το δίχτυ -ύψους 2,5 μέτρων- θα μπορεί να μεταφέρεται σε ειδικές τσάντες και θα τοποθετείται γρήγορα σε δρόμους, κόβοντας τη φόρα των διαδηλωτών, αλλά και... εγκλωβίζοντας τους πιο θερμόαιμους ή και ασφαλίζοντας περιμετρικά ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα!

Σε περίπτωση που η προμήθεια και η χρήση του εγκριθούν (αν και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν επιβεβαιώνει ούτε όμως και διαψεύδει την πληροφορία), σύμφωνα με τους ειδικούς θα περιοριστούν η χρήση δακρυγόνων και οι μάχες σώμα με σώμα που συχνά ξεσπούν σε διαδηλώσεις.

Πάντως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επανέρχονται προτάσεις για την προμήθεια περαιτέρω «όπλων», μεταξύ των οποίων τα ειδικά όπλα μπογιάς τύπου paint ball που θα μαρκάρουν με χρώμα τους διαδηλωτές που συμμετέχουν σε επεισόδια, ώστε να γίνονται στοχευμένες συλλήψεις. Επιπλέον, φαίνεται να επαναφέρεται η εισήγηση για εντατικοποίηση της χρήσης πλαστικών σφαιρών (έχει ήδη προμηθευτεί παρτίδες η ΕΛ.ΑΣ.), ακόμη και της επιστράτευσης ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων σε σταθερά σημεία (όχι σε πορείες), πρόταση που αρχικά είχε απορριφθεί.

Πηγή Δημοκρατία

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΣΙΓΑ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ....ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ "ΑΓΡΙΕΣ" ....... ΠΑΛΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ!
    ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΡΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ,ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟ-ΣΤΡΤΟΚΑΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΑ 4 ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.......ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΤΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ 2008.
    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΓΕΡΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑΕΚΑΤΟΣΤΗ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΑΡΑΔΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ ...ΔΕ ΛΕΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΑΠΑΝΗ....ΑΡΑ ΜΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]