Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο πόδι όλη η Κρήτη για τα χημικά της Συρίας

Τριήμερος αποκλεισμός στη νατοϊκή βάση της Σούδας

Περίπου 700 τόνοι χημικών από τα άκρως επικίνδυνα αποθέματα της Συρίας θα ριχτούν ανοιχτά της Κρήτης

Δύο non papers έστειλε η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών από τον περασμένο Σεπτέμβριο ζητώντας τη συνδρομή της Αθήνας στην επιχείρηση καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας

Ξεσηκωμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου του καθεστώτος Άσαντ στα νερά της Μεσογείου που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους κατοίκους του νησιού να ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις, εν πλω διαμαρτυρίες, και αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης στην Σούδα.

Σε παγκρήτια συνάντησή τους οι συντονιστικές επιτροπές αγώνα, αποφάσισαν ένα «θερμό» δεκαήμερο κινητοποιήσεων με σημείο αναφοράς τον τριήμερο αποκλεισμό της Ναυτικής βάσης της Σούδας, αρχής γενομένης από αύριο, με το ραντεβού να έχει δοθεί στις 10 το πρωί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς Χανίων.

Μάλιστα δεν αποκλείεται και εν πλω διαμαρτυρία μέχρι το αμερικανικό πλοίο της υδρόλυσης «Cape Ray», που πλέει μια ανάσα από τις ελληνικές ακτές, ανάμεσα στην Κρήτη και την Ιταλία. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για την αποστολή τριών πλοιαρίων με περίπου 40 επιβαίνοντες με στόχο την όσο το δυνατόν κοντινότερη προσέγγιση στο «πλοίο του θανάτου».

Οι εκπρόσωποι των φορέων καταγγέλλουν ως αυθαίρετη την ενέργεια καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη γειτονιά της Κρήτης, τονίζοντας ότι «είναι έγκλημα κατά της φύσης και της ανθρώπινης ζωής να μεταβάλλεται συνεχώς η Μεσόγειος σε χαβούζα κάθε μορφής αποβλήτων».

Παράλληλα, εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους καθώς οι ισχυροί της γης και οι διεθνείς οργανισμοί αγνοούν τη διεθνή κατακραυγή ενώ οι αρμόδιοι απέρριψαν το αίτημα της Περιφέρειας Κρήτης και των συλλογικοτήτων του νησιού για τη σύσταση Επιτροπής Ελέγχου στο πλοίο πριν την υδρόλυση με την παρουσία εκπροσώπων του Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Κρήτης.




Οι ίδιοι καλούν έστω και την ύστατη ώρα, τον Πρόεδρο της Αμερικής και τους Εκπροσώπους των Διεθνών Οργανισμών να αποτρέψουν την επιχείρηση υδρόλυσης των τοξικών χημικών όπλων στην κλειστή Θάλασσα της Μεσογείου. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι για ενδεχόμενο ατύχημα κατά την υδρόλυση, ενώ η πρωτόγνωρη διαδικασία που θα ακολουθηθεί αμφισβητείται από ειδικούς για την εγκυρότητά της με επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Παρέμβαση Ελλήνων ευρωβουλευτών

Το μείζον ζήτημα της υδρόλυσης των επικίνδυνων χημικών αποτέλεσε θέμα συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων να ζητούν εξηγήσεις για την οικολογική βόμβα που είναι έτοιμη να «σκάσει» στα ελληνικά νερά.

Δυναμική παρέμβαση έκανε ο Νότης Μαριάς των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος έκανε λόγο για ένα «ιδιαίτερα επικίνδυνο εγχείρημα, αφού στα τοξικά αυτά απόβλητα, εμπεριέχεται μεταξύ άλλων το άκρως επικίνδυνο τοξικό αέριο Σαρίν». Όπως αποκάλυψε η πρωτοφανής στα χρονικά διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να διαρκέσει 60 ολόκληρες ημέρες.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με τοποθέτησή του αναφέρθηκε στους τεράστιους οικολογικούς κινδύνους και ζήτησε τη λήψη μέτρων για να αποτραπούν πιθανές επιπτώσεις.

Από το Ποτάμι, ο Γιώργος Γραμματικάκης, εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του επισημαίνοντας πως σε μια κλειστή θάλασσα, όπως η Μεσόγειος, μια τέτοια μέθοδος ενδέχεται να οδηγήσει σε αμετάκλητη περιβαλλοντική και κοινωνική καταστροφή.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, Κώστας Παπαδάκης, τόνισε τις μεγάλες ευθύνες των ΗΠΑ, της ΕΕ και της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, που για την εξυπηρέτηση των μονοπωλίων κρύβουν την αλήθεια και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των λαών σε ολόκληρη την Μεσόγειο.

Είχε προηγηθεί ερώτηση της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφίας Σακοράφα προς τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές, σχετικά με το πως αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις επιπτώσεις από την υπόθεση αυτή και εάν προτίθεται να λάβει μέτρα συμπλήρωσης της υφιστάμενης κοινοτικής νομοθεσίας.

Και η Πελοπόννησος κατά των χημικών

Την απόλυτη αντίθεσή της στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου εξέφρασε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θέτοντας σειρά κρίσιμων πολιτικών, περιβαλλοντικών και νομικών ζητημάτων.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι, «εξαρχής παρακολουθούμε το θέμα πολύ προσεκτικά και βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη ώστε να συντονίσουμε τις ενέργειές μας ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στις θάλασσές μας».

Εξάλλου, η Περιφέρεια Κρήτης είχε ζητήσει έγκαιρα από την κυβέρνηση την αποτροπή της καταστροφής των χημικών όπλων ενώ ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης ανέλαβε συντονιστικό ρόλο για κοινή αντίδραση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και διεθνείς Οργανισμούς με γειτονικές Περιφέρειες Ελλάδας, Ιταλίας, Σαρδηνίας, Μάλτας.

Την ίδια ώρα, κατά της εξουδετέρωσης των χημικών δυτικά της Κρήτης τάσσονται με ανακοινώσεις τους, το σωματείο των Οικοδόμων αλλά και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου (ΕΙΥΗ).

Πηγή: Kontra News 

Διαβάστε επίσης:

Χημικά της Συρίας: Μεγάλος κίνδυνος από το κινητό σύστημα καταστροφής χημικών

Μετατρέπουν τη Μεσόγειο σε Φουκουσίμα 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΣΣΩΜΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΕΔΩ. ΑΣ ΕΛΥΝΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥ, Π.Χ. ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΕΙΡΗΝΙΚΟ Η' ΣΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΥΔΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ Η' ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.??? ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙ' ΑΥΤΟ??? Η ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΣΤΑ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. ΓΙΑ ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μισές χώρες της μεσογείου βρίσκονται σε αναταραχές που προκάλεσαν οι ΗΠΑ και οι άλλες μισές σε άμυνα της οικονομικής επίθεσης από τη Γερμανία. Όσο για τις κυβερνήσεις τους... όλες διορισμένες.

      Διαγραφή
  2. Η ριψη των χημικων στην Μεσογειο ειναι εγκλημα κατα της ανθρωποτητος!!! Που ειναι ο ΟΗΕ, οι δηθεν προστατες του περιβαλλοντος οπως η GREENPEACE, οι ''οικολογοι'' της Ελλαδας που κατεβαινουν και στις εκλογες, οσοι τοσο ψευτικα ωρυονται για τα ανθρωπινα δικαιωματα & την ποιοτητα ζωης των πολιτων;;;;;;; Ολοι τωρα αποδεικνυουν την υποκρισια των θεωριων που πουλανε στον κοσμο και στην κρισιμη στιγμη.............κρυβονται και εξαφανιζονται..........γιατι απλα ειναι ολοι τους υποτελεις σε σκοτεινα συμφεροντα!!!! ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]