Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εθνικά επιτακτική και αναγκαία η άμεση προσφυγή στις κάλπες

Γράφει ο Γιώργος Βάμβουκας

Συμφωνα με την BlackRock, η Ελλάδα θεωρείται το πρώτο φαβορί σε σχέση με την οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο για επικείμενη χρεοκοπία, δηλαδή για πτώχευση των Δημοσίων Οικονομικών της. Σε ανάλογα συμπεράσματα καταλήγουν το Bloomberg και η Standard and Poor’s. Το θέμα της ενδεχόμενης πτώχευσης της Ελλάδας, ήταν πρωτοσέλιδο στην Kontranews της 21ης Ιουλίου 2014.

Και έρχεται η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, σε αρμονική συνεργασία με τους παπαχελάδες, τους πρετεντέριδες και τους αναστασιάδιδες, να μας πουλήσουν νταηλίκι, ότι δηλαδή θα δώσουν από το Φθινόπωρο ηρωική μάχη με την τρόικα και τους γύπες πιστωτές, για την αναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους. Τα φούμαρα περί ηρωικής κυβέρνησης και μάγκα πρωθυπουργό, έχουν αρχίσει να το καλλιεργούν οι κιτρινοφυλλάδες «Νέα», «Καθημερινή», «Πρώτο Θέμα», κ.λπ., σε στενή συνεργασία με τα Megala πορδοκάναλα των μνημονίων και των θαλασσοδανείων.

Τυπικά και ουσιαστικά, η επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους είναι δεδομένη και αναπόφευκτη, λόγω του ότι το υφιστάμενο γιγαντιαίο χρέος είναι μη βιώσιμο, που σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν έχει τις αντικειμενικές δυνατότητες μελλοντικής του αποπληρωμής. Ποιοι θα κάνουν όμως την διαπραγμάτευση των όρων εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους με την τρόικα και τους πιστωτές, για λογαριασμό της τρέχουσας και των επόμενων δύο γενεών; Οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Χαρδούβελης και όλη η δικομματική φάρα, που μας έφεραν στα σημερινά άθλια δημοσιονομικά χάλια; Δηλαδή, τα τσιράκια των αμερικανών, των γερμανών, των σιωνοεβραίων και των ξένων πιστωτών; Γελοιοποίησαν την Ελλάδα διεθνώς, αν βέβαια θεωρούν την Ελλάδα πατρίδα τους, έβγαλαν στο σφυρί τα χώματα του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, του Περικλή, του Μέγα Αλέξανδρου και των υπόλοιπων ένδοξων προγόνων μας, εκτόξευσαν με τις εγκληματικές μνημονιακές τους πολιτικές το χρέος στα ουράνια και έρχονται να μας παραμυθιάσουν ότι θα βάλουν τα στήθια τους μπροστά, κατά την διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης του δημοσίου χρέους;

Η συγκεκριμένη συνομοταξία ανθρώπων είναι εκτελεστικό όργανο ξένων συμφερόντων. Έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας την βρώμικη δουλειά των μνημονιακών συμβάσεων, που όλοι μαζί έχουν υπογράψει και με ψευδολογίες υπερασπίζονται. Οι λακέδες του δικομματικού καθεστώτος δεν δικαιούνται να επαναδιαπραγματευτούν το δημόσιο χρέος. Το εθνικό χρέος της χώρας εκτιμάται σήμερα σε 720 δις ευρώ (€), εκ των οποίων τα 510 δις € αφορούν στο δημόσιο χρέος και τα υπόλοιπα 210 δις € σχετίζονται με το ιδιωτικό χρέος των τραπεζών. Τη νέα συμφωνία για τη μέθοδο αποπληρωμής του δημοσίου χρέους, δεν μπορούν να την διαπραγματευθούν οι εγκάθετοι των κατοχικών δυνάμεων, αυτοί που μας κρύβουν την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση της εθνικής μας οικονομίας.

Η λύση είναι μια και εθνικά επιβεβλημένη. Άμεση προσφυγή στις κάλπες. Ναι εθνικές εκλογές! Όλα τα κόμματα και ιδίως τα κόμματα εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, οφείλουν να παρουσιάσουν προτάσεις και αναλυτικά μέτρα πολιτικής, για την επίτευξη της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους. Δεν είναι δυνατόν οι σημερινοί κολαούζοι της Μέρκελ και του Ομπάμα, να προδιαγράψουν τις τύχες της τωρινής και των επόμενων δύο γενεών. Ποιο κόμμα ή ποιος συνασπισμός κομμάτων θα διαπραγματευτεί το δημόσιο χρέος, θα πρέπει άμεσα να το αποφασίσει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός.

Πηγή KontraNews

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]