Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δίκτυο Σνόουντεν στην Αθήνα

Ενδείξεις για παρακρατικό δίκτυο πληροφοριοδοτών και διπλών κατασκόπων;

Της Γιάννα Παπαδάκου

Μια ομάδα πρακτόρων φέρεται να αλωνίζει στην Ελλάδα, ενώ έχουν εντοπιστεί ήδη από τις Αρχές τέσσερα-πέντε πρόσωπα. Στην πολυσέλιδη δικογραφία φαίνεται ότι τα πρόσωπα αυτά, αλλοδαποί στην πλειονότητά τους, ζουν και δουλεύουν ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα και μεταδίδουν πληροφορίες σε ξένες μυστικές υπηρεσίες. 
Τα στοιχεία αυτά, τα οποία περιέχονται στη δικογραφία για τις υποκλοπές στην Ελλάδα, αποκαλύπτουν μυστικά μονοπάτια της κατασκοπείας και στη χώρα μας από συμμαχικές χώρες, θυμίζοντας σε αρκετά σημεία όσα καταγγέλλουν σήμερα το Βερολίνο και ο πρώην πράκτορας Εντουαρντ Σνόουντεν για τη δράση της NSA.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι
παρακολουθήσεις γίνονταν και μετά το καλοκαίρι του 2012 σε υψηλά πρόσωπα» είπε στο «Βήμα» δικαστής που γνωρίζει. Ενδιαφέροντα ήταν τα ευρήματα από έφοδο αστυνομικών με την παρουσία εισαγγελέων σε «γιάφκα» στα νότια προάστια. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί γίνονταν η υποδοχή και η αποστολή πληροφοριών και εντοπίστηκαν μηχανήματα τα οποία έδειξαν πώς λαμβάνονταν και διαβιβάζονταν πληροφορίες στο εξωτερικό. 

Φαίνεται λοιπόν ότι το διάστημα που δρούσαν τα μέλη του κλιμακίου της CIA στη χώρα μας μεγαλώνει. Υπάρχει η αίσθηση ότι είχε στηθεί και «παραμάγαζο» ξένων υπηρεσιών, που «πουλούσαν» πληροφορίες και σε επιχειρηματίες, οι οποίοι με το αζημίωτο τις χρησιμοποιούσαν σε βάρος των ανταγωνιστών τους. Ολα βρίσκονται καταγεγραμμένα σε ατζέντες και σημειώματα, σε απόρρητες συνομιλίες μεταξύ προσώπων που δεν γνώριζαν ότι τους παρακολουθούσαν οι ελληνικές Αρχές.
Τα «φιλέτα»
Μετά το καλοκαίρι του 2012, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στήθηκε ένα λόμπι για τον επηρεασμό της αγοράς υπέρ εταιρειών με προέλευση τη Μέση Ανατολή. Με βάση πληροφορίες από την ανάκριση, είχε μπλοκαριστεί η εκχώρηση «φιλέτου» - σήμερα έχει επικυρωθεί σε ελληνική εταιρεία - το οποίο διεκδικούσαν ξένες εταιρείες. Οι συνομιλίες εντοπίστηκαν ύστερα από παρακολούθηση πρώην διπλωμάτη έπειτα από άρση απορρήτου, ο οποίος μιλούσε ελεύθερα με τα καρτοκινητά. Το καλοκαίρι του 2013 ένας εμπλεκόμενος στην υπόθεση είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με σύμβουλο μεγάλου πολιτικού παράγοντα, από τον οποίο προσπαθεί να «εκμαιεύσει» στοιχεία για τα ταξίδια του προϊσταμένου του και ακολούθως να μεταβιβάσει τις πληροφορίες στο εξωτερικό. Το αντικείμενο και το ενδιαφέρον του εμπλεκομένου πηγάζει διότι δραστηριοποιείται με εταιρείες ισραηλινών συμφερόντων.
Απορία προκαλεί επίσης επικοινωνία ενός εμπλεκομένου με πρώην υποδιοικητή ξένης μυστικής υπηρεσίας. Σε αυτήν εμφανίζονται  να μοιράζουν με κύπριο επιχειρηματία ποσοστά σε νέα εταιρεία που θα δημιουργούσαν. Τον είχαν πλευρίσει να αγοράσει ένα από τα «φιλέτα» που εκχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ και υπόσχονταν μάλιστα να του εκχωρήσουν το 80% των κατασκευών που πρόκειται να γίνουν στη χώρα μας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη και σήμερα η έρευνα για τα πρόσωπα που πηγαινοέρχονται στη χώρα μας με στόχο μεγάλες μπίζνες. Η ομάδα έχει δική της δομή, με αρχηγό και τακτικές συναντήσεις. Μάλιστα οι μισοί μένουν σε ξενοδοχεία και οι άλλοι σε μονιμότερα καταλύματα, αλλά κινούνται σε μεσαία και ανώτερα κοινωνικά στρώματα.
Σκοτεινά δίκτυα
Η έρευνα των τηλεφωνικών υποκλοπών έχει προχωρήσει στην αποκάλυψη ενός ευρύτατου δικτύου κατασκοπείας.  «Για εμάς» είπε στο «Βήμα» εισαγγελικός λειτουργός «είναι στοίχημα να απαλλάξουμε τη χώρα από τα παράσιτα που έχουμε εντοπίσει. Εκτός από τους εμπλεκομένους, που κινούνται στις παρυφές της πολιτικής, δεν λείπουν οι λομπίστες, αλλά και σκοτεινά πρόσωπα, δήθεν δημοσιογράφοι και δημοσιολογούντες, που σπεύδουν με το αζημίωτο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε σκοτεινά κέντρα σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας».
Ο ανακριτής πιστεύει ότι λειτουργούσε και στη χώρα μας το ίδιο σύστημα παρακολούθησης με αυτό που καταγγέλλουν σήμερα το Βερολίνο και ο Σνόουντεν. Οι Αρχές περιμένουν πολλά από τον William B, το πρόσωπο που αγόρασε το καρτοκινητό-σκιά με το όνομα Πέτρου από την Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά. Μέσω αυτού του καρτοκινητού ενεργοποιούνταν το σύστημα παρακολούθησης, που κατέληγε στο κτίριο της NSA στο Λάνγκλεϊ των ΗΠΑ.
Μετά την αποκάλυψη του ονόματός του ο γνωστός στους συνεργάτες του ως Bill εμφανίστηκε διά του συνηγόρου του και δήλωσε ότι θα απολογηθεί αυτοβούλως. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για κατασκοπεία σύμφωνα με το άρθρο 148, παρ. 2 του Ποινικού Κώδικα. Ο Ελληνοαμερικανός την καταγωγή ήταν μέλος του κλιμακίου της CIA που έκανε τις υποκλοπές το 2004. Ο ίδιος πάντως αναμένεται να ισχυριστεί ότι πήρε εντολή να αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές χωρίς να γνωρίζει πως επρόκειτο να διαπραχθούν εγκληματικές πράξεις. Ο 65χρονος κάτοικος Βαλτιμόρης έχει συγγενείς στην Ελλάδα και σπίτι σε αιγαιοπελαγίτικο νησί.
Ανησυχία προκαλεί στις Αρχές ένα σημείωμα που βρέθηκε σε σπίτι εμπλεκομένου στην υπόθεση. Σε αυτό καταγράφονται απειλές για τη ζωή του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του προέδρου Πρωτοδικών κ. Δημήτρη Φούκα: «Ο… (σ.σ.: αναφέρεται όνομα) θα κανονίσει τον Φ… που χώνει τη μύτη του παντού».

Πηγή το Βήμα

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΔΟΛ ΚΛΠ ΚΩΝ:ΝΕ... ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΕΣΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας διαφυλαξουν αμεσα οι αρχες τον ανακριτη με ισχυρο τειχος προστασιας της ζωης του, ωστε να προχωρησει και ολοκληρωσει το εργο του εις βαθος, αφου οι εμπλεκομενοι εμφανιζονται αδιστακτοι προκειμενου να καλυψουν τα εγκληματα τους. Πρεπει να επελθει ΚΑΘΑΡΣΗ επιτελους και να τιμωρηθουν παραδειγματικα με την κατηγορια της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ οσοι ενηργησαν & εξακολουθουν να ενεργουν εις βαρος της ταλαιπωρης Ελλαδας μας σε ολα τα επιπεδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]